sunnuntai 4. lokakuuta 2015

Miniesteitä kentällä

Tällä viikolla otettiin syksyn viimeiset hyppelyt ulkona, sillä esteet muuttavat tänään taas maneesiin. Riksu hyppeli keskiviikkona ja Röllin vuoro oli perjantaina. Estekorkeus ei päätä huimannut, kun esteet olivat jotain 40-50 cm. Ei se menoa haitannut! Riksu oli kuin metrin radalla :D


Ensiksi hypättiin muutamia yksittäisiä hyppyjä taas ristikolle, jonka jälkeen tultiin suoria ja kaarevia suhteutettuja linjoja. Ekalla kerralla punamustaa lankkua lähestyessä Riksu tuli niin hyvin takaisin esteestä, että ihan hämmennyin. Ihan kuin hän ei olisi koskaan ennen lankkua hypännyt! Yleensä kun Riksu ei katsele tai kyttäile mitään erikoisesteitä.

Yksittäiset esteet ylittyi aika kivasti ja hallitusti, mutta linjoilla Riksu pääsi vähän kiihdyttelemään ja valumaan etupainoiseksi. Itse jäin helposti taas vaan vetämään ohjasta ja käden rentouttaminen ja myötääminen unohtui... Töitä olisi riittänyt täyden kontrollin saavuttamiseksi, mutta ei tehty hirveästi toistoja ettei tulisi heti liikaa. Pikkuhiljaa lisätään kestoa ja vähitellen voidaan nostaa korkeuttakin.



Röllikin pääsi perjantaina miniesteille, mentiin samoja huimia korkeuksia kuin Riksun kanssa. Nämä oli ekat hypyt sitten laatuarvostelun. Rölli tuntui kivalta, ei kiemurrellut tai kiihdytellyt :)

Tehtiin samoja linjoja ja tehtäviä kuin Riksunkin kanssa. Laukat vaihtui oikein hyvin, mutta välillä kääntäminen meni vähän pitkäksi ulkoapujen unohtuessa. Rölli kulki varsin rennosti, päästiin laukkaamaan esteille ilman suurempia vetokilpailuja. Imua esteille oli, muttei sellasta päätöntä ampumista kuin joskus aiemmin. Myös hypyt oli aika suoria ja pyöreitä. Jokusen kerran Rölli lähti esteen jälkeen reippaammin, mutta oman yläkropan suoristaminen pystyyn auttoi jo hyvin hillitsemään menoa.

2 kommenttia: