torstai 29. lokakuuta 2015

Bloggaajatapaaminen Suomen Ratsutarvikkeessa

Viime lauantaina vietettiin iltaa Turussa, Suomen Ratsutarvikkeen myymälässä. Tällä kertaa bloggaajatapaamisen järjestämisestä vastasivat Raisa (Mä taidan olla ponipoika) ja Marjut (SD-team). Oli hienoa päästä mukaan! Mukana olivat myös bloggaajat Anu (Anu ja Vihru) ja Hanna (Ohana Connemaras).

Alkumaljojen ja pienen esittelykierroksen jälkeen keskusteltiin hevosten ruokinnasta ja rehuista. Paikalla oli Marstallin edustaja Jari Marttila, joka avasi Marstallin rehuvalikoimaa. Rehuista sai kysellä ja ottaa jopa maistiaisia omille hepoille. Keskustelu pyöri hyvin, kun hevosia oli niin nirsoja kuin ahmatteja, kisahevosia kuin pikkuponejakin. Jokaiselle Jari osasi hyvin ehdottaa vaihtoehtoja tiettyihin tarpeisiin.

Mun hevoset syö kauraa ja kivennäistä, mikä on toistaiseksi ainakin riittänyt oikein hyvin. Meidän tallilaiset syöttävät hevosilleen Marstallin rehuja, joten keltaiset rehusäkit ovat sikäli entuudestaan tuttuja. Ja myslien tuoksu on kyllä houkutteleva! Marstallin valikoimista kiinnostavimmat lisäravinteet omia hevosia ajatellen olivat huonoille kavioille avuksi Huf-Regulator sekä kesäihottuman kutinaa hillitsevä ExZem Plus.

Jari on tuttu jo kymmenen vuoden takaa, sillä meidän ekat hepat asustelivat yhden kesän heidän tallissa. Jarin tytär Pauliina itse asiassa oli mun ensimmäinen oikea valmentaja ja sai meikäläisen innostumaan kenttäratsastuksesta. (Pauliina asuu nykyään Englannissa ja kilpailee kenttää kolmen tähden tasolla!)


Rehukeskustelun jälkeen siirryimme satuloihin. Suomen Ratsutarvikkeessa on myynnissä monenlaisia ja monen merkkisiä satuloita, sinne voi jättää myös oman satulansa välitykseen. Jaana toimii myös myyjänä Wintec- ja Bates-satuloille. Mun mielestä satulainfo oli illan mielenkiintoisin "ohjelmanumero".

Riksullahan on myös Batesin estesatula. Omat ennakkotiedot olivat kuitenkin varsin vähäiset, tyyliin siihen voi vaihtaa kaaren ja se on ilmatopattu. Kaksi kertaa olenkin satulaan kaaren vaihdattanut, kun en todellakaan ole alkanut itse sitä sorkkimaan. Muutenkin kun satulat on arvokkaita, olen yrittänyt pitää niistä huolta ja käsitellä kuin kukkaa kämmenellä. Siksi vaikutti melko rajulta, kun Jaana avasi koulusatulasta paneelit ja näytti meille kuinka sieltäkin saa satulaa muokattua. Saatiin myös itse tutustua yhteen satulan takaosan ilmapaneeliin. Jos joku olisi mulle antanut sellaisen ilman mitään infoa, en olisi tiennyt mikä se on. Näytti vähän ihmisten kengän pohjalliselta :D Ilmapaneeleja on eri paksuisia ja omat mallit satulan etu- ja takaosaan. Ne muotoutuvat hevosen liikkeeseen ja ovat erittäin kestäviä, Jaana kertoi ilmapaneelin päällä seisten. Uusissa Batesin satuloissa on muokkausmahdollisuuksia myös ratsastajaa ajatellen: polvitukien paikkaa siirtämällä saa pitkille reisillekin tilaa, samoin jalustinkoukun paikkaa pystyy liikuttamaan.

Ratsastajien Asiantuntijoiden mainoslehtisen takakannesta löytyy kilpailu, josta voi tällaisen uuden Bates Innova koulusatulan voittaa. Arvatkaa osallistuinko ;)


Vaikka meitä oli mukana vain aikusia bloggaajia, oli meille väliaikaohjelmaksi järjestetty aarteenetsintää. Niinkin tuttua puuhaa kuin hevosenkengän metsästystä. Ei täysin vaakuutettu myymälän väkeä etsimistaidoilla, kun meille jouduttiin rajaamaan etsimisaluetta kahdesti. Hyvän aikaa saatiin etsiä edelleen, kunnes minä vihdoin ja viimein kengän bongasin. Jee! Oli kuin mulle tarkoitettu kenkä, vihreät glitterit ja kaikki! Palkinnoksi aarteenetsinnän voitosta sain HV Polon piknik-laukun, jossa isolla puolella on kylmälaukku ja sivutaskussa tarvikkeita kahden hengen piknikille: aterimet, lautaset ja lasit kuohuviinin siemailuun. Kuohari ei tosin kuulunut lahjaan... :D


Illasta jäi oikein hyvä mieli :) Viiden bloggaajan ryhmä toimi mielestäsi oikein hyvin. Kaikki mahtuivat samaan pöytään, tarjoilut oli herkullisia, keskustelua riitti ja meininki oli rento. Yrittäjäpariskunta Jaana ja Kim sekä myymälän työntekijä Nenna olivat kaikki oikein mukavia. Ihan kuin olisi ystävien kesken viettänyt iltaa, vaikka kaikki olivatkin pitkälti uusia tuttavuuksia. Viisi tuntia hurahti tosi nopeasti!

Tunnelmakuvia illasta löytyy Suomen Ratsutarvikkeen facebookista :)


Kotiinviemisiksi saatiin itse kukin valita pieni lahja. Itse valitsin setin Solhedsin pikkupulloja. Olen kuullut niistä paljon hyvää kesäihottuman ja muutenkin iho-ongelmien hoidossa. Kyseinen parivaljakko on Solhedsin Derma 1 shampoo ja Derma 2 tehoseerumi.

Saatiin shoppailla myymälässä 20% alennuksella tuotteita. Hyödynsin alen hankkimalla Röllille himoitsemani Horse Comfortin keinonahkabuutsit karvareunoksella. Isoin koko oli XL, toivottavasti mahtuu.

Ostin myös uudet ratsastushousut. Vihdoin tulee päivitettyä omia varusteita tälle vuosikymmenelle! Mun vanhat housuthan on kaikki vielä tarralahkeisia. 10 vuotta kokopaikkahousuilla ratsastaneena yllätin itsenikin shoppaillessa uudet housut, joissa on grippipaikat vain polvissa ja lahkeissa sukkapuntit. Grippipaikat on nyt kuumaa kamaa, varovaisesti lähdetään niitä testailemaan aloittaen pienillä polvipaikoilla. Kokemuksia luvassa myöhemmin!


Postaus toteutettu yhteistyössä Suomen Ratsutarvikkeen kanssa


Suomen Ratsutarvike - verkkokauppa - facebook

6 kommenttia:

 1. Oli mukava ilta ja oli kyllä hauska tavata ihmiset blogien takaa!

  VastaaPoista
 2. hyvä kirjoitus! :) kiva kun pääsit mukaan!

  VastaaPoista
 3. Mäkin päivitin kesällä itseni sukkapuntteihin ja polvigrippeihin. Ovat kyllä toimineet yllättävän hyvin vannoutuneella kokopaikkafanilla :)
  En tiedä uskallanko ikinä kokeilla kokopaikkagrippejä, voi olla liian outoa ja liimaavaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla kokemuksia :) Heh, samoja fiiliksiä kokogripeistä! Vois olla aika shokki kaikkeen hytkymiseen ja heilumiseen tottuneella :D

   Poista