keskiviikko 20. huhtikuuta 2016

Voitokas paluu radoille

Viime lauantaina käytiin Paimiossa 1-tason estekisoissa Riksun ja Röllin kanssa. Halusin käydä ulkokisoissa testailemassa hevosten toimivuutta, ennen kuin vappuna startataan kenttäkausi Ypäjällä. Riksulle tämä kisa oli ensimmäinen saikkuilujen jälkeen, viimeisimmät kisat oli viime vuoden toukokuussa Niinisalossa. Molemmat hevoset hyppäsivät vain yhden luokan: Riksu 80 cm ja Rölli 90 cm.

Riksulle valitsin luokaksi maltillisesti 80 cm, kun ei olla ihan hirveästi vielä päästy esteillä treenaamaan. Luokassa arvosteluna oli 367.1 eli puhtaan perusradan jälkeen toinen vaihe perään. Suunnitelmissa oli ratsastaa uusinnassa pienet tiet, jos mahdollista. Vaikka paluu radoille olikin pitkän kisatauon jäljiltä, lähdettiin tottakai ratsastamaan voitosta. Laitoin oikein uuden sinivalkoisen huovankin varoiksi, jotta voittoruusuke siihen sitten sopisi ;)


Verkassa Riksu puksutteli aika tasaisesti, mutta välillä tuntui vähän laiskalta. Hypyt onnistui kivasti. Tein kertaalleen lyhyen tien pystylle testaten Riksun kääntymistä. Hyvin kääntyi! Lyhyellä tiellä täytyi vaan muistaa ratsastaa aktiivisemmin jalalla.

Hyvillä mielin lähdettiin kentän vierelle valmistautumaan. Vieressä seisoskeli luokkaa johtava ponitamma, joka hörähti Riksulle parit tsemppihirnahdukset :D

Radalla Riksu laittoi kisavaihteen silmään ja eteni omalla moottorilla reippaasti. Sarjavälin olin mitannut jo radankävelyssä kovin lyhyeksi, mutta radalla se oli tosi tosi lyhyt. Eikä asiaa auttanut, että Riksu lähestyi sitä kaasu pohjassa. Onneksi estekorkeus oli sen verran matala ja Riksun jalat ripeät, että selvittiin ilman puomeja.

Perusrata loppui seiskaan ja siitä alkoikin kova kääntäminen. Tein kaikki lyhyet tiet suunnitelman mukaan ja pidemmissä väleissä laukattiin reippaammin, kuitenkin jokseenkin kontrolli säilyttäen (ihme kyllä!).

Puhdas rata ja iloinen mieli :) Lisää mieltä lämmitti se, että mentiin luokassa johtoon! Eroa kakkoseen ei ollut kuin 0,21 sekuntia, mutta se riitti voittoon. Oltiin toiseksi viimeinen ratsukko luokassa, joten palkintojenjakoa ei tarvinnut kauaa odotella.

Kamera ei kyennyt taas yhteistyöhön, joten radat on kuvattu kännykällä. Paikalla oli myös ammattilainen videokuvaaja, jonka kuvaaman videon Riksu voitti radastaan. Laitoin nyt molemmat videot kuitenkin esille :)


© Maiju Aaltonen
Röllin kanssa tavoitteena oli tehdä tasainen suoritus mahdollisimman vähillä puomeilla 90 cm luokassa. Ehdin viime viikolla hyppelemään ulkosalla ekat estetreenit, joissa Rölli kiikutti meikäläistä aika huolella. Korpimäen kenttä on kuitenkin huomattavasti pienempi kuin kotikenttä, joten uskalsin lähteä kokeilemaan onnea.

Verkassa Rölli tuntui yllättävän kivalta ja hypyt tuntuivat tosi helpoilta. Tuulisella pihalla Rölli oli aika pörheänä, säpsyili ja steppaili joka välissä.

Kentällä Röllin keskittyminen oli onneksi paremmin omaan tekemiseen eikä lepattavat laitamainokset tai muut häirinneet menoa. Kuskilla sen sijaan keskittyminen hälveni tuulen mukana. Radalla aloin ratsastamaan liikaa taaksepäin ja ponnistuspaikat valuivat lähemmäs ja lähemmäs esteitä. Huonosta ratsastuksesta huolimatta Rölli otti vain yhden puomin, vaikka helposti olisi voinut napsahtaa ainakin pari lisää. Perusradalta siis 4 virhepistettä.


2 kommenttia:

  1. Mahtavaa, että teidän ulkokausi alkoi näin hyvin. Hienosti ratsastettu Riksun uusinta, reipasta toimintaa hienoilla teillä, ansaittu voitto! :)

    VastaaPoista