sunnuntai 3. huhtikuuta 2016

Pamahdus tuo turvaa

Tampereen messuilla päästiin hipelöimään ja testailemaan Suomeen rantautuneita paukkuliivejä ranskalaiselta merkiltä Helite. Kotimaan kenttäkisoissa on muutamilla ratsastajilla paukkuliivejä näkynyt päällä parina viime kautena, mutta nyt pääsin itse ekaa kertaa tutustumaan paukkuliiveihin lähemmin. Playssonin yhteistyökumppani Equestrial oli tuonut messuille esille Heliten kolme paukkuliiviä.


Kenttäratsastajan näkökulmasta mielenkiintoisin Heliten paukkuliiveistä on Airnest Vest. Pamahtanut paukkuliivi suojaa tavallista turvaliiviä paremmin ratsastajan niskaa ja kaulaa. Pidemmälle alas ulottuva paukkuliivi suojaa selän lisäksi myös lonkkia. Tyhjänä paukkuliivit ovat varsin ohuita ja huomaamattomia päällä, eivätkä ne häiritse istuntaa.

Helitellä on myös kaksi muuta mallia, Air Shell Gilet -liivi ja Air Shell Blouson -takki. Niitä ei edes heti arvaisi paukkuliiveiksi. Softshell-materiaaliset takki ja liivi toimivat kuitenkin samalla idealla: naru kiinni satulaan ja satulasta putoamisen sattuessa liivi täyttyy ilmalla. Näistä malleista saa ilmatyynyominaisuuden ja patruunan irroitettua, joten takkia ja liiviä voi käyttää yksinään näppärästi myös tallihommissa.

Hevosmessuilla testailtiin ja poksauteltiin paukkuliivejä. Playsson.netin ja Equestrialin instagramista löytyy videot, joissa pamautetaan mm. AadaTerhi Lehtimäki sekä Playssonin tiimibloggaajista Mari, Mira ja Senni.

Ruuhkavuosiratsastajan pamautuksen näin livenä ja kuvasin videollekin. Liivi pamahtikin yllättävän kovaäänisesti ja pelästyin itse varmaan enemmän kuin liiviin pukeutunut Ruuhkis :DTutustumistarjouksena Heliten paukkuliivit nyt 50 euron alennuksella 9.4. asti. Tutustu tuotteisiin ja osta omasi Equestrialin nettikaupasta.


Postaus toteutettu yhteistyössä Equestrialin kanssa

4 kommenttia:

 1. Hehehe, se oli kyllä häijy tunne tuo pamahdus. PItää tosiaan tämän ostamista harkita heti kunhan kilpaileminen taas joskus tulee ajankohtaiseksi. JOs tulee. Toivottavasti tulee.
  Tuo minun päälläni ollut punainen liivi oli S-kokoinen. TUolla tavoin se oli ihan oikean kokoisen tuntuinen, mutta turvaliivin päälle puettaessa sen pitäisi kyllä olla kokoa suurempi. TUo puristui tissien väliin. Nauratti ihan kauheasti, kun minulla toinen tissi kurkkasi sitten tuosta välistä. Tämä ei tietysti videolla näy. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liivi täyttyy niin nopeasti ettei ehdi muuta kuin pelästyä :D Toivottavasti pääset kisailemaan tässä mahtavassa lajissa!
   Joo turvaliivin kanssa saa ottaakin reilumman koon :)

   Poista
 2. Hahah oispa hauska kokeilla tommosta! :D

  VastaaPoista