maanantai 14. maaliskuuta 2016

Riiviö koulukisoissa

Riiviö avasi mun hevosista ekana tämän vuoden estekisakauden jo tammikuussa (postaus) ja viime lauantaina myös kisakauden kouluratsastuksen parissa. Käytiin kurvailemassa helppo C:1 rata Paimiossa 1-tason kisoissa.
Tavoite oli pitää hevonen hyvällä mielellä ja rentona. Siihen päästiin aika hyvin, tosin välillä meno muistutti enemmän sunnuntaihölköttelyä kuin kouluratsastusta. Perjantain viimeistelytreenissä kotosalla Riiviölle ei oikein peruutukset maistuneet, vaan herne meni nenään. Kisaverkassa tein muutamia pysähdyksiä ja peruutuksia käynnistä, mutta en ravista, kun hevonen tuntui muuten ihan mukavalta enkä halunnut sitä hermostuttaa.

Laukassa kutittelin pari kertaa raipalla takapäätä, jotta saataisiin menoon lisää potkua. Hyvän tuulen ratsastuksessa Riiviö pysyi melko kivantuulisena, mutta ohjat valui valumistaan pitkäksi ja oma tehokkuus oli tasoa nojatuolimatkailu.
Itse rata meni ihan ok. Alkutervehdykseen käänsin vähän huolimattomasti, jolloin linja valui vasemmalle. Ekaan temponlisäykseen Riiviö lähti jotenkin tarmokkaasti toisella etujalalla, mutta toinen ei pysynyt menossa mukana, mistä jokunen epätahtinen askel. Pysähdys ja peruutus meni vähän käyntiaskeleiden kautta hiippaillen sekä alas- että ylöspäin siirtyessä, eikä seisottu edes tasajaloin. Toinen diagonaalin lisäys onnistui ensimmäistä sujuvammin ja siitä ansaittiinkin numeroksi seiska.

Vaikka laukka onkin vielä aikamoista räpellystä, saatiin siitä kuitenkin ihan hyviä numeroita. Tosin ekan diagonaalin jälkeen Riiviön tasapaino järkkyi ja se kompuroi kulmassa. Ei mennyt toinen laukkadiagonaalikaan ihan nappiin, kun täsmälleen keskihalkaisijalla Riiviö vaihtoi laukan. Muistan fiilistelleeni juuri linjan alussa, että meneepä tämä vaikeampikin laukka ihan jees. Huolellinen ratsastus unohtui ja Riiviö käytti sen hyväkseen omiin ratkaisuihinsa. Viimeiselle voltille saatiin taas pakkaa paremmin kokoon ja se esitettiin letkeissä tunnelmissa.


Raviohjelmaan olin ihan tyytyväinen, vaikka pysähdyksessä ja peruutuksessa ei päästykään loistamaan. Laukka toimi radalla jopa paremmin kuin verkassa, mutta ei se edelleenkään mitään kovin laadukasta tai vahvaa ole. Kautta linjain siirtymiset olisi saaneet olla vielä pehmeämpiä ja paremmin tasapainossa.

Tuloksena 61,0 %. "Raamikas sh, jolla letkeä ravi. Mutta se on valitettavan vino (takaosa oikealla) ja siksi vaikeuksia laukan rytmin kanssa", kommentoi tuomari alakertaan. Ei Riiviö selkään niin kovin vinolta tunnu (tai ehkä olen vain siihen jo niin tottunut), mutta videolta vinous paistaa kyllä selkeästi. Täytyy keskittyä sen korjaamiseen ja jumppaamiseen jatkossa paremmin.

Oman vuoron jälkeen oltiin sijalla 3 viimeiseen verkkaryhmään asti. Siinä kaksi ratsukkoa meni meitä paremmin ja tipahdettiin sijalle 5, kun neljä sijoittui tässä 14 ratsukon luokassa.

4 kommenttia:

 1. Ihana Riiviö. Sehän menee oikeinkin hyvin ja osaa jo hienosti ottaa takapäälle painoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riiviö on päässyt/joutunut enemmän töihin, kun Riksu on ollut kevyemmällä. Kyllä tulosta alkaa pikkuhiljaa näkymään :)

   Poista
 2. Suosittelen vesijuoksua suorittamiseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vesijuoksu vois kyllä olla hyvä vaihtoehto! Kiitos vinkistä :)

   Poista