torstai 10. maaliskuuta 2016

Hengailua Helsingissä

Lauantaina lähdin Helsingin reissuun suuntana Messukeskus ja Horse Fair. Lähtö kotoa vahingossa viivästyi suunnitellusta ja Helsingin päässä pitkät jonot viivästyttivät matkan tekoa entisestään.

Olisin niin kovasti halunnut nähdä supersöpöjen ponien ja hevosten välisen Just Dressagen sponsoroiman leikkimielisen Knock Out -kilpailun, mutta ehdin paikalle vasta palkintojenjakoon. Lauantain kilpailussa pörröiset ponit veivät voiton.


Hetken hengähtämisen jälkeen oli aika Playsson.netin järjestämälle rastikierrokselle, johon osallistui reilu kymmenkunta bloggaajaa.

Rastikierros alkoi GoExpon puolelta, Humantoolin ständillä. Hauskannäköinen minisatula pallon päällä auttaa istumaan ryhdikkäänä. Motivaatiota työpäivään, kun saa ratsastella satulassa koko päivän ja siitä vielä tallille? ;)

Loput rastit kierretiinkin sitten Horse Fairin puolella. Toinen rasti oli SITS, Schulman Interactive Training System. Systeemin kehittäjä Annica Schulman onkin tuttu naama kenttäkisoista. SITS-menetelmässä yhdistyy hevosen luontaiset elinolot sekä vuorovaikutus hevosen ja ihmisen välillä. Annica on ammattivalmentaja ja kilpailee itse edelleen kansallisella tasolla.

Kolmas rasti oli Nanna Salmen jouhikorut. Näitä kauniita koruja olenkin kuolannut jo siitä asti, kun ekan kerran ne bongasin pari vuotta(?) sitten Ruuhkavuosiratsastajan blogista. Oon itse aika huono käyttämään koruja, mutta silti houkuttelisi teettää rannekoru omien hevosten jouhista. Tumpin hännästä olenkin säästänyt nipun jouhia juuri muistoksi. Nanna Salmi esitteli meille erilaisia malleja ja kuviomahdollisuuksia, joista voi räätälöidä mieleisensä korun. Säästökuuri alkakoon!


Rastikierroksen viimeisteli vierailu Just Dressagen ständillä. Saatiin pieni esittely Alberto Fasciani saappaista. Tekninen materiaali näyttää omaan silmään vähän sukelluspuvulta. Siispä sopivat maastoratojen vesiesteille paremmin kuin hyvin? ;)

Kaikista houkuttelevista tarjouksista huolimatta onnistuin olemaan ostamatta mitään. Tuli käytyä ihastelemassa Amerigon satuloita ja kaikkia ihania satulahuopia, mutta saivat jäädä vielä odottelemaan toisia ostajia. Ostoslistalla olevia W-healingin tuotteita en nähnyt missään kojussa, tyhjin käsin lähdettiin kotiin siis myös siltä osin.


Kiertelyjen lisäksi päivä koostui esteratsastuksen seuraamisesta ja yleisestä hengailusta. Oli kiva nähdä taas portaalin väkeä ja viettää aikaa teekupposten äärellä jutustellen :)

Kävipä pari innokasta tiimiläistä kirmaamassa kierroksen jos toisenkin viereisellä keppihevosradalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti