torstai 3. maaliskuuta 2016

Kohti kisakuntoa

59 päivää ekoihin ulkokenttäkisoihin! Ei sillä, että jotenkin kateellinen olisin, mutta haaveillen katsoin, että Portugalissa ja Italiassa kausi alkoi jo viime viikolla. Ruotsissakin ekat kisat on jo parin viikon päästä. Me täällä kotimaassa vielä nautimme lumisista maisemista...

Reilu kahdeksan viikkoa menee kuitenkin yllättävän nopeasti. Niinkin nopeasti, että mietin, saanko Riksua ajoissa kisakuntoon. Se on päässyt löysäilemään marraskuusta lähtien, vaikka koko ajan onkin liikkunut vähintään käynnissä. Virtaa liikkumiseen olisi kyllä, mutta keskittyminen työntekoon on vielä enempi vähempi hukassa. Katsellaan ja testaillaan miltä tuntuu, eikä oteta siitä vielä stressiä. Ehtii niitä kisoja kiertää myöhemminkin!

Tällä viikolla ollaan otettu laukkaa mukaan treeneihin. Ekalla kerralla Riksu oikein innostui ja pukitti, heh :D Eilen Riksun kanssa pyörähdettiin muutama kierros laitumella hangessa. Herrassa riitti pitelemistä, ei niinkään että vauhti olisi päätä huimannut, vaan Riksu roikkui matalana ja olisi halunnut painaa menemään pää viidentenä jalkana.

Jatkamme harjoituksia puomeilla ja hangessa, josko etupää nousisi ja se takapääkin vaikka lähtisi töihin.

Riksu a.k.a Mato Matala

Viime vuonna näihin aikoihin oli jo ihan keväiset meiningit. Rata oli jo lähes sula ja Rölli näyttäisi tehneen jo pientä laukkatreeniä juurikin tällä samaisella päivämäärällä viime vuonna (postaus). Muutenkin viime vuoden maaliskuu näyttää olleen paljon vihreämpi kuin tänä vuonna, ainakin tähän mennessä. Vesieste kaipaili pientä murskaamista sulaakseen nopeammin (kuva otettu 9.3.2015), mutta tällä hetkellä se muistuttaa luistinrataa.

Tykkään lumesta ja hankitreenistä, mutta kyllä se kesä voisi tulla jo nopeammin :)


Kiitos vielä kaikille Horse Fairin lippuarvontaan osallistuneille. Arvonnassa onni suosi nimimerkkiä Krista. Liput on laitettu voittajalle postiin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti