sunnuntai 27. maaliskuuta 2016

KN x 2 rataharkoissa

Eilen lauantaina oli oman seuran järjestämät kouluratsastuksen rataharjoitukset läheisellä Tähkäpään tilalla. Kouluratoja lähti harjoittelemaan Rölli ja Riksu, molemmilla ratana tuttu KN Special.

Kameraan oli jäänyt väärät asetukset, joten kuvat ovat epäonnistuneita :(


Olin pyytänyt Röllin vuoron omista ratsuista ekaksi, koska sen kanssa on parempi olla ajoissa ja tehdä mahdollisimman pitkät kävelyt ennen varsinaista ryhmäverkkaa näin hallikaudella. Ehdittiinkin tallaamaan hyvä tovi maneesin pihalla ennen sisälle pääsyä. Rölli oli aika jännittynyt, muttei sentään juossut päättömästi. Alkuun varsinkin se liikkui lyhyellä kaulalla selkä alhaalla, mutta työskentelyllä muoto vähän parani. Jännittyneisyys näkyi (ja kuului!) Röllin hampaiden lonksutteluna, vaikka se muuten tuntui aika kivalta käteen.

Laukassa Rölli jännittyi entisestään eikä laukka pöyrinyt kunnolla, varsinkaan oikeaan kierrokseen. Tein kuitenkin pari siirtymää laukasta käyntiin diagonaalilta kohti seinää, ne onnistuivat ihan ok.


Rata olisi voinut olla huomattavasti rennompi, mutta suoriuduttiin ilman suurempia virheitä. Keskiraviin oli suunnitelmana pitää niistä ohjista kiinni ja hillitä vähän sitä vauhtia, mutta se ei ihan toteutunut. Onneksi maneesissa on seinät :D Laukassa haettiin vauhdin kautta tahdikkaampaa askellusta, mutta meno jäi vähän turhan kiireiseksi. Toinen laukannosto jäi vähän valmistelematta, jolloin se ei ollut kovin nätti. Seinä auttoi taas siirtymisessä laukasta käyntiin. Lopputervehdykseen Rölli pysähtyi varsin mallikkaasti ja tasajaloin, kun yleensä se parkkeeraa jalat minne sattuu.

Ensimmäisestä loivasta kiemurasta ansaittiin kasi, radan paras numero, kommentilla "huolellinen". Kolmen askeleen käyntisiirtyminen meni turhan kiireisesti, ja siitä napsahti huonoimmaksi numeroksi 5,5.

Tuomarin kommentit: "Näyttävä hevonen. Huolellinen kokonaisuus, paikoin saisi kantaa takaa vielä jäntevämmin. Aukoo usein suutaan -> pyri saamaan levollisemmaksi"

Röllin tuloksena 66,4 %


Riksu on ollut muualla kuin kotona ja klinikalla viimeksi viime vuoden toukokuussa. Siihen nähden se osasi käyttäytyä yllättävän hyvin vieraassa paikassa. Verkassa ja vielä radallakin Riksu oli huono oikeasta ohjasta ja oikea lapa roikkui apujen ulottumattomissa. Riksukin oli hippasen jännittynyt radalla, mikä näkyi käynnissä lyhyinä askelina. Pysähdyksissä se ei oikein ole kotitreenissä malttanut seistä, eikä nytkään verkassa. Alkutervehdyksessä Riksu lähtikin hiippailemaan omia aikojaan, mutta muut kaksi pysähdystä onnistuivat paremmin.

Raviohjelmassa hevonen olisi voinut olla pyöreämpi ja rennompi, mutta laukkaohjelma oli ihan jees. Vaikka Riksunkin kanssa se radan keskellä I-kirjaimessä tapahtuvan noston valmistelu jäi puutteelliseksi. Riksu roikkui taas vimpulana siellä oikealla ja nostikin ensin oikean laukan vasemman sijaan. Nopeasti saatiin kuitenkin kaivattu laukka korjattua ja matka jatkui mallikkaammin.

Parhaimman numeron (7,5) Riksu ansaitsi viimeisestä laukkalävistäjästä, kommenttina "jäntevä". Huonoin numero (5) tuli arvatenkin väärän laukan nostamisesta.

"Tasaisen varma kokonaisuus, pienistä epätarkkuuksista huolimatta. Kantaa itsensä mukavasti läpi tehtävien, varsinkin laukassa."

Tuloksena 65,8 %


Vaikka tämä rataharkka ei mikään varsinainen kisa ollutkaan, niin tulipahan avattua kausi kouluratsastuksen osalta Röllin ja Riksun kanssa. Mun mielestä molemmat hevoset saivat pisteet hieman yläkanttiin, mutta tehtävien kommentit olivat osuvia ja tulevia koitoksia ajatellen hyödyllisiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti