perjantai 1. elokuuta 2014

Arvokisoja kotimaassa ja ulkomailla

SM, PM, EM, MM... Mitä näitä nyt on? 

Ponien EM-kisat alkoivat eilen Irlannin Millstreetissä. Siellä kisataan siis kenttää, koulua ja esteitä. Suomelle ollaan saatu kenttään edustusratsukko Johanna Pohjonen & Knockbeg Flash. Kenttäponien mestaruudet ratkotaan ponien kahden tähden tasolla (luokka CH-EU-P-C2*).

Johanna ja Dahi starttaavat tänään kouluosuudelle Suomen aikaa kello 12.22. Maastoesteet ratsastetaan huomenna lauantaina klo 16 alkaen ja sunnuntaina rataesteet alkavat klo 11.15. Livetulokset 

Livelähetystä Irlannista voi seurata Horseweb.tv-sivustolta. Millstreetissä on tosiaan käynnissä muitakin luokkia kuin ponien kenttä EM, joten tänään ainakaan livessä ei tule kenttäratsastusta.

Johannan kisareissuista postausta helmikuulta Kenttäkisoissa ulkomailla: Johanna Ruotsissa

Johannalle ja Dahille paljon onnea ja menestystä kisaan!


Kenttäratsastuksen arvokisoja kisataan vielä tänä vuonna Suomessakin. Ensi viikolla kilpaillaan seniorien ja juniorien/nuorten Pohjoismaiden mestaruuksista Keravalla. PM-kisat järjestetään myös kolmipäiväisinä eli ajankohta on 8.-10.8. Lauantaina siis maasto, jota voisi lähteä itsekin vaikka paikanpäälle katsomaan ja jännittämään. Kerava Baltic Eventing Championships -sivulta löytyy kisoista tietoa enemmän.

Ponien PM-kilpailut järjestetään Ruotsissa 13.-14.9.

Juniorien Euroopan mestaruudesta kilpaillaan Iso-Britanniassa 14.-17.8.

Nuorten Euroopan mestaruudet sen sijaan ovat Portugalissa 17.-21.9.

Nuorten ja sennujen SM-mitalit jaettiin Ypäjällä jo kesäkuun alussa, mutta kisailematta on vielä junnut ja ponit. Juniorien ja ponien Suomen mestaruudet ratkotaan Kangasalla kaksipäiväisissä kisoissa 30.-31.8.

Samoihin aikoihin jännitetään kenttäratsastuksen MM-kisoja, joihin ollaan saatu pitkästä aikaa suomalaisratsukko mukaan. Suomea lähtee MM-kisaan edustamaan ainakin Elmo Jankari hevosellaan Duchess Désirée.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti