sunnuntai 27. heinäkuuta 2014

Koulukisoissa nurmella

Hellettä karkuun koulukisoihin?

Tänään lähdettiin Halikkoon aluetason koulukisoihin. Osallistuin Riksun kanssa suomenhevosille avoimeen helppo A -luokkaan, jossa kouluohjelmana oli tuttu Kenttäkilpailuohjelma nro 6. Kilpailut järjestettiin nurmipohjaisella Åminne-areenalla, mikä oli mukavaa vaihtelua hiekkakentille. Jo alkumatkasta tajusin unohtaneeni hokit kotiin. Keli oli kuitenkin sen verran kuiva, että uskoin pärjääväni ilman niitä. Ja ihan hyvin pärjättiinkin. Nurmi oli sopivan kuiva ja valmiiksi tallattu, paikoitellen hiekka oli tullut jopa näkyviin.

Mun starttivuoro oli iltapäivällä, suunnilleen varttia vaille kolme. Myöhäinen startti on aina kiva, koska silloin ei tarvitse herätä niin aikaisin. Näillä lämpöasteilla tosin aamustarttikin olis kelvannut ;)


Tuomarit olivat sentään olleet armollisia ja antaneet luvan ratsastaa ilman takkia. Joku heitti tunnollisesti meidänkin luokassa kisatakin päälleen, mutta muut tarkenivat ilman :D

Yritin ratsastaa verkassa rennosti, mutta Riksu ei ollut ihan niin kuulolla kuin olisin toivonut. Se tuntui kovin epävakaalta kädelle ja hitaalta jalalle. Tahkosin väistöjä useita kertoja molempiin suuntiin, mutta tahmeaa oli meno. Volteilla ja kulmissa Riksu tunki sisäpohjetta vastaan, joten niissä sai olla tarkkana. Laukassa tein ympyröitä ja kahdeksikkoa. Pari kunnon lyhennystä ja laukasta seis.Riksu ei tuntunut olevan ihan parhaimmillaan, mutta teki suht hyvin pyytämäni tehtävät. Paarmoja oli jonkin verran myös häiritsemässä menoa, mutta vauhtiin päästessä ne tipahtavat yleensä pois.

Rata alkoi aitojen sisäpuolelta, joten kiertelin reunat ja ohitin tuomarit. Toinen tuomari oli tuttuun tapaan lyhyen sivun keskellä, toinen oli sitten taas pitkän sivun keskellä. Riksu ei tuomarikopeista sanonut mitään, ja hyvä niin :) Otin puolirataaleikkaa vielä vähän reippaampaa ravia ennen kuin lähdin rataa suorittamaan.

Rata lähti ihan hyvin liikkeelle, tosin Riksu ei ollut niin tasainen edestä kuin se on ollut aiemmin. Keskiravit oli edelleen kipittäviä, mutta ei ihan niin pahoja kuin joskus. Väistöissä tahti taas hyytyi ja Riksu pääsi mutkalle. Pysähdys suht ok, peruutuksessa vähän irvistelyä. Käyntiin lähti kiireellä ja rikkoikin raville muutaman askeleen... Eka laukka nousi tarkasti avusta, mutta peräänanto katosi taivaan tuuliin. Riksu kaatui taas kulmassa ja sitä seuranneella voltilla sisäpohjetta vastaan sekä kompuroi vähäsen epätasapainossa.

Ensimmäinen kolmikaarinen ei lähtenyt sujumaan... Pikkupikku hetkeksi jopa unohdin mitä olen tekemässä, jolloin kiemuran ekasta kaaresta tuli kulmikas ja valmistelu oli heikkoa vastalaukkakaarelle. Niimpä Riksu sitten näppäränä poikana vaihtoi laukan ristille, sain sen onneksi korjattua varsin helposti, mutta pisteitä siinä menetettiin. Molemmat tuomarit antoivat kiemurasta numeroksi 4. Radan toisella kiemuralla keskityin sentään jo paremmin, mutta käänsin taas liikaa vain kädellä, jolloin taivutuksesta tulee epätasainen ja muoto kärsii. Laukannosto keskihalkaisijalla oli hyvin löysä, laukasta seis onnistui sentään taas pari raviaskelta vähemmällä kuin aiemmin.

En ollut tyytyväinen rataan, tuntuma oli heiluvainen, en päässyt taaskaan niin hyvin kulmiin kuin olisin halunnut ja vielä pari rikkoakin mahtui matkalle. Toivoin että saataisiin edes yli 55 % tolla suorituksella.Tuomari C: "Mukavasti liikkuva hevonen, jonka muoto ja asetukset liian levottomia. Pyri ratsastamaan takaa kohti tasaista kättä". 58,75 %

Tuomari E: "Mukava energia läpi ohjelman. Ratsasta paremmin peräänantoon + pyöreämpi niska" 59,792 %

Keskiarvoksi saatiin siis 59,271%. Tällä tuloksella oltiin toiseksi viimeisiä, 9/10. Hengissä selvittiin kuitenkin molempien ekasta sekä tietty ekasta yhteisestä alue helppo a -radasta. Jos oltaisiin radan eka kolmikaarinen selvitetty ilman rikkoa ja saatu arvosanaksi edes 6, niin oltaisiin päästy tavoitteeseen eli yli 60 %. Ei pidä jossitella vaan ratsastaa seuraavaksi taas paremmin!


2 kommenttia:

  1. Noi on aina niin kauheita.. melkeen mieluummin 55 kuin 59, koska se on jo sit niin lyhyestä kiinni! :D kun kävin mun nuoren kans ekan heD radan, saatiin kuulla että tuli 49%. Myöhemmin kisajärjestäjät korjasi prosentit 50, kun oli tapahtunut virhelasku. Voittajafiilis siis :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kerrankin näin päin pisteet :D Tumpin kanssa jos tuntui et meni hyvin, niin tuomari oli aivan eri mieltä...

      Poista