perjantai 25. heinäkuuta 2014

Estetunnilla kesäkuumalla

Kun lämpötila lähenee +30 astetta, niin mitä tekee ratsastajat? Vetää ratsastushousut ja saappaat jalkaan, laittaa kypärän päähän ja lähtee treenaamaan!

Eilen oli Annan estevalmennus kotikentällä. Vaikka mun tunti oli vasta klo 19, oli edelleen tosi lämmin keli. Riksu tuntui heti alusta asti aika laiskalta, joten sitä sai ratsastaa aika lailla.

Tunti aloitettiin ravissa jumppailemalla voltteja, väistöjä ja temponmuutoksia. Väistöissä Riksu jäi tavalliseen tapaansa hitaaksi ja löysäksi. Voltit onnistui ihan ok, ei mitään ihmeellisen onnistuneita, mutta ei huonojakaan. Ensimmäiset pomput otettiin ympyrällä ylittäen kolmea yksittäistä kavalettia. Alkuun laukka oli taas vetelää, mutta parin kierroksen jälkeen rupesi pyörimään paremmin. Keskityin tasaiseen tahtiin ja hevosen rehelliseen taipumiseen ja kääntymiseen.


Tehtävinä meillä oli tunnilla jumppasarjaa, muutamia linjoja sekä lopuksi rataa. Ei mennyt ihan nappiin meidän yhteistyö Riksun kanssa. Riksu tuntui löysältä, jolloin lähdin sitä vain puskemaan ja ylävartalolla työntämään eteen. Tästä sitten seurauksena edelleen löysä, mutta pitkä hevonen, jolloin hypyt oli laakoja ja tuli paljon puomeja mukaan. Kun itse olen hypyissä liikaa kaulalla, jään laskeutumisessakin sinne ja hukkaan askelia, joiden aikana olisi pitänyt olla jo pystyssä ja ratsastaa kohti seuraavaa estettä.

Sain ohjeeksi ratsastaa hevosta aktiiviseksi ja teräväksi, mutta ei yhtään pidemmille askelille. Myös itse piti pysyä ylävartalon kanssa pystyssä, jolloin hypyllä on tilaa nousta enemmän ylös kuin vain eteen.Mitään kovin terävää laukkaa en saanut Riksusta irti. Siirtymissä se oli vahva ja välillä roikkui kädellä. Yritin muutamilla nopeilla siirtymillä saada sitä taas terävämmäksi, nenää ylemmäs ja takapäätä paremmin töihin. Välillä jäin ratsastamaan korkealla kädellä, ikään kuin voisin sillä saada jotain helpotusta menoon. Parilla kerralla siniselle sarjalle tullessa Risku valui ulkoapuja vastaan jolloin ajauduttiin esteillä oikeaan reunaan. Sain sitä kuitenkin ihan hyvin korjattua.Lopuksi tultiin rata, joka oli varmaankin jotain 90-100 cm luokkaa. Riksu tuntui jo väsyvän jolloin oman ratsastuksen merkitys korostuu. Ja olisihan sitä voinut paremminkin ratsastaa. Ekalle jumpalle ajelin taas miten sattui ja väleissä työnsin liikaa. Kun seuraavalla kerralla maltoin vain odottaa paikkoja, niin puomitkin pysyivät paremmin ylhäällä. Ylävartalo pystyyn, ohjat lyhyemmäksi, laukka teräväksi, tiet kuntoon, jalat alas, katse ylös ja sitten vain malttia. Ei ollut helppoa varsinkaan tässä kuumuudessa, mutta suoriuduttiin sentään jotenkuten.

Jätin videoon äänet, niin pääsette tunnelmaan ;)


Joku lämpöhalvaus tai muu vastaava on varmaan jo muhun iskenyt, sillä ilmoittauduin sunnuntaiksi ALUEKOULUKISOIHIN Riksun kanssa helppo A-luokkaan. Tahkotaan edelleen sitä kenttäkutosta, jos se vaikka joskus lähtisi sujumaan ;) Tällä kertaa lisämausteena on kisapaikka, sillä koulurata on nurmella. Startti on keskellä päivää, noin kolmen aikaan. Toivottavasti joku pilvenhattara tulisi silloin vähän auringon eteen ettei ihan läkähdytä!

2 kommenttia:

  1. Teillä meni lopuks just hyvin! Nea oli muuten napsinut teistäkin kuvia, jos haluat niin pistä mulle viestiä :)

    VastaaPoista