sunnuntai 20. heinäkuuta 2014

Kisareissu Sauvoon

Kun muut suuntasivat hevosineen hyppimään haastavia derby-ratoja Kemiöön, me pakkasimme Röllin traileriin ja otimme suunnaksi Sauvon. Sauvossa Laitamäen ratsutilalla järjestettiin ensimmäistä kertaa seuraestekisat, joissa osallistuin Röllin kanssa ekaa kertaa 70 cm luokkaan.

70 cm luokassa arvostelu oli taitoarvostelu. Ei mikään mun suosikkiarvostelu, mutta lähdettiinkin vain hakemaan hyvää rataa ja siistiä suoritusta.

Taitoarvostelussa arvostellaan mm. ratsastajan apujen käyttöä, reittejä ja suorituksen rytmiä.
Lisää taitoarvostelusta voit lukea Kisamatkalla-blogin Sennin kattavasta postauksesta.



Sileän verkka suoritettiin kentällä, verkkahypyt ja rata oli maneesissa. Kentällä otin vähän ravia ja laukkaa. Ravissa Rölli oli varsin kiva, laukassa vähän vahva. Paljoa en viitsinyt alkaa tahkoamaan, sillä lämpötila oli kivunnut taas lähemmäs +30 astetta. Ärsyttäviä paarmoja riitti koko ajan kiusaamaan hevosia.

Esteverkka oli ryhmittäin maneesissa. Mun ryhmässä oli me ja kolme muuta ratsukkoa samaan aikaan. Ensimmäiseksi verkkaesteeksi kuulutettiin okseri, mikä oli mun mielestä vähän outoa, yleensä itse ainakin aloitan pystystä. Sitten oli kai ideana vaihtaa suuntaa, mutta toinen verkkaeste oli kuitenkin myös vasemmasta kierroksesta. Otettiin yhteensä neljä hyppyä, joista Rölli pudotti kaksi. Se oli jotenkin kummallisen löysä välillä ja seuraavassa hetkessä ampui esteille pää kohti kattoa. Mahtavat lähtökohdat taitoarvosteluun...


Rata ei ollut mistään onnistuneimmasta päästä. Rölli vilisti taas omiaan esteille enkä saanut siihen kunnolla kontrollia. Parissa kurvissa se valui ulos ja pari meni oikaisten. Ensimmäinen pudotus tuli tiukan kurvin jälkeen neljänneltä esteeltä, kun kurvi söi laukkaa ja Rölli jäi löysäksi. Toinen puomi tuli heti perään vitoselta. Loppurata meni puhtaasti, vaikka ponnistuspaikat oli aika lähellä. Kasille jouduttiin lähestymään ihan vasempaan reunaan, sillä nelosen puomi oli lentänyt keskelle reittiä eikä kukaan siirtänyt sitä pois alta :(

Ihan nappiin ei mennyt tulostenkaan listaus. Me saatiin radalta 37,5 pistettä, josta vähennettiin pudotukset (-2 kummastakin puomista) eli lopputulos oli 33,5. Tuloksissa meidät oltiin listattu kuudenneksi pisteiden 37,5 perusteella ja omaan arvostelulappuuni oli lopputulokseksi laskettu 34,5... Oikeasti taidettiin olla 10./12, mikäli muiden tulokset oli laskettu oikein.

Meidän pisteet oli enimmäkseen 7,5, mutta myös yksi 7 ja yksi 8. Yleisvaikutelman kommenttina arvostelulapussa luki näin: "Määrätietoista ja tasaista ratsastusta, kuitenkin hieman huolimatonta".


Loppuverkkailun jälkeen laitettiin Rölli koppiin. Rölli, äiti ja iskä lähtivät siitä heti kotia kohti, kun minä ja pikkusiskoni Nelli jäätiin vielä katsomaan kaverimme Nooran rataa. Kuuma ja nihkeä keli muuttui Nooran verkan aikana kaatosateeksi. Onneksi se hiukan laantui ennen kotimatkaa, sillä kaatosateessa ja ukkosen paikkuessa ei ole kauhean kiva ajella.

4 kommenttia:

  1. Kivastihan Rölli meni! Hassun näkönen rata kun kaikki esteet tuollai samassa kasassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maneesi oli aika pikkuinen niin oli tehty tommoinen vähän hassu rata

      Poista
  2. Kivastihan se meni :)
    Blogisi kuuluu suosikkiblogeihini, http://ratsastuskouluoppilaantarinat.blogspot.fi/2014/07/162-suosikkiblogit.html?m=1 , joten linkkasin blogisi tähän postaukseen :))

    VastaaPoista