maanantai 12. toukokuuta 2014

Maastoradalla

Maastaripäivä! Iskä siirteli eilen esteitä, jotta saatiin treeniin vähän tehtäviä ja mahdollisuus kokonaisen maastoradan harjoitteluun.

Aamulla katsoin pari Doug Paynen kypäräkameravideota maastoradoilta, jotta pääsin tunnelmaan ;) Paynen videoita on kiva katsoa, kun hän selostaa ja analysoi maastorataa. Katsoin videot Kentucky CCI**** ja Jersey Fresh CCI***. Omat esteet näyttikin aika pieniltä noiden videoiden jälkeen :D

Oltiin sovittu ystäväni Annan kanssa, että hän tulee kuvailemaan treenejä mun kameralla. Tämä suunnitelma meni kuitenkin pilalle, sillä veljeni Niko oli ryövännyt kameran mukaan kouluunsa... No, Juulia ehti tulla kuvailemaan puhelimella pari pätkää.

Hyppelin muutamia esteitä ennen varsinaista rataa. Riksu ei keskittynyt oikein kunnolla alussa. Se pukitteli ja pomputteli takapäätä välillä tosi ärsyttävästi. Ekalla kerralla isoa muuria lähestyessä Riksu pääsi vähän vilistämään, minkä seurauksena otettiin suihkaus ohi esteestä. Kun otin laukkaa enemmän kokoon, este ylittyi ongelmitta (vaikkakin paikka oli aika lähellä).

Tänään korkkasin myös synttärilahjaksi saamani nuolenpään. Ekalla lähestymisellä Riksu pelkäsi estettä tosi paljon ja mutkitteli jo varmaan kymmenen metriä ennen eikä liikkunut. Käveltiin tutustumaan esteeseen lähemmin. Riksu meinasi jopa haukata esteestä maistiaisen, en tiedä oliko se sitten todettu vaaralliseksi vai vaarattomaksi. Tultiin pari kertaa tämän jälkeen, helposti yli. Ekalla kerralla tulin vähän varmistellen, toisella kerralla uskalsin jo enemmän laukata perille.

Hypättiin vielä pari kertaa banketin alashyppyä. Banketin päällä oli pikkuinen laavueste. Alashyppy oli siis tavallista isompi. Ekalla kerralla Riksu tuntui lähinnä naureskelevan pikkuesteelle, mutta alashypyssä vähän hätääntyvän. Toisella kerralla se itse otti vähän rauhallisemmin.


Näiden verkkahyppyjen jälkeen mentiin rata. Matkaksi olin mitannut 1900 metriä. Tuttarin ja suokki helpon vauhdilla (450 m/min) ihanneajaksi tuli 4 min 13 sekuntia. Esteitä oli 21 ja hyppyjä 24 eli muutama enemmän kuin kisoissa saisi olla. Esteet oli tasolla harraste - vaativa b.Sain synttärilahjaksi tän nuolenpää-esteen :) 

Laskin oikein itselleni lähtölaskennan ja kello käyntiin. Tosin mokasin ja laitoin kellon laskemaan väärään suuntaan, joten kello piippaili kokonaan ekan minuutin. Mulla oli toisessa ranteessa TimerGPS, mutta muistin käynnistää sen vasta kakkosen jälkeen. Otin sen mukaan ihan mielenkiinnosta, en tosin muistanut laskea valmiiksi miten min/km muutetaan m/min joten ei ollut hajua vauhdista.

Rata meni kuitenkin ihan hyvin. Coffinille otin kiinni ja Riksu jarruttikin vähän liikaa. Se reagoi hyvin jalkaan ja päästiin linja sujuvasti. Trakehnerille Riksu vähän mutkitteli ja hidasteli, joten tuli "awkward" hyppy, kuten Doug Payne sanoisi ;) Banketille reitti vähän venahti. Valkoisen risuaidan jälkeen unohdin vähän mikä olisi seuraava este, joten reitti perille ei ollut oikein hyvä. Riksu oli kuitenkin hyvin menossa ja mentiin yli sujuvasti. Maalissa oltiin ajassa 4 min 10 sekuntia. Aika tiukille meni ajan puolesta. Meno tuntui hauskalta ja kohtuu helpolta. Lisää vaan rutiinia niin päästään ratsastamaan esteille perille asti vähän reippaammin.

Hyvillä mielin Niinisaloon, jossa osallistutaan suokkien helppoon luokkaan :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti