sunnuntai 11. toukokuuta 2014

Äitienpäivän kisailut

Tänään matkattiin Artukaisiin seuraestekisoihin. Mukaan lähti mun ratsuksi Rölli ja siskoni Juulia meni Riiviöllä. Röllin kanssa nämä oli ekat kisat muualla kuin kotitallilla. Osallistuin 60 cm luokkaan, jossa arvosteluna oli A.0.0.

Molempiin suuntiin lastauksessa Rölli oli vähän epäileväinen, mutta meni kuitenkin ihan helpolla kyytiin. Kisapaikalla se käyttäytyi rauhallisesti ja oikein nätisti :) Ainoastaan selkäännousussa se vähän liikahti ylimääräisiä askelia, iskä piti kiinni niin pääsin ekalla yrittämällä selkään. Mulla oli nyt käytössä kaveriltani Nooralta lainaamat kuolaimet. Parin viikon takaisissa estehyppelyissä Rölli kuskasi mua ja keilaili esteitä, joten päätin hankkia lisäjarrua. Testailin kuolaimia kotona esteillä sekä sileällä. Toimi ihan jees, vaikka taidan hankkia omaksi nivelversion (nyt oli suoralla suuosalla).

Verkassa tein paljon siirtymiä ja taivuttelua. Hyppäsin vain muutaman hypyn ennen rataa, ettei Rölli väsähdä ja ala roikkumaan kädellä. Taktiikka toimi ihan hyvin. 60 cm luokassa meitä oli vain kaksi, joten verkassa oli hyvin tilaa. Rölli joskus vähän hermostuu jos on paljon hevosia ympärillä, mutta nyt tosiaan oli tilaa mennä rauhassa ja rennosti.

Verkka oli maneesissa ja rata kentällä. Rölli ei onneksi ihmetellyt muutosta mitenkään. Ehdittiin hyvin kiertää kenttää ympäri ennen luokan alkua. Katsojat kentän laidalla, lankut esteiden alla ja puomitelineet aidan vierellä ohitettiin ilman ihmettelyjä :)

Rata meni ihan kivasti. Apujen käytössä ja hevoseen vaikuttamisessa on vielä rutkasti parannettavaa, mutta Rölli käyttäytyi oikein mallikkaasti. Toiseksi viimeiselle esteelle tultiin kaarteesta ilman minkään sortin näkemystä ponnistuspaikasta, joten ajauduttiin pohjaan ja puomi mukaan. Sitten jäin matkustelemaan linjalla viimeiselle joten siitä myös turha puomi alas. Tuloksena siis 8 virhepistettä. Oli taas omia virheitä... Rölli teki hyvin ja olen siihen tyytyväinen :)

Kuvat ottanut Annika Mäki / Photoma



Loppupäivä menikin äitiä ja mammoja juhlistaessa kakkujen parissa. Herkuttelua taas monen viikon edestä! :D

2 kommenttia:

  1. Mikä kuolain röllillä siis on?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan uus kuolaintuttavuus oli mulle, mutta vähän pelhamin tapainen. Horzen sivuilta löysin ainakin nopealla vilkaisulla samanlaiset, nimeltään 2 ring butterfly liverpool -kuolaimet

      Poista