lauantai 3. toukokuuta 2014

Vapun estetunti

Vapunpäivän aamu ei alkanut kovin iloisesti, kun taivaalta satoi räntää :(

Päivästä tuli kuitenkin ihan mukava, sillä Anna palasi taas valmennushommiin äitiyslomaltaan. Sähköpostiin tuli viestiä, että pidetään tunnit maneesissa sateen takia. Iltapäivällä olikin jo ihan ok keli, mutta mentiin kuitenkin sovitusti sisällä. Anna oli lähettänyt mulle ratapiirroksen, jonka pohjalta rakentelin esteet manesiin. Rataan kuului mm. kolmen pystyn s-kiemuraa ja okseri-okseri-sarja.

Tällä kertaa ei ole videomatskua, mutta kuvaajia oli kaksin kappalein. Postauksen kuvat on ottanut mun apulainen Lotta. Erika oli myös paikalla kuvaamassa, hänen otoksensa löytyvät sivultaan Erika L. Photography. Kiitokset ahkerille kuvaajille :)

Tehtiin itsenäisesti raviverkkaa, jonka jälkeen siirryttiin ravipuomeille. S-kiemuran esteiden puomit oli pistetty maahan. Niitä tultiin kiemuralla ja heti puomien jälkeen voltti. Volteilla piti vähän väistää takapäätä ulos. Riksu valui vähän ulkoapuja vasten paikoitellen, mutta työskentely ja toistot auttoi taas kerran.



Ravipuomien jälkeen tehtiin hetki laukkaverkkaa. Laukassa sitten tultiin samaa kiemuraa volttien kera, mutta nyt välit oli innarivälit ja yksi puomi oli ylhäällä. Jo esteen päällä piti vaihtaa laukkaa ja jatkaa uudessa laukassa voltti säilyttäen tahti ja tasapaino.

Riksu teki ihan kivasti, mutta pukitteli välillä tosi ärsyttävästi. Ei mitään isoja pukkeja, mutta kuitenkin sellaisia että rytmi katoaa ja mun tasapaino heilahtaa. Anna käski korjaamaan aina jalasta eteen, ja siitä pukittelu alkoikin vähenemään. Laukkavolteilla eka käännös oli aika tiukka, kun piti kääntää ennen lankkuestettä. Myönnän roikkuneeni enemmän tai vähemmän sisäohjassa... Muut onnistuivatkin paremmin.




Volttitehtävän jälkeen esteitä vähän nostettiin ja nyt tultiin kiemura ilman voltteja. Tarkoitus oli ratsastaa hyvät kaaret tasaisella tahdilla. Pari ekaa kertaa ratsastin huonosti tehtävään sisään, mikä hankaloitti seuraavia välejä. Riksu suoritti hyvin, kuskin vaan pitäisi keskittyä paremmin.

Seuraavana vuorossa oli linjan ratsastaminen suoraan, siis esteiden ylittäminen vinosti. Ratsastin linjalle luottavaisin mielin, mutta Riksu oli ihan ihmeissään siitä, miten oikein ohjailen ekalle esteelle. Se hyppäsi kyllä ykkösen, mutta jotenkin kummasti (taisi tolppakin kaatua) valuen oikealle. Itse olin lähes kaulalla makoilemassa, jotenka Riksu otti ohjauksen omiin nimiinsä ja pompahti yli lankkuesteestä. Vähän haastavampi kahden laukan sarja, hehe :D Tehtiin pari toistoa vinoille pystyille, jolloin Riksu sai tehtävästä rutiinia. Hyvin se hyppäsi, mutta Annakin sanoi vähän vaikuttavan siltä, että Riksu ei hahmota vinoja ihan täysin. Jokunen puomi tuli matkaan, vikassa välissä pientä mutkaakin "suoralla" reitillä.


Lopuksi tultiin rataa: s-kiemuran äskeiset kaksi viimistä, mutta toiseen suuntaan, siitä kaarella vesimatto-okserille, s-kiemuran äskeinen ykkönen, kaarella okseri-okseri-sarjaan, kiemuran keskimmäinen (oranssi) pysty ja vasemmalle, kiemuran äskeinen kolmonen, jolta vielä oikealle ja lankkupysty.

Lähdin radalle meidän ryhmästä ekana. Ja ratsastin äärettömän huonosti. Pulleista kaarista, rytmistä tai suunnitelmassa pysymisestä ei ollut tietoakaan. Vauhti oli ihan sopiva, mutta muuten meno oli aika räiskimistä varsinkin kolme ekaa estettä. Loppurata meni jo vähän paremmin. Toistettiin kolme ekaa, jolta jatkoin vielä lankkuesteelle kohti katsomoa. Vitsi viimeinen pomppu tuntui onnistuneelta! Siihen oli hyvä lopettaa treenit tältä erää :)


Psst! Blogin facebookissa jo paljastuikin mitä sain synttärilahjaksi. Aika mieletöntä, eikö ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti