lauantai 31. toukokuuta 2014

Helatorstain kotikisat

Torstaina kisailtiin kotosalla, kun seuramme TS Ratu järjesti aluetason estekilpailut. Kisattiin Riksun kanssa 90 cm ja 100 cm luokissa, minkä lisäksi minut oli nimetty myös kilpailun johtajaksi. Olin radalla nostamassa puomeja tai liputtamassa aina kun en ollut itse hevosen selässä, mutta muuten kisapäivä ei juurikaan tavallisesta poikennut.

Kisapäivä alkoi 80 cm seuraluokalla, jossa Juulia ja Riiviö sijoittuivat neljänneksi. Seuraavana oli ponien alueluokka 80 ja kolmantena 90 cm, jossa Riksu pääsi hyppäämään.

Aika paljon oli jälki-ilmoittautuneita, joten aikataulu venahti arvioidusta. Se ei onneksi meitä juurikaan haitannut. Ehdin tehdä maneesissa työskentelyä käynnissä taivutellen molemmat kyljet pehmeämmiksi. Alkuun Riksu oli taas varsin hankala vasemmalta, mutta parani huomattavasti.


Verkkahypyt onnistui kivasti, joten lähdettiin hyvillä mielin radalle. Arvosteluna sekä 90 että 100 cm luokassa oli A.2.0. eli perlkkä perusrata jossa nopein nolla voittaa. Suunnitelmana oli ratsastaa sujuva rata ja jopa vähän aikaa. Tällä kertaa jopa suunnitelma onnistui! :) Riksu ei ole mikään nopein hevonen, joten voitosta ei voinut haaveillakaan. Sijoituttiin kuitenkin sijalle 5 (43 lähtijää), JES! Luokan voitti pikkuponi, jonka aika oli lähes 11 sekuntia nopeampi kuin meidän aika, heh :D Riksu palkittiin vielä erikseen luokan parhaana suomenhevosena :)



Ysikympin jälkeen oli Powercup-luokka, joten Riksu pääsi karsinaaan huilaamaan. Powercupissa olin taas radalla puomeja nostamassa ja luokan jälkeen lanasin verkan ja kisakentän. Lanauskin jotenkuten onnistui vaikka ekaa kertaa sitä puuhailin.

Metrin verkassa oltiin taas varsin hyvissä ajoin. Silloin alkoi sataa vettä :( Yllättäenkin kaikki siirtyivät sadetta suojaan maneesiin, jossa olikin sitten aika ruuhka.

Ulkoverkassa Riksu tuntui jotenkin löysältä ja hitaalta vastaamaan apuihin. Ekat verkkahypyt tuli taas liian lähelle, mutta sitten okserille saatiin pari hienoa ja lentävää loikkaa.

Metrin radalla halusin vaan korjata viime kisojen virheet ja ratsastaa sujuvan nollan. Rata ei lähtenyt kovinkaan sujuvasti käyntiin kun jo heti ykköselle ajauduttiin pohjaan. Kakkos-kolmos-linjan Riksu selvitti näppärästi, vaikka se meinasi jäädä hivenen pitkäksi. Nollaa ratsastettiin kuudennelle esteelle asti. Siinä sitten Riksu ei lähtenytkään mun valitsemasta paikasta, vaikka se oli ihan hyvä. Ei täydellinen paikka, mutta ihan hyvä. Pikkuaskeleen lisäys oli järjetön ratkaisu ja posautettiin aivan päin estettä. Mulla lähti molemmat jalustimet ja hyvä kun kyydissä pysyin. Jatkoin rataa ilman jalustimia sitten seuraavat pari okseria, mutta laukan tahtia ei kerennyt löytymään. Molemmilta oksereilta otettiin puomit mukaan... Ennen viimeistä estettä sain vihdoin jalustimet jalkaan.

Kolme puomia siis taas tuloksena metristä. Nyt olin sentään alkurataan (ykköstä lukuunottamatta) ihan tyytyväinen. Jos tällä ajalla oltaisiin päästy rata nollilla, oltaisiin oltu sijalla 9, kun 11 sijoittui. Eipä auta jälkiviisastelu, kun nyt kävi näin...


Pari kuvaajaa oli kentän laidalla loppupäivän sateestakin huolimatta. Lisäilen heidän ottamiaan kuvia vaikka taas erilliseen postaukseen, kun kuvat on esillä :)

4 kommenttia:

  1. Hienolta näyttää! Ei kyllä tainnut esteet ihan tapissa olla ;)

    VastaaPoista
  2. Mites tumppi voi? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tumpin kuulumisista tulossa postausta tänään tai viimeistään huomenna :)

      Poista