torstai 15. toukokuuta 2014

Riksu koulutunnilla

Lauantaina olis tarkoitus startata ekaa kertaa Riksun kanssa helppo A tasoinen kouluohjelma Niinisalon kenttäkisoissa. Riksu on tuntunut yleisesti ihan hyvältä ratsastuksessa, mutta ohjelmaamme (Kenttäkilpailuohjelma nro 6) lukiessa en ollut ihan vakuuttunut meidän suoritustasosta. Sovittiin Maijan kanssa koulutunti, jotta saadaan jonkinmoista ideaa tehtäviin ja radan ratsastamiseen.


Aloitettiin tunti käyntiväistöillä. Vaikeinta yleensä väistöissä on saada Riksu pysymään suorana, se kun tarjoaisi mielellään matomaista mutkittelua ja kaulan vääntelyä. Ravissa työskenneltiin ympyrällä ja avotaivutuksessa uralla.

Omasta istunnasta tuli vähän sanomista. Menin taas vähän väliä lyttyyn ja toisaalta taas nostin hartioita liikaa. Oli kyllä huomattavasti helpompaa istua oikein kun sain sen korjattua. Seuraavassa hetkessä taas ryhti rupsahtaa, kun joutuu keskittymään toiseen tehtävään.

Laukassa tehtiin muutamia pieniä pohkeenväistöpätkiä uralta keskelle päin ja takaisin uralle. Ekalla kerralla en valmistellut tarpeeksi ja Riksu ei ollut yhtään kartalla. Toistoilla saatiin ihan hyviäkin pätkiä. Tässäkin tärkeää oli istua keskellä ja valmistella tehtävät. Väistöillä saatiin mukavasti Riksun takapää töihin. Sen jälkeen laukan lyhennys ympyrällä meni yllättävänkin hyvin ja rennosti.



Lopussa tulin koko radan kertaalleen kokonaan. Joku naksahti taas jossain, kun joutui rataa suorittamaan. Pari ihan kivaakin pätkää mahtui mukaan, mutta suurimmaksi osaksi meno oli vain sinne päin.

Vastalaukat pysyi yllä hyvin, mutta reiteissä olisi toivomisen varaa. Raviväistö vasemmalle meni niin mutkalle kuin olla ja voi. Tultiin se vielä kertauksena pari kertaa.

Maija kehui Riksua moneen kertaan tunnin aikana, mistä tuli hyvä mieli. Toivottavasti tuomaritkin olisivat samoilla linjoilla kouluradalla :)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti