torstai 20. kesäkuuta 2013

Kai sitä vois vaiks reenaa

Tai ainaki pitäisi! Tumpin kanssa ilmoittauduttu mitalijahtiin, nimittäin kenttäratsastuksen joukkue-SM kisoihin Uusikaarlepyyhyn 29.-30.6. Luokkana siellä taas helppo. Seuralta lähtee siis joukkue sinne edustamaan ja toivottavasti myös tuodaan mitali kotiin :)

SM-kisoja varten sovittiinkin Maijan kanssa kaksi yksityistä koulutuntia, joista toinen oli tänään. Korjattiin taas Tumppi suoraksi ja avuille sekä kuskin könötys parempaan kuosiin. Tehtiin paljon hommia ympyrällä ja Tumppi toimi kivasti. Opeteltiin Maijan kanssa myös kisojen koulurataa (miettikää kuinka ajoissa meikäläisen normaaliin tyyliin verrattuna! :D) ja tehtiin laukkaosuus. Ensi viikolla hiotaankin sitten ohjelma kunnolla kuntoon ;)

Hyvällä kelillä Tumppi on ollut Aasin kanssa yötä päivää laitumella

Riksun kanssa käytiin hyppelemässä eilen Artukaisissa seuraestekisoissa pari rataa. Verkka oli maneesissa ja esterata kentällä. Riksu oli alusta asti vähän hidas reagoimaan jalkaan. Hyppäsin muutamia pari hyppyä pystylle ja okserille. Vaatii kyllä vielä totuttelua Riksun hyppytyyli, se on niin erilainen kuin Tumpilla!

80 cm radalla kerättiin kaksi puomia mukaan, molemmat omia mokia. Eka puomi tuli heti ykköseltä, olisi pitänyt varmaan tehdä vielä voltti ennen lähtöä, sillä Riksu ei ollut ihan aktiivinen. Toinen puomi tuli kuuden laukan linjalla, jälkimmäinen pysty tipahti kun tultiin liian lähelle. Riksu oli radan jälkeen jo ihan hikinen ja hengästynyt, mikä oli varsin kummallista, sillä verkka oli kevyt eikä ratakaan kuin 9 estettä. Ravailin ja kävelin ennen seuraavaa luokkaa.

90 cm verkassa Riksu oli kyllä varsin huono reagoimaan jalkaan tai edes raippaan. En päässyt ratsastamaan sitä juuri yhtään eteen kun se ei vaan lähtenyt... Radalla sain ihan hyvät reitit ja oikeat askelmäärät tällä kertaa mutta hevonen oli vaan hyvin löysä ja hidas eikä nostanut koipiaan. En edes tiedä kuinka moni puomi tuli mukaan...




Nyt tarkoituksena on treenata Riksulle parempaa kuntoa, itse hyppääminen ei sille ole mikään ongelma. Lisäsin sen ruokintaa jo vähäsen, että energiaa riittäisi treeniin.

Riiviö on ollut nyt vähän lomalla, sillä siltä puuttuu taas kenkä :( Rölli oli jo kerran Ypäjällä, kun se piti ruunata, mutta kohonneiden tulehdusarvojen ja kuumeen takia se tuli kotiin vielä orina. Se on nyt siis myös sairaslomalla...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti