maanantai 10. kesäkuuta 2013

Koulukisat kotitallilla

Eilen oli siis oman seuran järjestämät koulukisat kotitallilla. Varsin suositut kisat olikin, sillä lähtöjä oli päälle sata! Kolmella radalla ratsastettiin, koulukentällä lyhyt rata ja isolla kentällä sekä lyhyt että pitkä rata. Verryttely oli maneesissa.

Riiviön ja Riksun kanssa startattiin Helppo C:1 -ohjelma, joka oli koulukentällä. Kouluaidat ois ollut kivat, kun nyt rata oli lyhyiltä sivuilta rajattu puomeilla. Molemmat hevoset oli vähän menossa jo niiden yli, onnistuttiin onneksi pysymään aitojen sisäpuolella.

Eka startti oli Riksun kanssa jo ennen yhdeksää. Sykeröjen väsäämisessä meni vähän turhan kauan, kun Riksu olisi vaan halunnut että rapsutan kutiavaa kaulaa eikä malttanut seistä nätisti. En saanut Riksua ihan rentoutumaan kunnolla verkassa. Ei se ollut sellainen jännittynyt kuin Tumppi, muttei ihan niin letkeä kuin viimeksi ratsastaessa.

Riksun kanssa rata meni ihan ok. En ihan päässyt ratsastamaan kunnolla, kun piti miettiä ohjelmaa. Askeleenpidennykset jäi vähän mitäänsanomattomiksi, ja kulmissa tosiaan piti keskittyä siihen ettei ratsu lähde puomeja ylittämään.

Tuomarin loppukommentit: "Komea hevonen, joka liikkuu hienossa tahdissa. Kulmissa saisi olla tasapainoisempi. Tarkkaile, että taivutukset ja asetukset pysyvät samanlaisina alusta loppuun".

Tällä suorituksella tulokseksi kertyi 61,25 % ja luokassa 4. sija! :)






Riksulta otin varusteet pois ja vein sen tarhaan odottelemaan toista starttiaan. Juulia meni myöhemmin iltapäivällä Riksun kanssa nuorten hevosten luokan Helppo B:3.

Riksun ja Riiviön starttien välissä Helppo C luokassa menivät Vera ja Tumppi. En ehtinyt näkemään rataa, kun olin tallissa. Viidennellä yhteisellä ratsastuskerrallaan ratsukko sai tulokseksi hienosti 63,35 %. Tällä tuloksella napsahti luokassa toinen sija! Hyvä Vera! :)


Aika pian Riksun jälkeen sainkin jo ottaa seuraavan ratsun käytävälle ja varustaa Riiviön ensimmäiseen kisakoitokseensa. Tein harjaan letin, joka ei kyllä onnistunut yhtään niin kuin piti, mutta sai kelvata.

Verkassa Riiviö oli alkuun vahva ja painoi kädelle. Tein paljon siirtymisiä ja kertailtiin pysähdystä. Työskentelyllä se alkoi toimimaan paremmin eikä ollut yhtään niin vauhti päällä kuin toisinaan.

Alkuradasta Riiviö roikkui vähän kädellä eikä ihan kuunnellut pidätteitä. Ekan askeleen pidennyksen se rikkoi laukalle, kun en pitänyt tarpeeksi tuntumaa. Kahdesta muusta pidennyksestä otettiinkin seiskat, Riiviön bravuuri kuten viimeksi mainitsin :) Parissa viikossa opetellusta peruutuksesta saatiin 6,5 pistettä, kommenttina tahdikas peruutus. Laukatkin pyöri molempiin suuntiin paremmin kuin verkassa. Kokonaisuudessaan harjoitteluun nähden oikein kiva rata.

Saatiin 59,25 % eli tavoite ylitettiin ihan heittämällä :) Riksun ja Riiviön pisteissä eroa oli vain 4 pistettä! Riiviön kanssa oltiin tuloksissa 7/18, 5 sijoittui.

Tuomarin kommentit Riiviön radalle: Hieno ravinen hevonen, joka kaipaa vielä lisää tasapainoa suorittamiseensa. Myös tuntuma saisi olla vielä pehmeämpi. Lupaava, kun tasapaino löytyy.









Riiviön jälkeen olikin hengähdystauko, jolloin katselin muiden ratoja. Veran äiti oli letittänyt Tumpin jo aamulla, joten siitäkään ei tarvinnut huolehtia.

Tumpin kanssa startattiin Kenttäkilpailuohjelma nro 6. Tumppi ei ollut ihan hereillä verkassa tai radallakaan. Keskiravit diagonaalilla lähti ihan hyvin, mutta keskihalkaisijan kohdalla hyytyi sekä kuski että ratsu. Väistöt ei ottaneet sujuakseen kumpaankaan suuntaan, vasemmalle Tumppi suuttui kun käskin väistöön. Siirtymiset oli varsin töksähteleviä. Kolmikaariset kiemurat laukassa oli vaikeita, kun itse taas seilasin satulassa miten sattui. Toiselle kolmikaariselle lähtiessä Tumppi oli ihan lähdössä diagonaalille keskilaukkaan... Ei ihan mennyt nappiin tämä suoritus, tuomari oli samaa mieltä. Tuloksena 57,08 %. Tuloksissa oltiin 13/20.

Tumpin radasta ei ole materiaalia. Riksun ja Riiviön radoilla kuvasi äiti, Veran kuvan nappasi hänen äitinsä.

Riksun, Riiviön ja Tumpin paperit odottaa arkistointia

2 kommenttia: