perjantai 28. kesäkuuta 2013

Kohti SM-kisoja

Huomenna ne alkaa! Nimittäin kenttäratsastuksen joukkue-SM-kilpailut. Kisaan on ilmoittautunut mukaan 9 joukkuetta! Kokoonpanot näet järjestäjäseuran (NURK) blogista. Tumpin nimi vaan on kirjoitettu väärin! :D Pitäkää meille peukkuja! :)

Kuinka me sitten treenattiin tulevaan koitokseen?

Sunnuntaina tehtiin laukkatreeniä radalla. Ensin muutama reipas laukkaveto ylämäkeen, Tumppi innostui ja oli ihan mukana treenissä. Vähän rentoa ravailua väliin ja sitten laukkakierroksia. Kuten Riksunkin kanssa, Tumppikin sai pomppia pienet harrasteen laavun ja rengasesteen laukkatreenin reitin varrella. Ekalla kierroksella meinasin lentää ojaan, HUPS :D Tultiin kaarteessa olevalle rengasesteelle, Tumppi hyppäsi hyvin. Oma paino oli vaan valunut ulos, joten Tumppi kurvasikin sitten oikealle, eikä jatkanut sujuvaa kaarretta vasemmalle. Meinasin siitä sitten tiukan käännöksen jälkeen lentää viereiseen ojaan, mutta pidin harjasta kiinni ja pysyin kyydissä. No ei siinä muuta kuin hevonen takaisin reitille ja matka jatkuu. Seuraavilla kierroksilla ei ongelmaa.  Menin 5 kierrosta ajassa 6 minuuttia. Tietysti ojantutkiskeluhetki vei jokusen hetken, mutta keskimäärin mentiin 580 m/min. Tumppi palautui loppuverkassa varsin hyvin.

Maanantaina otettiin koulutreeni. Tein alkuun töitä gramaanien kera, jotta Tumppi vaihtaisi kouluratsastusvaihteen päälle eilisen laukkatreenin jälkeen. Hyvinhän se lähtikin toimimaan :) Harjoiteltiin kouluohjelman juttuja: keskiaskellajeja, vastalaukkaa ja väistöjä. Tumppi oli kuulolla myös ilman gramaaneja, vaikka silloin olikin maastoesteillä treenaajia.












Tiistaina oli Maijan koulutunti. Aloitettiin taas hakemalla hyvä tahti ja hevonen suoraksi. Käynnissä työskenneltiin väistöjä ja pysähdyksiä. Ravissa samaa, piti olla huolellinen väistön valmistelun kanssa, että Tumppi pysyi ajan tasalla eikä ruvennut vastustelemaan. Laukkatyöskentely aloitettiin ensin ympyrällä nostoja treenaten käynnistä ja ravista. Sitten otettiinkin laukkaohjelman pätkiä, Maija antoi hyviä vinkkejä keskilaukkaan ja reitteihin. Lopuksi tultiin rata, joskin hiukan tökkien kun ratsastin kaksi kertaa väärin. Harjoittelen yleensä koulukentällä rataa niin, että tuomari olisi toisessa päässä kuin Maija oli nyt ja se vähän sotki kuvioita. Saatiin kuitenkin ihan kiva rata tehtyä. Nyt Tumppikin liikkui energisemmin, vaikka lämpötilat huitelikin lähellä 30 astetta varmaan. Loppuravit tehtiin rennosti eteen-alas.


Keskiviikkona ja torstaina tehtiin edelleen koulua, joskin vähän kevyemmin. Paljon väistöjä ravissa, ne sujuivatkin rennosti molempiin suuntiin :) Keskiravin saa onneksi keventää ohjelmassa, niin sekin lähtee paremmin. 

Torstai kului varusteita kiillottaen, Riksun kanssa estetunnilla ja muiden treenejä katsellen. Aloin hiukan hifistelemään ja plankkasin Tumpin suojat. Ja oman peukkuni siinä samalla...


Tumppi pääsi yöksi vielä laitumelle, koska se ei olisi yksin tallissa ihan niin rentoutunut. Laitumella se syö hyvin ja juo kun muutkin juovat. Tallissa se on ollut vähän huono juomaan, vaikka olen kokeillut omenamehua ja pellavapuuroakin.

Muuten Tumppi on ottanut kisoihin valmistautumisen varsin rennosti

Kympin maissa lähdettiin ajelemaan Uusikaarlepyytä kohti, lähes 6 tunnin matka edessä. Perillä hepat saa levätä, sitten tehdään vielä huomista valmisteleva koulutreeni. Saa nähdä vaikuttaako suoritukseen, kun Tumppi saa rauhassa tutustua paikkaan jo päivää ennen itse koitosta. Toivottavasti! :)

4 kommenttia:

  1. Kiva postaus ja Tumppi näyttää kyllä todella hienolle hevoselle! Voisitko tehdä joskus joitakin erikoispostauksia, vaikka miten aina valmistaudut kisoihin? Kuvat on hienoja, mutta hieman häiritsee se, että katseesi on jokaisessa kuvassa alhaalla harjassa :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos, Tumppi onkin :) Voisin koittaa tehdä erikoispostauksia. Suunnitelmissa olisi ainakin tehdä postaus mitä täytyy valmistella uudella hevosella ennen kenttäkisoja.
    Minua häiritsee suuresti tämä katseongelma. Nyt ainakin näissä kuvissa könötystä on vähemmän, katsotaan paraneeko katseen suuntauskin tässä treenillä. Se on kuitenkin varsin pinttynyt ongelma, joten ei hetkessä korjaannu

    VastaaPoista
  3. Voisitko tehdä varustepostauksen joskus? :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, sitten kun saan kaikki varusteet kiillotettua ;D

      Poista