sunnuntai 15. helmikuuta 2015

Esittelypostaus: Talli

Vihdoin ja viimein olen saanut valmiiksi paljon toivotun esittelypostauksen tallista. Joten ei muuta kun esittelyyn!Talli on rakennettu vuonna 2007 ja maneesi loppuvuodesta 2008. Talli koostuu kahdesta samanlaisesta "siivestä" ja keskiosasta. Siivissä on kummassakin 10 karsinapaikkaa, pesupaikka sekä pieni käytäväpätkä harjapakeille, lisärehuille ja muille vastaaville tarvikkeille. Käytävällä on narut kahdessa kohdassa, joihin hevosen voi laittaa kiinni hoitamisen ajaksi. Molempien hoitopaikkojen kohdalla on kaksi satulatelinettä.


Karsinoita tallissa oli alunperin 20 kappaletta, mutta nyt toisella puolella on kaksi varsomiskarsinaa. Varsomiskarsinat ovat kahden normaalin karsinan kokoisia. Meidän nuorimmaiset varsat Revenge ja Royale asuvat kumpikin omassa "kaksiossaan". Karsinoissa on ruokakipot ja vesi-automaatit. Riksun karsinassa ei tosin ruokakippoa ole kesäihottuman hankaamisen ehkäisemiseksi. Riksulle väkirehut tarjoillaan erillisestä kiposta.

Tallin keskiosassa on kaksi kerrosta. Pohjakerroksessa on kaksi vessaa sekä molemmille puolille oma satulahuone ja kuivaushuone. Kummassakin kuivaushuoneessa on 18 vahvaa telinettä, joihin loimet saa näppärästi kuivumaan. Kuivaushuoneissa on kosteudenpoistajalaitteet, jotka takaavat kuivat loimet aamuksi vaikka sadepäivän jälkeen. Kuivaushuoneiden välissä on pesutupa, josta löytyy tavallinen pesukone sekä teollisuuspesukone loimille ja isommalle pyykille.

Yläkerrassa on oleskelutilaa ja keittonurkkaus. Käytävän varrella on pukuhuone, pieni makuuhuone, vessa sekä pesuhuone, jossa on myös sauna. Saunassa mun mielestä kivana yksityiskohtana on pienet ikkunat, joista näkee talliin. Käytävän päässä on isompi pukuhuone. Tallin yläkerrassa on ihan hauska hengailla myös ei-tallikaverien kanssa, muutamat illanistujaiset ja saunaillat onkin siellä tullut vietettyä.

Alakerran aulassa on keittiö ja ruokailutilat 24 henkilölle. Keittiössä on myös jääkaappi ja pakastin, jonka olen tosin pyhittänyt jääsuojille.Lähes tallin vierestä löytyy kaksi kenttää ja maneesi. Iso kenttä ei ole ihan suorakaiteen mallinen, mutta keskimäärin se on noin 50 metriä leveä ja 100 metriä pitkä. Pienempi kenttä ("koulukenttä") on 20 m x 60 m.

Maneesi on kooltaan 1760 m². Laidat ja katsomo tuomaritorneineen pienentää pikkuisen ratsastusalaa, ratsastusura on 24m x 68 m. Maneesissa on runsaasti estekalustoa treenejä ja kisoja varten. Tallilla on myös omat kouluaidat, joista voi rakentaa sekä pitkän että lyhyen kouluradan.Laitumia kiertää ravirata, joka on noin 670 metriä pitkä. Lenkkiä on mahdollisuus jatkaa ylälenkillä, joka kulkee tallin ja maneesin välistä, kiertää ison kentän ja ylätarhat. Ylä- ja alalenkki yhteensä on noin kilometrin mittainen. Lenkki sisältää vaihtelevasti suoraa tasamaata ja mäkiä.

Laitumia meillä on 10, joista 9 on 200 metriä pitkiä pitkulan mallisia laitumia loivassa rinteessä. Yksi laidun on vähän kauempana, ison kentän toisella puolen. Osa meidän hevosista laiduntaa pareittain tai pienissä laumoissa, mutta esimerkiksi mun suokkipojilla on niin isot egot, ettei niitä olla uskallettu laittaa tappelemaan muiden kanssa.

Tarhoja meillä on monia erikokoisia. Hiekkapohjaisia on tällä hetkellä jokaiselle hevoselle oma. Lisäksi on metsätarhoja ja pari tarhaa, joissa on ihan vaan maapohja.

Maastoesteitä meillä on yli 40, joista suurin osa siirrettäviä. Kuvia maastoesteistä löytyy ainakin mun postauksista Aina yhtä mahtavat maastaritMaastareilla Riksun kera,  Maastoradalla ja Nuorella maastareita.

Kivoja maastoja on täällä harmillisen vähän. Omakotialueet ja asvalttitiet tulee nopeasti vastaan joka suunnasta. Hiekkateille pääsee ratsastamaan, jos jaksaa mennä ensin pari kilsaa asvalttitietä. Jonkin verran metsäpolkuja löytyy lähistöltä, mutta metsän pohja on suurimman osan vuodesta märkää liejua, joka imaisee syövereihinsä pahaa-aavistamattomien hevosten kenkiä.
Miltä näyttää? Olisitteko kaivanneet kuvia tai infoa vielä jostain?

23 kommenttia:

 1. Wau upea talli! Tuollahan voisi asua!! XD onko tää teidän oma? :)

  VastaaPoista
 2. Ompa hieno talli + maastoesteet yms..! :o

  VastaaPoista
 3. Ihan kateeksi käy! Upee paikka!

  VastaaPoista
 4. Teillä on ihana talli ja kaikki muutkin paikat! Kyllä vähän kateeksi käy vaikka onhan omakin talli kyllä kiva.:)

  VastaaPoista
 5. Saako teidän maastoesteitä muut hypätä kuin tallilla asuvat?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu saa :) Aika paljon tallin ulkopuolisia ratsukoita on käynytkin harjoittelemassa.

   Poista
 6. WAU!! ihan törkeen hieno :)! onko kaikki hevoset teiän omia vai onko ulkopuolisia paljon?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) tällä hetkellä meillä on 9 omaa ja 3 ulkopuolista tallissa.

   Poista
 7. Vuokrasin jossain vaiheessa yhtä hevosta, joka asu teiän tallilla. Oli kyllä mielettömät puitteet!! Harmi vaan, että se muutti äkkiä sieltä pois.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aijaa. Kyllä täällä vuokraajatkin on viihtynyt :)

   Poista
 8. hei. mistä olette hankkineet nuo loimien kuivaustelineet? saiisko niistä mittoja? todella kaunis paikka ja todella mahtavat puitteet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Kuivaustelineet on teetetty iskän keksimien mittojen mukaan. Yritän muistaa ottaa mitat kun menen talliin

   Poista
  2. kiitos jään odottelemaan mittoja :)

   Poista
  3. Sen verran epäselvä selitys olisi tullut, että laitoin mitat tähän kuvaan. Toivottavasti saat selvää :)

   Poista
  4. kiitos ihan hirveesti mitoista.. jos löydyt facebookista niin meidän tallinsivuja saa kurkata löytyy nimellä kopsutalli..

   Poista