maanantai 31. joulukuuta 2018

Vuoden 2018 lempparikuvat kuukausittain

Vuoden viimeisen päivän kunniaksi keräsin omat lempparikuvat tältä vuodelta. Jokaiselta kuukaudelta löytyi yksi suosikki listalle. Kesäkuukausilta oli arvatenkin eniten kuvia, joiten niistä oli vaikein valita. Valikoidessa tuli myös kerrattua kivasti vuoden kulkua.


Tammikuu
Vuoden 2017 aikana mustista suomenhevosista tehtiin vuodelle 2018 kalenteri, jossa Riksu ja Rölli seikkailivat. Hyväntekeväisyysprojekti syöpälasten hyväksi sai päätöksen tämän vuoden tammikuussa, kun meidän tallilla järjestettiin Sykerö-kerholaisille elämyspäivä. Siskoni Nellin kanssa esitettiin tapahtumassa pariratsastusshow musiikin tahtiin.

Kuva © Anni Aittola


Helmikuu
Lumi taisi alkuvuonna olla maassa sen verran, että päästiin tekemään muutamat hankitreenit. Tämä kuva Riksusta on ehdottomasti yksi lemppareista!


Maaliskuu
Laukkarata suli mukavan aikaisin keväällä, joten päästiin tekemään kuntotreenejä hyvissä ajoin kohti kenttäkautta. Niin hevoset kuin ratsastajakin nauttii kun pääsee vähän tuulettumaan laukkavedoilla pitkän maneesikauden jälkeen.


Huhtikuu
Kevään aikana ostin molemmille mustille pojille kanget, ajatuksena alkaa testailemaan hienosäätöjä niiden avulla. Useimmiten ratsastan nivelellä, mutta silloin tällöin on kiva päästä fiilistelemään kangilla. Riksu liikkui varsin makeesti kankien kera heti ekoista kerroista lähtien. Ylläoleva kuva on neljänneltä kankikerralta. Tykkään tästä kuvasta tosi tosi paljon. Jos tausta olisi kivampi, niin voisi olla ihan taulumatskua.

Tämä kuva oli myös blogin instagramissa (@greeneventer) vuoden suosituin kuva tykkäyksien perusteella.


Toukokuu
Heittäydyin ihan villiksi ja menin Reippaalla ekaa kertaa ilman satulaa lämpimänä kesäpäivänä. Kentällä suoritettujen sileätreenien jälkeen jatkettiin viereisellä laitumella ja hypättiin ihan innoissaan pienen ojan yli kuin isompaakin maastoradan hautaa ylittäen. Oli hauskaa!


Kesäkuu
Ypäjän kenttäkisoista olisi enemmänkin kuvia, mutta yksi lemppari on tämä lätäkkökuva Rivieralta. Kisan jälkeen käytiin loppukävelyjen yhteydessä ottamassa parit pulikoinnit veden läpi loiskutellen. Röllillä virtaa riitti vielä kisapäivän loppuun.


Heinäkuu
Eki teki ekan kenttäkisadebyyttinsa Ypäjällä. Tuloksellisesti ei mikään paras reissu, mutta muuten hyvää vaihtelua hepalle perustreeniin. Mullekin hauskaa vaihtelua ratsastaa välillä muulla kuin suomenhevosella kilpaa. Tykkään tämän kuvan väreistä ja sommittelusta.

Kuva © Mirella Ruotsalainen / hertjekker.net


Elokuu
Elokuussa käytiin Röllin kanssa kisareissuilla pitkälti vaan kahdestaan, joten kuvia ei ole niiltä reissuilta. Tämä kuva on otettu kotoa meidän ensimmäisen kansallisen koulustartin jälkeen. Selvittiin varsin hyvin siltä reissulta, joten kuvassa voi jo helpottuneena hengähtää ja hymyillä.


Syyskuu
Kenttäkausi loppui meidän osalta jo elokuussa, mutta virkistäydyttiin vielä kotosalla maastoestehyppelyillä ennen syksyn sateita. Rölli oli energinen ja innoissaan, mikä on aina kiva huomata vaikka kausi oli taas ollut varsin rankka kaikkine kisoineen. Rengaseste oli tarharemontin myötä siirtynyt uuteen asemapaikkaansa, joten saatiin taustalle taas vähä eri maisemia.


Lokakuu
Lokakuun lempparikuvassa Riksu on ekaa kertaa liikkeellä ratsain sairasloman ja vesijumpan jälkeen. Höntsäiltiin hyvillä mielin ilman satulaa, ja ratsu olikin varsin reipas ja innokas liikkumaan.


Marraskuu
Aloitin yhteistyön treenaakotona.comin kanssa ja jumppailin niin matolla kuin hevosenkin kyydissä. Riksu toimi jumppa-alustana mallikkaasti vaikkakaan ei aina näyttänyt ihan arvostavan tätä hommaa. 


Joulukuu
Vuoden viimeiset hankilaukat ehdittiin tehdä vain Reippaan kanssa ennen kuin maa muuttui luistinradaksi. Tunnelmallinen auringonlasku kruunasi treenin :)


Toivottavasti ensi vuosi on myös antoisa niin hevosten kuin valokuvien suhteen. Hyvää uutta vuotta kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti