tiistai 16. tammikuuta 2018

Sykerökerhon elämyspäivä tallilla

Lauantaina 13.1. vietettiin Mustat suomenhevoset tekevät hyvää -hyväntekeväisyysprojektin päätöspäivää.  Samalla kertaa Lapsisyöpäpotilasperheiden kerho Sykerön väki pääsi viettämään elämyspäivää hevostallille. Tapahtumapaikkana toimi meidän talli, joten osallistuttiin tottakai molempien mun suokkipoikien kanssa päivän ohjelmaan.

© Virpi Lummevuo
Sykeröläisillä oli projektin tiimoilta jo viime kesänä elämyspäivä Merjan tallilla. Suurin osa nyt meidän tallilla vierailleista lapsista taisi olla kuitenkin ensimmäistä kertaa hevosten kanssa tekemisissä, ainakin mitä jutuista kävi ilmi.

Rölli ja Riksu olivat sankoin joukoin ympäröityinä, kun lapset pääsivät harjailemaan ja silittämään heppoja. Mun opastuksella putsattiin myös Röllin kaviot, ja kävikin niin että jalat loppuivat kesken kun innokkaita lapsia olisi ollut tuplamäärä. Molemmat pojat käyttäytyivät hyvin lasten kanssa, vaikka Riksu pari kertaa vähän kielen kanssa lipaisikin pipoja ja hanskoja.Projektin kalenterissa esiintyy 11 mustaa suomenhevosta, ja olisi ollut huippu hienoa saada kaikki mukaan esiintymään samalla kertaa. Aikatauluongelmien ja muiden juttujen myötä esiintyjien määrä jäi neljään mustaan hurmuriin. Riksun ja Röllin lisäksi paikalla oli kenttäori Lavilan Viljo sekä 4-vuotias nuorukainen Maarian Kerttu.

Maarian Kerttu, i. Knuutilan Veikko
Lavilan Viljo, i. Pellervo
Ensin yleisölle kerrottiin hyväntekeväisyysprojektista, sitten me kaikki neljä ratsukkoa pääsimme yhdessä maneesiin. Jokaisella oli oma vuoro esittää haluamansa esitys. Nuorimmainen päästettiin ensin estradille: Kerttu ja ratsastajansa Lotta loikkivat taitavasti yli pienien esteiden. Seuraavana vuorossa oli Viljo&Mira, jotka yhdistelivät esityksessään koulu- ja esteratsastusta rekvisiitan saattelemana.

Seuraavat kolme kuvaa © Anni Aittola


Loppuhuipennuksena Riksu ja Rölli pääsivät esiintymään. Nelli ratsasti Riksulla ja minä Röllillä. Olin luvannut jo aiemmin ohjelmanumeroksi pariratsastusesityksen, mutta kiireinen viikko verotti treenikertoja ja vasta perjantaina päästiin Nellin kanssa yhtä aikaa maneesiin harjoittelemaan. Ja olihan meillä kesältä jo yhdet paritreenit takana ;) Vähäinen treeni, lennosta keksitty ohjelma ja mut jännitysmomentit eivät kuitenkaan estäneet meitä esiintymästä lähes täydelle katsomolle lauantaina.

Robinin Hula Hula -kappaleen tahdissa kurvailtiin vierekkäin ympyröitä, s-kiemuroita ja mahtui mukaan tietysti ohjelman kruunannut parihyppy leveän kavaletin yli. Pikkuinen kolari meinasi tulla heti esityksen alkuun, mutta ei annettu sen häiritä. Yleisö antoi raikuvat ablodit, joten taisi olla ihan mieluinen show :)

Toivottavasti sykeröläisille tuli iloisia kokemuksia päivästä ja jatkossakin. Mustat suomenhevoset tekevät hyvää -projektin tuotto oli 5 500 euroa. Tuon summan lisäksi Sykerölle luovutettiin keppariesteet sekä kaksi hienoa mustaa keppihevosta. Kokonaisuudessaan oikein onnistunut projekti, jossa oli mahtavaa olla mukana!

2 kommenttia: