keskiviikko 2. toukokuuta 2018

Onnistunut kankidebyytti

Riksun kankidebyytti suoritettu ja vielä ihan mallikkaasti!

Lähistöllä järjestettiin 1-tason koulukisat, joissa oli mukana meille tuttu luokka helppo A:10. Riksun kankitreenailut oli onnistuneet siihen malliin, että uskallettiin lähteä kisaamaan. Ja mikä sen parempi paikka kisaharjoitteluun kuin pikkukisat. Pienenä miinuksena kisoissa oli ryhmäverkka, joka ei ole niitä mun lemppareita.

Helppo A luokassa oli tosin vain viisi ratsukkoa ja meidän vuoro oli heti ekana, niin se meni ihan näppärästi. Verkassa aloitettiin ensin löysemmällä ohjalla hölkkäillen, sitten vähän enemmän takajalkoja alle. Riksu oli ihan kivantuntuinen ja pystyttiin keskittymään omaan toimintaan verryttelyssä vaikka muut ratsut välillä pompperoi.


Riksulla on vielä tapana herkästi rullata turhan syvään muotoon, mikä nyt kisaradalla korostui. Myöskään kentän pehmeähkö pohja ei auttanut asiaa. Yritin nostella Riksua vähän korkeampaan ryhtiin ja ratsastaa jalalla eteen, mutta sitten tuli taas herkästi kiirettä ja tikittävää askelta.

Yritin muistella Sannan huomioita harmonisesta ratsastuksesta ja välttää hosumista, vaikka paikoitellen Riksu oli hidas jalalle. Keskiravit ratsastettiin loivasti kaltevalla areenalla alamäkeen, ja ne yritin tehdä tällä kertaa maltillisemmin. "Saisi venyä selvemmin" kommentti oli odotettavissa. Keskilaukkakaan ei lähtenyt ihan kunnolla venymään. Muuten oli mielestäni ihan tasaista suorittamista. Tosin muistin että lisätty käynti olisi ollut pitkin ohjin... "Säilytä tuntuma" oli osuva kommentti siihen.

Lopputuloksena ensimmäiseltä kankiradalta 64,2 %. Tuomarin loppukommentissä oli taas totuuden siemen: "Siististi esitetty, energinen kokonaisuus. Varo, ettei painu edestä matalaksi ja auo suutaan. Kaipaisin liikkumiseen vielä lisää irtonaisuutta / ravi & laukka".


Ehdittiin käydä Riksun kanssa tekemässä hyvät loppukäynnit sillä aikaa, kun muut neljä ratsukkoa vielä tekivät omat suorituksensa. Hyvin jäi myös aikaa kieritellä valkoiset pintelit jalkoihin. Vihdoinkin nekin pääsi ulkoilemaan! :D

Viiden ratsukon luokasta napsahti siis meille voitto! Ei siis hullumpi kankidebyytti.

Palkintojenjaossa oli suuren kisan tuntua kukkakimppujen myötä. Saatiin palkinnoksi myös valkoiset karvasuojat. Riksu osasi hienosti seistä paikallaan, mutta ruusukkeen kiinnityksestä hän ei edelleenkään tykännyt. Siitä kotiläksyä seuraavia kisoja ajatellen ;)

6 kommenttia:

 1. Riksu on hieno suokki ja sillä näyttää olevan pontentiaalia vieläkin näyttävämpään liikkeeseen. Kehitytte varmasti yhdessä tosi komeaksi ratsukoksi :)

  VastaaPoista
 2. Tykkään niin paljon sun asenteesta ja tyylistä ratsastaa. Onnea voitosta ja tsemppiä kesän kisoihin!

  VastaaPoista
 3. Komppaan Annaa, sulla on tosi kiva ja hyvä asenne ja tyyli! Todella siistiä ja tasaista suorittamista :)

  Olisi kiva kuulla minkälaisia kampauksia teet kisoihin, eroaako kenttä, este ja koulukisoissa? Itsellä myös pitkät hiukset :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon :)

   Valmennuksissa suosin paljon ihan yksinkertaista lettiä. Nyt kun kisoihin pitää laittaa hiukset pois liehumasta, niin teen letistä nopean nutturan niskaan joka lajiin. Ei se aina onnistu kovin kauniisti, mutta toistaiseksi on toiminut ihan hyvin. Mitään valkkeja tai hiusverkkoja en ole jaksanut alkaa virittelemään. Myöskään hiukset kypärän sisään -trendistä en ole vielä saanut kiinni.

   Poista