sunnuntai 6. toukokuuta 2018

Villihevoset maastoesteillä

Kevään ekat maastoestehyppelyt ulkona suoritettu ja sen mukaiset oli tunnelmatkin. Molemmat hevoset (ja toki kuskikin) oli ihan into piukkana ja jarrutkin oli välillä vähän kateissa.


Röllin vuoro oli ekana ja Riksun sitten muutama päivä myöhemmin. Pikkukenttä oli jo hyvin sulanut, joten siinä pääsi hyppelemään sujuvasti. Nurmikkoalueet oli hieman vielä märkiä ja niljakkaita joten siellä otettiin vaan helpot hypyt suorilla linjoilla ja esimerkiksi nuolenpääeste jäi hyppäämättä.

Intoa ja vauhtia riitti, vähän turhaa ampumista esteille oli havaittavissa. Kuitenkin hypyt onnistui hyvin ja Rölli lukitsi esteet oikein mallikkaasti. Malttikin löytyy varmaan jo seuraavalla kerralla kun on saatu purkaa ylimääräisiä energioita.


Jos Rölli oli energinen, niin Riksu oli ihan villi. Kun se hokasi, että on maastoestepäivä, ei meinannut käynti enää onnistua, kun kaviot oli kuin tulisilla hiilillä. Riksu oli vähän turhan tietäväisenä ehdottelemassa kaikkia vastaantulevia esteitä eikä ponnistuspaikoillaankaan tuntunut olevan juurikaan väliä kunhan mennään vaan. Ja mieluusti reippaasti!

Riksun vuorolla maa oli jo kuivunut, joten saatiin parit hypyt tehtyä myös nuolenpäälle. Tultiin se kaarevalla linjalla punaisen laavun perään ja siinä Riksu odotti yllättävän hyvin, vaikka muuten puolet pidätteistä tuntui jäävän matkan varrelle.

Samaten Riksulla esteet ylittyi helposti rutiinilla. Ennen ekoja kisoja (jotka on 12.5. Ypäjällä) ohjelmassa on kuitenkin vielä toinen hyppelykerta maastoesteillä, jotta löytyisi niitä jarruja ja kontrollia enemmän. Mutta on se kivaa kun hepat nauttii ja tekee töitä innoissaan! Ei ihan samoja tunnelmia olla saatu tuonne kouluaitoihin vielä valjastettua, mutta ehkä vielä joskus ;)

2 kommenttia:

  1. Nyt on villiä menoa ollut kyllä liikenteessä! Tsempit kisoihin ja toivottavasti jarrut löytyvät! :D

    VastaaPoista