torstai 19. huhtikuuta 2018

Kolme estestarttia kauden alkuun

Estekisojen osalta kisakausi avattiin Riksun ja Röllin kanssa Artukaisissa viime sunnuntaina. Kisapäivä vaikutti alkuun ihan kivalta, mutta muuttuikin sitten kylmäksi ja sateiseksi kesken kaiken.

Rölli ahkeroi kaksi luokkaa, 90 cm ja 100 cm. Riksu teki viikolla sen verran puomi- ja kavalettihommia, että kisoihin valikoitui luokaksi vain luokka 90 cm. Starttivuorot oli vähän hassusti taas niin, että sai koko ajan olla vaihtamassa hevosta. Päivä alkoi Röllin ysikympillä.

Sää oli harmaa, mutta vielä Röllin ekassa verkassa ei satanut. Verkassa Rölli toimi ihan kivasti, vaikka taipua olisi saanut vielä pehmeämmin. Verkkahypyt onnistui kaikki puhtaasti ja varsin sujuvasti. Maneesin puolella käytin vielä mahdollisuuden yhteen hyppyyn ykköselle. Samalla tuli testattua reittivalinta ja kerättyä laukka sopivan mittaiseksi vaihdettaessa isolta kentältä pienempään halliin.

Radalla Rölli eteni reippaasti ja paikat löytyi mukavasti. Kutoselle olisin saanut tehdä huolellisemman tien, sillä nyt hyppy jo lennätti meidät ulos reitiltä ja seiskalle jouduttiin seilaamaan. Siihen Rölli valui vasempaan ja paikka tuli vähän lähelle. Hieman tasapainoton hyppy ei riittänyt okserin takapuomin yli, vaan se tipahti takajalkavirheestä. Viimeiselle esteelle tuli myös varsin mielenkiintoinen loikka, sillä unohtui pitää jalan tuki lähestymisessä kun paikka oli hieman kaukana. Vain yhdellä puomilla kuitenkin selvittiin maaliin.


Rölli teki pikaiset ravailut ennen kuin vaihdoin Riksuun. Niillä hetkillä alkoi myös sadella ihan reippaasti, mikä ei tietenkään nostanut kenenkään mielialaa. Vesi kasteli äkkiä hanskat ja ohjat, jolloin pito heikkeni. Pari kertaa ote lipesikin kokonaan ohjasta verkassa, ei radalla sentään enää. Riksu oli vähän matala ja vahva sileän työskentelyssä ja kokonaan apujen läpi saamiseksi oltaisiin kaivattu lisää aikaa. Hypyt onnistui kuitenkin hyvin :)


Maneesissa katsomopäädyssä oli havaittavissa pientä kanttailua sisään, mutta muuten Riksu toimi kivasti. Rata eteni sujuvasti ja esteet tuntui helpolta. Ainut kummallinen kohta tuli neljännelle esteelle jossa lähestyminen oli hyvä, mutta Riksu otti kuitenkin mini askeleen vielä esteen juureen. Olisikohan takana ollut katsomo vaikuttanut jarruttavasti, kun muuten paikka olisi ollut hyvä. Mini askeleesta huolimatta Riksu oli ripeä jaloistaan eikä ottanut puomia. Pudotuksia ei tullut myöskään muilta esteiltä ja sain reitin kutoselta seiskallekin korjattua. Joten kotiinviemiseksi saatiin punavalkoinen ruusuke.


Rölli joutui vielä vesisateeseen. Ehdin jo laittaa Röllin kuntoon ja nousta kyytiin ennen kuin tuli tieto verryttelyn siirtymisestä kentältä maneesiin ryhmäverkkaan. Meidän vuoro oli metrissä kuudentena, joten juuri rajauduttiin ulos ekasta verkkaryhmästä. Käärylöidyttiin villavilttiin ja käppäiltiin kentällä vesisateesta huolimatta odotellen omaa vuoroa. Vähän ennen maneesiin pääsyä herättelin Rölliä töihin tehden pysähdyksiä ja vaatien salamannopeaa reagointia pohkeeseen.

Ehdin nyt työskennellä paremmin Rölliä pehmeämmäksi. Pari kolme hyppyä sekä okserille ja pystylle ennen omaa starttia. Okserille lähti valumaan taas ulkoreunaan, mutta teki myös hyviä hyppyjä.

Radalla eteneminen oli taas reipasta, mutta ei kovin kuuliaista. Olisi pitänyt itse muistaa väleissä kerätä Rölliä taas enemmän takajalkojen päälle kuin antaa sen viilettää. Hypyt ei ollut kovin pyöreitä vaan vähän hissimäisiä ja nykiviä. Hyppy ei kantanut sujuvasti yli oksereiden, vaan useampikin kolahti. Kolmoselta tippui juurikin okserin takapuomi. Loppurataa kohti tuli taas kiirettä ja häsläämistä tekemiseen. Seiskalle tultiin jo suoremmin kuin ysikympissä, mutta nyt ilman paikkaa. Jäädyin matkustelemaan kyydissä, vaikka olisi pitänyt taas ratkaista paikka joko odottaen tai edeten. Nyt tultiin aivan pohjaan ja puomi mukaan. Sen jälkeen Rölli sekosi vähän askelissaan ja paineli menemään mitä lie ristilaukkoja vaihdellen. Kontrolli palautui ennen sarjaa ja se ylitettiin taas jo maltillisemmin. Kuitenkin tuloksena 8 virhepistettä. Josko ulkokentälle siirtyminen antaisi enemmän tilaa ja aikaa esteiden välissä työskentelyyn?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti