tiistai 17. huhtikuuta 2018

Messutuliaiset käyttöön

Reilu viikko sitten järjestettiin Hevoset-messut kymmenettä kertaa. Saatiin Suomen Ratsutarvikkeelta liput ja suunnattiin lauantaina Tampereelle ystäväni Annan kanssa tsekkailemaan messutunnelmia ja shoppailemaan.

Mulla oli ostoslistalla useampikin tavara, tärkeimpänä niistä jättipää-Röllille kankisuitset. Viime vuoden puolella ostin jo extra-fullit kankisuitset, jotka ei hyvällä toivollakaan mahtuneet isoon ja pitkään suokkipäähän. Sen sijaan normikokoiseen suokkipäähän ne sopivat, joten Riksu adoptoi ne käyttöönsä.


Jokuset kankisuitset bongattiin messuilta, mutta suurin osa todettiin jo ensisilmäyksellä liian pieniksi. Wahlstenin osastolla olisi pystynyt tilaamaan mittatilaussuitset, mutta mulla ei ollut kaikkia tarvittavia mittoja ylhäällä.

Just Dressagen osastolta saatiin hyvin apuja kankisuitsien metsästykseen. Omistaja Matilda osasi suositella Kingsleyn kankisuitsia jotka tutkailun myötä osoittautuivat oikein varteenotettavaksi vaihtoehdoksi. Hankinta jäi vielä mietintään estekisojen ja toisen expokierroksen ajaksi. Loppujen lopuksi suitset lähtivät mukaan kotimatkalle :)


Sovituksessa olin vähän hukassa turpiksen kanssa, sillä suitsissa ei varsinaista leukaremmiä vaan se on yhdistettynä turparemmiin. Pullback-remmi meni juuri ekaan reikään, muuten suitsissa riitti hyvin säätövaraa.

Rölli pääsi kankitestailuun messuja seuraavana lauantaina. Tutkiskeltiin vähän säätöjä ja mentiin varsin kevyesti koulutreeniä. Välillä Rölli meinasi sukeltaa kuolaimen alle, mutta varsin helpolla sen sai taas ryhdikkäämmäksi. Ihan onnistunut ensimmäinen kokeilu!


Sen verran Rölli innostui kouluratsastuksesta, että rupesi ehdottelemaan vaihtoja. Kerran vaihtoikin omin luvin... Tosin sujuvasti ja puhtaasti askeleessa joten ei voinut kuin nauraa kyydissä :)

#koulumestaruuksiin2020

2 kommenttia: