perjantai 29. heinäkuuta 2016

Hyppyjä kotona ja Derbykentällä

Rölli on päässyt tällä viikolla kahdesti hyppelemään. Keskiviikkona treenattiin kotosalla Annan valmennuksessa ja torstaina jatkettiin itsenäisesti Ypäjän Derbykentällä.

Annan tunnilla tehtiin alkuun pikkuesteillä kiemurareitteijä ja vinoja linjoja. Tehtävät ja radat onnistuivat oikein kivasti noin 70 cm korkeudella. Lopputunnista tultiin 90-100 cm rataa, jossa meno ei ollutkaan enää niin helppoa. Rölli laukkasi kyllä ihan hyvin, mutta kuski yritti parhaansa mukaan häiriköidä ja säätää omiaan esteiden välissä. Ihan lopuksi tultiin isolla ympyrällä yksittäin okseria, jolle en vain osannut ratsastaa hyvää paikkaa. Rölli hyppäsi kyllä hyvin, vaikka ajauduttiin useamman kerran pohjaan.

Löysin siivouksen yhteydessä mun lipastosta jonkun vanhan videokameran. Kameran tarra lupaili HD-laatua, joten kuvaaja pääsi testailemaan toimivuutta. Todellisuudessa laatu oli heikkoa, joten ehkä tämä kamera saa jatkaa elämäänsä siellä laatikon pohjalla jatkossakin.Eilen oltiinkin sitten Ypäjällä hyppelemässä itsenäisesti. Harvinaista herkkua oli päästä treenaamaan Derbykentälle, joten sinne suunnattiin. Viime viikolla olisi ollut mahdollisuus Annan valmennuksessa päästä derbylle treenaamaan, mutta se ei aikatauluhaasteiden takia onnistunut. Niimpä siis treenattiin itekseen. Ensi viikolla onkin ohjelmassa kisaviikolla kaksi rataesteluokkaa juurikin nurmella ja syyskuun alussa sitten samaisessa paikassa 6-vuotiaiden suokkien Kasvattajakilpailu.

Ei muuten oltu ainoita derbykenttätreenissä! Hevosopisto oli rajannut harjoitteluajan klo 17-20. Kuuden aikaan meidän kanssa samalla areenalla vilisti varmaan 30 ratsukkoa. Laskin yhdessä vaiheessa hevosia olleen 27, mutta ne viilettivät nurmella siihen malliin, että tarkasta määrästä ei voinut olla varma. Vähän jännitti, miten Rölli selviytyisi kaiken vilinän ja vilskeen keskellä, mutta yllätykseksi Rölli olikin rohkea ja toimiva. Alkuun piti vähän jännittyä, mutta kun päästiin tekemään hyppyjä ja tehtäviä, niin jännityskin hälveni. Itse sai olla tosi tarkkana koko ajan, sillä joka suunnassa joku aina hyppeli jotakin. Extra jännitystä toi se, että kaikki ratsastajat eivät tienneet derbyesteiden nimiä (mm. pulverman, orapihlaja, Ypäjä-valli), joten he eivät aina osanneet väistää. 


Estekorkeus pidettiin näissä hyppelyissä maltillisena. Lähinnä oltiin haistelemassa tunnelmaa ja tutustumassa derbyesteisiin. Tultiin alkuun pieniä rataeste oksereita ja pystyä. Kun banketilla oli tilaa, tultiin siinä kahta eri reittiä. Alkuun lyhyttä pätkää, ylös ja alas. Pidempi pätkä koostui jo useammasta hypystä: ylöshyppy, askel, ylöshyppy, jossa pikku hauta, alas, pari askelta ja alas. Rölli vähän ihmetteli ylöshypyssä, mutta meni kuitenkin ihan ok. Alaspäin ei pahemmin tuntunut kiinnostavan portaiden hyppelyt, Rölli vaan laukkaili vyöryen alas muina miehinä.


Banketin jälkeen tultiin hunajaokserin ja sinisen pystyn linjaa. Ekalla kerralla en saanut Rölliä ihan suoraksi okserille, jolloin se tuli pohjaan ja suhteutetun väli jäi vähän pitkäksi. Toisella yrittämällä hypyt ja väli onnistuivat sujuvammin.

Linjan jälkeen hyppäsin pulvermania (pieni alamäki, este & hauta alla, pieni ylämäki) molemmista suunnista pari kertaa. Rölli kyttäsi hautaa, mutta meni yli. Hypyt tosin ei olleet erityisen sujuvia tai nättejä.

Tyylikkäitä hyppyjä jatkettiin orapihlaja-esteellä. Ekalla kerralla tultiin lyhyellä neljällä laukalla ja toisella kertaa reippaammin kolmella. Molemmilla kerroilla mun kenttäheppa hyppäsi rehvakkaasti läpi vaan puskaesteestä :D Olis ehkä pitänyt laittaa puomi avuksi, mutta menihän se näinkin.

Loppuun tultiin vielä Ypäjä-vallia eli kukkulaa, jonka päällä oli pieni tukki. Rölli jäi vähän hitaaksi ylämäessä, mutta selvitettiin tukki ja alamäkikin perään ongelmitta. Loppuun asti sai pitää silmät auki, sillä useat ratsukot tekivät ristikkoa ympyrällä kukkulan ympäri. Kolareilta säästyttiin toisellakin hyppykerralla, joskin aikamoista pujottelua harrastettiin muiden ratsukoiden lomassa alamäen perään.

Hyvä mieli jäi treenistä. Toivottavasti Rölli jaksaa ensi viikolla keskittyä esteisiin ja puomit pysyisivät ylhäällä :) Kisaviikolla torstaina luvassa 90 cm sekä meidän eka metri.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti