maanantai 27. toukokuuta 2013

Kisareportaasi: Ypäjän kenttäkisat 26.5.

Herätyskello soi sunnuntaiaamuna kello viideltä kisojen merkiksi! Ypäjällä järjestettiin yksipäiväiset aluetason kenttäkilpailut, joissa Tumpin kanssa startattiin taas helppoa.

Lauantaina oli laitettu jo valmiiksi kaikki kisatavarat, heinät ja Tumpille letit sykeröitä varten. Aamupala nassuun, Tumpille sykeröt, kisahousut jalkaan ja menoks! Vähän kuuden jälkeen lähdettiin ajelemaan kohti Ypäjää. Seitsemän maissa oltiin siellä, kerrankin ajoissa :) Kävin ilmoittautumassa ja kävelemässä esteradan ennen kuin otettiin Tumppi trailerista ulos ja pistettiin kuntoon. Tumpin kanssa matkusti tällä kertaa Riksu, jolla Juulia meni harrasteen. Vähän jännitti ensin Tumpin ja Riksun jälleennäkeminen, kun toisinaan molemmilta löytyy se machomies-rooli. Kaikki meni kuitenkin hienosti, Tumpille oikeen kiire syödä heiniä, ettei Riksu vie koko säkillistä.

Meidän koulustartti oli noin puoli ysiltä juhlakentällä. Kaikki luokat (harraste, tuttari ja helppo) alkoivat samaan aikaan kasilta ja kaikkien verkka oli keskikentällä. Siellä oli siis ihan reippaasti väkeä. Tumppi tuntui ihan kivalta ja pääsin tekemään hyvän verkan, vaikka välillä piti väistellä muita. Alkuun vasempaan ei oikein taipunut ja pohkeenväistöissäkin Tumpin pää nousi, mutta toistoilla parani.

Helpossa meillä oli ratana Kenttäkilpailuohjelma N:o 6. Koulurata saatiin aloittaa aitojen sisältä, mikä oli hyvä, sillä Tumppi taas jännitti tuomaripäädyssä. Volttailin ja kiertelin siellä ja sainkin Tumpin aika kivasti rentoutumaan. Samalla se kuitenkin vähän liimautui maahan ja lennokkuus hiipui. Itse rata meni ihan ok, ei mikään täydellinen suoritus, muttei rikkojakaan. Parhaiten meni keskilaukat, niihin Tumppi lähti diagonaalilla hyvin. 

Tuomari ei hirveästi meijän esitykselle lämmennyt, tuloksena vaatimattomat 54,58 % (virhepisteissä -68,1). Eipä näyttänyt juuri kellään olleen huippuprosentteja, eli taisi olla varsin tiukka linja. Loppukommentit tuomarilta: "Melko kuuliaisesti liikkuva hevonen. Valmistele kääntäminen huolellisemmin, liikaa kädellä."


Kuvaaja toimi iskä ja kamerassa oli vain pikkuputki, koska isompi on rikki. Kuvat siis sen mukaisia, mutta eiköhän niistä jotain nää kuitenkin.








Tumppi innoissaan odottelee esteosuutta
Kouluradan jälkeen vaihdettiin estevarusteet päälle ja suunnattiin verkkaan. Verryttely oli Derbykentän päässä kahdella hiekkakentällä ja itse rata oli estekentällä. Tein aika lyhyen verryttelyn, sillä olinhan Tumppi juuri liikkunut kouluradan. Verkassa heppa tuntui toimivalta ja hypyt meni hyvin.

Radalla Mato Matala eli Tumppi löysäili. Mutta mitä tekee kuski taas? No eipä mitään, istuskelee vaan kyydissä... Tumppi oli pohkeen takana eikä laukka ollut tarpeeksi aktiivista esteradalle. Paikat oli lähes kaikki vähän turhan juuressa, ja kaksi puomia tulikin mukaan. -8vp siis esteosuudelta rasittamaan matkaa. Tässä vaiheessa oltiin tuloksissa 8/13.




Esteradan jälkeen esittäydyttiin eläinlääkärille ja sitten Tumpille tulikin pitkä odottelutauko. Koulu- ja esteosuus oli ohi ennen kymmentä. Helpon maastokoe alkoi vasta klo 16.

Tällä välillä olin katsomassa harrasteen koulua ja esteitä. Pyöräiltiin iskän kanssa myös kauppaan ostamaan jätskiä. Menomatkalla ostoksille oli kiva viilettää alamäkeä myötätuulessa, mutta kyllä hymy hyytyi, kun vastatuulessa piti polkea mäki takaisin ylös. Reisille treeniä!


Maastoon Tumppi sai taas nurmihokit jalkaansa, kun lähes koko rata meni nurmella. Huovaksi valitsin uutukaisen Eskadronin ja kypäräkin sai uuden ilmeen hupusta. Kypärähupun olen tilannut pari vuotta sitten Englannista, mutta se oli jäänyt odottelemaan kaapin perälle sopivaa kypärää ja oikeanväristä huopaa, mutta nyt siis pääsi vihdoin käyttöön.

Verkassa Tumppi oli rento ja kuuliainen. Otettiin muutamia hyppyjä ja avattiin laukkaa. Ihan semmoista kiljahtelu-innostusta ei syntynyt, mutta oli Tumppi kuitenkin ihan messissä. 

Kuvat maastoradan esteistä. Radalla oli 17 estettä ja 18 hyppyä. Vauhti 490 m/min ja matka 1860 m.

Maastoradalla Tumppi lähti liikkeelle aavistuksen liian hitaasti, joten loppuradasta kaasuteltiin hiukan enempi. Maastoradalla oli aika monipuolisesti erilaisia esteitä, mutta helposti ylittyi jokainen. Kolme ratsukkoa pääsi radan ilman virheitä, ja oltiin Tumpin kanssa yksi niistä :) 

Puhdas maasto nosti meidät tuloksissa sijalta 8 sijalle 3! Helpossa sijoittui 4 ratsukkoa eli ruusuke napsahti! :D









En muista ratsastaneeni puskasta, mutta näköjään johonkin kasvillisuuteen on otettu kontaktia

Tumppi oli kotona liian väsynyt poseeraamaan

6 kommenttia:

  1. Kivoja ja hienoja kuvia kaikki! Uus kypäräsilkkikin on hieno ja onnea sijoituksesta!

    VastaaPoista
  2. Ei tää oo se Tumppi, jota Janita (jaxenelamaa.blogspot.fi) on vuokrannu? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep sama heppa on :) Janita vuokrasi tumppia jokunen vuosi sitten ja on käynyt muutamia kertoja sen jälkeenkin, kun olen olet lomalla.

      Poista