perjantai 10. toukokuuta 2013

Ei ihan vimpan päälle

Kauden ekat kisat starttaa huomenna, ja valmistautuminen näihin on ollut... no, ei niin ahkeraa tai suunniteltua kuin olisi ollut tarpeen.

Viimeisen viikon treenit on menneet suunnilleen näin:

Sunnuntaina oltiin maastoilemassa metsässä. Jumppailtiin ylä- ja alamäkiä. Ei päästy menemään ihan mun suunnittelemia reittejä, sillä sora- ja hiekkavuoret olivat levittäytyneet entisestään ja toisella puolen metsää oli tehty paljon hakkuita. Jouduttiin siis menemään ei-niin-ihanteellisia reittejä, mukaan lukien kalliokiipeilyä ja märkää sammalmätästä. Muuten reissu oli ihan kiva, Tumppi meni hyvin pitkälläkin ohjalla. Maastoretki oli kuitenkin melko tappiollinen, sillä metsään jäi molemmat etukengät ja toisen jalan buutsi! Uusi enkka... Iskä ehti onneksi lyömään uudet kengät jalkaan vielä illalla.




Maanantaina menin kentällä koulua. Tumppi oli energinen, mutta ei keskittynyt työntekoon vaan kaiken tölläilyyn ja jännittämiseen. Tehtiin jokunen laukanvaihto treenissä, ja niistä Tumppi innostui. Se ei ottanut kaikkia pidätteitä läpi eikä keskittynyt tarpeeksi lyhentääkseen askelta. Loppua kohti kuitenkin vähän rentoutui, ja saatiin ihan kivoja pätkiä.

Tiistaina oli vapaapäivä, kun itse olin töissä.

Keskiviikkona Juulia teki Tumpin kanssa vähän keventelyä ja isoa laukkaa kentällä.Kiva, kun Juulia ehti ratsastaa, muuten olisi tullut taas vapis ja torstain treeni olisi ollut vaikeampi.

Eilen torstaina treenailtiin kouluohjelman osia. Tumppi oli taas energinen, mutta tällä kertaa energia saatiin työntekoon eikä muuhun ihmettelyyn. Taivuttelin paljon ja tein siirtymiä. Menin jopa ilman jalustimia(!) hyvän aikaa. Lopussa tein koko radan, ja se meni ihan kivasti. Keskilaukkaan Tumppi oli ihan lähdössä aina heti pitkän sivun alusta, eikä oikein malttaisi tehdä volttia. Vastalaukat, nostot ja lyhennykset meni oikein mukavasti :) Alkuun 5-kaarinen kiemura oli hivenen vaikea, mutta taivuttelulla ja toistoilla meni hyvin.

Aamulla oli näyttänyt sateiselta, joten Tumpille oli laitettu loimi. Päivällä oli kuitenkin aurinkoista ja lämmintä, joten päätin ottaa Tumpilta loimen pois. Tumppi tuli tarhassa vastaan ja sain avattua kaulapalan lukot, mahavyöt ja jalkalenkit, kunnes herra päätti lähteä lompsimaan. Siellä se laahusti ympäri tarhaa eikä antanut kiinni... Lopulta se tuli kuitenkin ihmettelemään, kun kyykin maassa ja piirtelin kivellä kuvioita hiekkaan.


Eilen pakkailin jo kisatavarat suurimmaksi osaksi valmiiksi, sillä lähdemme tänään huristelemaan Niksulaan. Tumppi pääsee matkustamaan taas kisakaverinsa Jampan kanssa. Kauden kisa-avauksen kunniaksi pesin oikein molemmat satulat ja suitset, martingaalin ja saappaat! Loppukausi meneekin luultavasti samalla pesulla... ;)

Eniten päänvaivaa tuottaa loimen valinta Tumpin yöpaidaksi Niinisaloon. Tumppi asustelee siellä jabassa, kuten ennenkin. Koko loimicollectionia en mitenkään voi ottaa mukaan, joten täytyy vielä pohdiskella sitä. Heinämäärä on toinen haasteellinen asia. Tumppi ei kotonakaan ole mikään huippusyömäri, autossa ei juuri koskaan syö mitään ja kisapaikallakin napostelee jokusen korren kun ihmettelyltään ehtii. Sillä on heinäverkossa aina heinää, muuten se talloo ne jaban pohjalle hiekan joukkoon. Mutta kuinka paljon sitä pitää ottaa mukaan? Normaalisyömingeillä laskettuna heinää aina jää yli, mutta ikävää se on jos kesken loppuu. Täytyy kysyä äitiltä neuvoa :)

Tänään vielä ohjelmassa valmisteleva koulutreeni ja loppujen tavaroiden pakkaus. Viiden jälkeen olisi lähtö kohti Niksulaan. Huomenna startataan kouluohjelmalla noin klo 11.15.

Toivottavasti kisahousut mahtuu vielä jalkaan, siinä on eniten jännittämistä! ;)

2 kommenttia:

  1. MITÄ, säkin tuut jo nyt Niinisaloon! Minkä luokan meet? Oon jotenkin hypänny ihan vallan teidän ohi noissa lähtijälistoissa, joista alleviivasin kaikki jotka on pakko kuvata :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä kyllä :D meen helppoa, taisin listoilla olla just ennen Lottaa :)

      Poista