Tällä kertaa yritin olla näppärä, tehdä itse ja säästää. Ostin marketista punajuurta kun se oli tarjouksessa euron kilo ja nyt viime viikonloppuna sain vihdoin aikaiseksi valmistaa kokonaisista punajuurista raastetta.
Pesin ja pilkoin punajuuret valmiiksi, sitten raastinkone sai hoitaa loput. Valmiin raasteen laitoin uunipelleille ja saunaan kuivumaan. Tosin vasta jokusen tunnin myöhemmin luin Marttojen sivuilta ohjeet juuresten kuivaamiseen ja pieleenhän se meni. Saunan kiuas oli pari tuntia päällä, mikä taisi olla raasteelle liikaa...
Itse kuivahtaminen kesti kauan, mutta ehti toki raaste siinä ajan mittaan kärähtää. Loppujen lopuksi valmis raaste näytti enemmän kärventyneeltä sienirihmastolta kuin punajuuriraasteelta. Tänään lisäsin sitä ekaa kertaa Röllin puuron joukkoon. Turpoamisen myötä raaste alkoi näyttää taas enemmän siltä kuin kuuluikin ja kärähtäneestä ruskeasta kikkarasta tuli punajuurelle ominaista väriäkin puuroon. Uskon kuitenkin että ei se ole enää niin ravinteikasta kuin voisi olla ja makukin saattoi kärsiä. Rölli pisteli puuronsa joka tapauksessa reippaasti suuhunsa, punajuuresta välittämättä.
Pistän kuitenkin vielä tilaukseen Chia de Gracialta kunnon tavaraa...
Loppuun vielä kuvat miltä mun vs. Chia de Gracian punajuuriraaste näyttää. Toinen hieman houkuttelevampaa kuin toinen ;)
DIY kokeilu |
Chia de Gracian versio |
Hahah voi ei! :D Ensi kerralla sitten paremmin :)
VastaaPoistaSaas nähdä tuleeko enää ensi kertaa :D
Poista