tiistai 28. elokuuta 2018

Pauliina Swindells matkalla tähtiin

Ratsastuksen maailman mestaruuksista kilpaillaan 11.-23.9. Tryonissa, Yhdysvalloissa. Kenttäratsastajista kisaan mukaan on lähdössä vain yksi suomalainen, Pauliina Swindells.


Pauliina Swindells (tyttönimeltään Marttila) on minun ensimmäinen oikea valmentajani ja hyvinkin tärkeä henkilö ratsastusurallani. Ala-asteikäisenä aloitin käymään Pauliinan valmennuksissa suokkitamma Iituskalla, siis nykyisten hevosteni emällä. Valmennuksissa treenattiin niin koulua kuin esteitäkin, ja päästiin kokeilemaan maastoesteitäkin. Ja se kuulkaa oli parasta! Voisi siis sanoa, että Pauliina on hyvinkin syyllinen tähän nykyiseen lajivalintaani ;) Iso kiitos kuuluu siis hänelle!

Eikä treenit jäänyt vaan valmennuksiin, vaan Pauliina myös ratsutti ja kilpaili Iitulla helppo A -tasolla. Ilman Pauliinaa ei myöskään olisi Iitun varsojakaan, sillä Pauliina esitti Iitun kantakirjauskokeessa. Ja hienosti esittikin, sillä Iitu palkittiin 2-palkinnolla :)

Harmi kun siltä ajoilta ei ole otettu omia kuvia, tai ainakaan ne ei enää ole tallessa. Sentään pari yhteiskuvaa Iitusta ja Pauliinasta löytyy Sukupostista.

Meidän hepat Iitu ja Siru oli pariin otteeseen Pauliinan tallissa Hepojoella valmennusjaksoissa, joihin kuului niin valmennusta kuin ratsutusta. Niihin aikoihin Pauliina hankki myös Ferron, nyt MM-kisaan lähtevän ratsunsa. Muistan ihastelleeni nuorta oripoikaa jo silloin. Ratsukko kisasi tänä vuonna ensimmäisen 4-tähden kenttäkisansa Luhmülenissa kesäkuussa. On ihan mahtavaa että Pauliina on päässyt näin pitkälle itse kouluttamallaan ratsulla, täytyy nostaa hattua.

Pauliina ehti valmentaa myös minua ja Tumppia jokusen kerran ennen kuin muutti hevosineen Englantiin alkuvuonna 2010. Nykyisin Pauliinan kasvattamia hevosia voi bongata Suomen kisaradoilta, ainakin Piccola Peste ja Maurice The Dude ovat kisanneet kenttää.


Pauliinan ja Ferron kisamatka Tryoniin on kallis reissu. Suomen Ratsastajainliitto myöntää avustusrahaa kisamatkaa varten, mutta se ei riitä kattamaan läheskään kaikkia kuluja. Pauliinan ja Ferron seuraava tavoite on Tokion olympialaisissa vuonna 2020, eikä ilmainen reissu ole sekään.

Rahoittaakseen kisamatkansa Pauliina on kirjoittanut lastenkirjan hevosestaan Ferrosta ja pistänyt pystyyn joukkorahoitushankkeen. Tavoitteena on kerätä 15 000 puntaa myymällä lastenkirjaa. Tätä postausta kirjoittaessani joukkorahoitushanketta on jäljellä 5 päivää ja tavoitteesta puuttuu enää vain satasia. Minäkin olen kerännyt pennoseni kokoon, tukenut Pauliinan tavoitteita ja innolla odotan nyt myös kirjaa Ferron seikkailuista.

Vielä ehdit sinäkin antamaan tukesi, mukaan pääset jo 10 punnalla!
Tutustu joukkorahoitukseen ja lahjoita: hanke Kickstarterissa

Pauliinan hankkeesta ovat uutisoineet mm. Horse&HoundHelsingin Sanomat, Turun Sanomat ja Hevosurheilu.

Pauliinan ja Ferron kuulumisia voit seurata Facebookissa Pauliina Swindells Eventing

2 kommenttia:

  1. Rahoitus on tainut tulla juuri kasaan, mutta vielä voi kuitenkin osallistua! :)
    Mainitsit Piccola Pesten, tiedätkö miten idalla ja hevosilla menee? Hänellä taisi olla 2 Pauliinalta ostettua hevosta jos oikein muistelen. Luin Idan blogia silloin kun hän sitä vielä piti :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo mahtavasti tavoitesumma täyttyi! :)
      Piccola Peste "Mailis" on taitavalla junnulla ylläpidossa, instagramista voi seurata kuulumisia @janitequestrian. Hellboyn "Pelsiksen" kuulumisista en tiedä.

      Poista