keskiviikko 27. syyskuuta 2017

Aluemestaruudet: sunnuntai

Aluemestaruudet jatkuivat sunnuntaina 17.9. Salossa esteratsastuksen parissa. Suokeille oli oma aluemestaruusluokka 90 cm arvostelulla AM5 (korotettu uusinta), johon osallistuin molemmilla hevosilla.

Postauksen kuvat © Henni-Leena Helenius


Riksun vuoro oli ensin, luokan kolmantena lähtijänä. Verryttelyssä Riksu tuntui aika vahvalta varsinkin laukassa. Olisin toivonut myös hieman nopeampaa reaktiota apuihin. Nyt verkassa oli aika ruuhka ja välillä sai väistellä muita nopeasti tai tiukoilla kurveilla, missä Riksu oli varsin hidas. Jotkut muut halusivat hypellä alkuun pieniä esteitä ja oman esteiden nostajan puuttuessa tyydyttiin mekin hyppäämään vain niitä pienempiä. Riksu hyppäsi ihan hyvin, mutta esteiden jälkeen se jäi taas vähän etupainoiseksi roikkumaan.


Ei Riksu radallakaan ihan kevyt tai pehmeä ollut, mutta päästiin aika sujuvasti etenemään. Takapää jäi helposti oikealle roikkumaan ja kurvit oikealle meni enemmän tai vähemmän oikaisten.

Vitosen jälkeen Riksu lähti kiihdyttelemään ja tuli vahvaksi. Kutoselle paikka oli ihan toimiva, mutta en saanut Riksua ajoissa valmiiksi. Hyppy jäi matalaksi ja puomihan sieltä tipahti. Loppurata hypättiin taas puhtaasti, vaikka sarjan ekalle tulikin paikka lähelle. Muut lähestymiset meni tasaisemmin ja ajatus oli paremmin mukana tekemisessä.

Aikamoinen pettymys kuitenkin oli ottaa puomi perusradalta eikä näin ollen päästy korotettuun uusintaan taistelemaan mitaleista. Lopputuloksissa Riksu oli 6/18.Riksun kanssa ravailtiin hetkinen kentällä ennen kuin vahdoin Röllin kyytiin. Rölli oli alkukäynneissä aika rauhallinen ja tallusteli kiltisti niin talutettuna kuin selästä käsin. Ravissa ja laukassa sitten ei vauhtia puuttunutkaan. Lisämausteena oikea ohja oli kuin puuhun sidottu eikä toiminut juuri yhtään. Yritin työstää apuja läpi ja malttia menoon väistöjen ja avojen kautta. Hetkellisesti tuli rennompia pätkiä, mutta taas hetken päästä vauhti kiristyi. Onneksi Rölli oli luokan viimeisenä, niin verkka ehti hieman tyhjentyä ratsukoista. 

Ekat verkkahypyt oli ihan mahdottomia. Rölli ampui taas pahemmin kuin pitkään aikaan. Ei se niinkään haittaisi jos paikat osuisi ja hypyt onnistuisi, mutta yleensä ryntäilyn seurauksena hevonen pääsee pitkäksi ja paikka valuu pohjaan. Eikä puomeilta voi välttyä. Toinen ääripää on se, että en päästä yhtään vaan nypin laukkaa pois. Tuli jotenkin tosi avuton olo, kun en osannut yhtään ratkaista ongelmaa. Toistojen kautta hyppyihin tuli jotain tolkkua, mutta ei se mitenkään sujuvaa menoa ollut. Ei kovin suuria odotuksia radalta...


Rölli kuitenkin yllätti ja pysyi aika kivasti kontrollissa alkuradan. Vaikka jokusen kerran ratkaisin lähetsymisen eteen, oltiin Röllin kanssa yhteisessä suunnitelmassa ja puomit pysyivät kannattimillaan. Vitosen jälkeen sain pidätteen läpi ja uskalsin päästää Rölliä etenemään. Kuitenkin ihan hyvästä paikkaa tuli puomi mukaan kutoselta Röllillekin. Ja siitäpä alamäki sitten alkoi.

Ratsastus tuntui tosi vaikealta, enkä osannut yhtään ratkaista etäisyyksiä suuntaan tai toiseen. Rölli pääsi juoksentelemaan omien ideoidensa mukaan, mikä ei tunnetusti ole kovin vahvaa suorittamista. Seiskalle työnsin kaukaa, mutta Rölli ei lähtenyt. Sitten yritys ottaa vauhtia pois, mutta en tehnyt suunnitelmaa loppuun ja juoksenteluksihan se meni. Sarjan a-osalta puomi. Isolla kaarteella löytyi hieman jo kontrolliakin hetkeksi, kunnes taas ysille Rölli ryntäsi ja valui vielä tosi reunaankin. Oli jo reitti ohi viimeisestä esteestä, mutta sain kuin sainkin mutkittelun kautta linjan korjattua ja vikalle ihan ok hyppy.

Tosi huono fiilis jäi radasta Ei mitenkään nautinnolista suorittamista (eikä videon katsominenkaan näin jälkikäteen). Pottiin kertyi tältä radalta 16 virhepistettä. Yksi tai kaksikin puomia voisi olla Röllille suvaittu tulos, mutta neljä puomia on aivan liikaa. Kauhea taantuma Röllin ratsastuksen suhteen, kun sentään kauden alkupuolella meno tuntui sujuvalta ja helpohkolta. Täytyy palata pieniin korkeuksiin ja perusasioiden äärelle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti