maanantai 24. lokakuuta 2016

Syksyn eka estetunti maneesissa

Toiset oli fiilistelemässä HIHS:n huippuratsastajia, mutta me täällä kotosalla vielä muistellaan lämmöllä tämän syksyn ensimmäistä maneesissa pidettyä estetuntia. Keskiviikkoksi 12.10. esteet oli saatu siirrettyä kentältä maneesiin ja pistettiin rata pystyyn. Isolta kentältä kun siirrytään maneesiin, niin tuntuu että saa jatkuvasti olla kääntelemässä esteeltä toiselle ja seinät tulee vähän väliä vastaan. Yllättävän vaivattomasti selvittiin Röllin kanssa tästä siirtymästä :)

Tehtiin alkuun vähän hommia kouluratsastuksen parissa, jotta hevoset saatiin jumpattua letkeiksi ja avuille. Pitkän sivun alusta väistätettiin ravissa melkein keskihalkaisijalle ja nostettiin vastalaukka vielä suoralla linjalla. Vastalaukassa jatkettiin kaarella lyhyen sivun läpi ja avotaivutusta ajatellen toinen pitkä sivu perään. Pitkän sivun lopussa laukanvaihto askeleessa ja lyhyellä sivulla takaisin raviin. Mielenkiintoinen harjoitus, jota ei todellakaan olisi itselle tullut mieleen, mutta jota aion treenata jatkossakin.

Väistöissä sain olla tarkkana Röllin suoruudesta ja tasaisesta tahdista. Vastalaukan nostot onnistuivat yhtä lukuunottamatta hyvin. Välillä Rölli jännittyi laukassa niskastaan pitkällä sivulla. Rölli vaihtoi laukat molempiin suuntiin puhtaasti, mutta ilmavasti pukin kautta. Olen itse vähän löysäillyt vaihtojen kanssa ja tavallaan antanut Röllin ymmärtää, että pukki on vaihdossa ok. Tällä kertaa pureuduttiin tähän tarkemmin Annan opastuksella. Sain ratsastaa reippaammin vaihtoa kohti ja heti vaihdosta eteen, jos vaihto tuli pukin kautta. Muutamia kertoja saatiin tehdä uudelleen ja uudelleen, kunnes Rölli pysyi tehtävässä pohkeen edessä ja vaihtoi ilman pukkia.

Itse hyppelyt aloitettiin maltillisilla korkeuksilla pienillä radanpätkillä. Tehtiin kaarevia linjoja sekä hypättiin kolmoissarjaa molemmista suunnista. Ensimmäisillä linjoilla jäin himmailemaan, jolloin tuli ylimääräisiä askeleita. Toisella kierroksella uskalsin jo antaa Röllin laukata paremmin, jolloin vaaditut askelmäärät onnistuivat sujuvammin.


Loppuun tultiin ylläoleva rata pariin otteeseen. Kun sain rytmin pysymään tasaisena, meno tuntui varsin helpolta ja mukavalta. Käännös seinän viereltä kolmoissarjalle tuntui paljon sujuvammalta kuin esimerkiksi viime hallikaudella, jolloin vastaavissa kohdissa tuli pikkuaskeleita ja puomeja. Nyt Rölli ei ottanut kuin pari kolme puomia koko tunnin aikana! Isomman radan jälkeen saatiin vielä korjata kaarevaa linjaa neloselta vitoselle kahdesti, sillä reitti esteiden välillä aiheutti ns. puolikkaan askeleen vitoselle. Nelosen jälkeen mun tuli nostaa ylävartalo nopeammin pystyyn ja ottaa pidäte läpi ekoissa askeleissa eikä vasta viimeisissä. Näillä ohjeilla ja hieman pulleammalla kaarella onnistuttiin lopettamaan hienoon suoritukseen :)

Hyvä fiilis jäi tunnista, ehkä ollaan jopa opittu jotain ulkokauden aikana. Uskaltaa ottaa jopa itsenäisiä hyppy-/kavalettitreenejä tähän väliin ;) Toivottavasti seuraavalle kerralle saadaan kuvaajakin ikuistamaan menoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti