torstai 28. tammikuuta 2016

Puomeja satelee

Keskiviikkoilta vierähti taas Annan valmennusten parissa. Olin katsomassa ekaa tuntia, jossa kokeneet hepat teki aika haastavia, mutta hyödyllisen näköisiä tehtäviä. Toisella tunnilla olinkin itse jo treenaamassa Röllin kanssa.

Raviverkassa Röllin moottori toimi oikein mallikkaasti, keskittyminenkin oli enemmän työntekoon kuin kaahailuun. Tehtiin parit kivat ja tahdikkaat raviväistöt molempiin suuntiin ja paljon kehuja päälle. Raviväistöjä ollaankin harjoiteltu varsin ahkeraan. Hyvänä päivänä ne menee helposti ja näppärästi, kun taas muina päivinä vaihteet on joko sivulle laahustaen tai juoksentelu ilman ristiaskeleita.

Tunti aloitettiin yksinkertaisesti ympyrällä laukassa pienen okserin yli. Saatiin aika hyvä tasainen tahti laukkaan, mutta ekoilla hypyillä Rölli laskeutui liikaa ulospäin. Tarkemmalla ratsastuksella pysyttiin paremmin ympyrän kaarella myös estettä ylittäessä. Toiseen suuntaan onnistui heti jo paremmin.


Hevoset pääsivät jumppailemaan neljän pystyn jumppasarjalla, jossa välit oli 6 metriä ja joka välissä vielä jarrupuomit apuna. Välit oli Röllille varsin lyhyet, mutta selvitettiin sarjasta useamman kerran ilman pudotuksia mielenkiintoisista sisäänratsastuksista huolimatta. Muita tehtäviä olivat pitkät linjat niin suoralla kuin kaarevalla tiellä. Mahtui mukaan myös tuttuun tapaan pysty inhottavalla lähestymisellä uralta keskellepäin kääntäen. Oikea pohje ei edelleenkään mennyt riittävän hyvin läpi, eikä suoristaminen aina onnistunut ihan nappiin. Kaarteissa Rölli olisi saanut olla myös paremmin takajaloilla. Jäykällä kädellä lähestymisissä Rölli hyppäsi turhan paljon ylös eikä niinkään eteen.

Vaikka puomeja sateli taas luvattoman paljon, tuntui Röllin ratsastettavuus paljon paremmalta kuin viime estetunnilla. Lopputunnista väsy alkoi painaa jo ratsun jaloissa ja sitä sai ratsastaa hurjasti enemmän. Urheasti Rölli kuitenkin suoritti kaikki vaaditut tehtävät ja korjaukset.Suomenratsujen jakamat Prix de Hippos -luokat ja suokkien mestaruuskisojen päivämäärät on vahvistettu. Kenttämestaruus ratkotaan Ypäjällä 2.-3.8., kuten arvelinkin. Tarkemmat kisapaikat ja -päivät Suomenratsujen sivuilla.

Riksulla on ensi tiistaina klinikka-aika ultraan ja akupunktioon. Toivottavasti arpikudos on lähtenyt paranemaan ja saadaan alkaa treenata kohti mestaruuksia!

2 kommenttia:

 1. Jotenkin aina kun mä katson näitä sun videoita niin mulle tulee tunne että sun pitäisi lyhentää jalustimia ;) Sulla on hienot sumenhevoset ja puitteet harrastaa ja todella kiva seurata teidän elämää =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin varmaan pitäisikin! Lyhyillä jalustimilla mun vasen nilkka tulee tosi kipeäksi jostain väärästä asennosta johtuen.

   Kiitos :)

   Poista