keskiviikko 3. helmikuuta 2016

Kontrolli ja 4000 sähkötälliä

Tämä/eilinen tiistaipäivä vierähti Kangasalan reissussa, sillä Riksulla oli kontrolliaika klinikalle.

Eläinlääkäri kyseli tuttuun tapaan ensin kuulumiset ja tunnusteli Riksun ongelmakohdat läpi. Kerroin, että ollaan melko normaalisti tehty jo töitä sileällä. Oikea puoli on tuntunut ratsastaessa jo paremmalta, mutta jännittyessään Riksu edelleen lyhentää vasemmalla takasella askelta.

Ennen ultraa eläinlääkäri ja hieroja halusivat nähdä Riksun vielä liikkeessä. En ollut varautunut juoksutukseen, joten suitsia ei ollut mukana. Klinikalla oltiin kuitenkin varauduttu myös tällaisiin tumpeloihin ja saatiinkin lainaksi irtokuolaimet, jotka kiinnitettiin riimuun. Aika jännä keksintö, en ole ennen moista nähnyt tehtävän! Saatiin kuolaimet viritettyä suurinpiirtein suussa pysyviksi ja lähdettiin maneesille.

Riksun käytös oli tällä kertaa jo hieman rauhallisempaa kuin ekalla kerralla, mutta edelleen pihalla piti vähän puhista ja tanssahdella lumiauran kolinasta. Maneesissa herra olikin ilman hevoskavereita, joten keskittyminen olennaiseen onnistui paremmin ilman muita ärsykkeitä. Juoksuttaessa keskityn yleensä siihen, että hevonen kulkee tasaisessa tahdissa isoa ympyrää. Siispä samalla en oikein pysty katsomaan miten se heppa siellä narun päässä askeltaa, niin tälläkin kertaa. Tosin sen huomasin, että laukat eri suuntiin näytti olevan ns. eri paria ja vasempaan kierrokseen Riksu kanttasi varsin vahvasti sisään.


Klinikan tiloissa esitettiin vielä suoralla kujalla käynti ja ravi taluttaen, lisäksi takajalkoihin tehtiin yläraajan taivutukset ja juoksenneltiin vähän lisää. Hieroja tunnusteli Riksun takaosan taas läpi ja paikansi ongelmat vasemman jalan kintereeseen. Taivutuskokeen reaktio oli vielä niin pieni, ettei lähdetty ottamaan siitä röntgen-kuvia. Hoitona vasen kinner päätettiin kuitenkin piikittää.

Hieroja kokeili vielä vasemmalta puolelta lantion seutua, ettei vaan olisi vastakkainen puoli vetänyt jumiin. Selän ristinivelet (jos muistan oikein) olivat oikein joustavat ja hyvässä kunnossa. Riksu vastasi oikein hyvin selän paineluun. Hieroja vaikutti olevan oikein onnessaan päästessään niin joustavaa selkää "pomputtelemaan", sillä yleensä hänen potilaansa ovat niin jumissa. Riksu sopisi selän joustavuuden puolesta kuulemma oikein opetusvideoon ;)

Oikean puolen lonkan seudun arpikudos ja reisilihaksen revähdyspaikka tutkittiin ultralla, molemmat olivat lähteneet paranemaan hyvin. Ihan priimalta ei kuvat vielä näyttäneet, joten hoidoksi tällä kertaa kumpaankin, sekä reiteen että lonkkaan, laitettiin shockwave-hoidolla 2000 sähkötälliä.

Piikityksen takia Riksu lepäilee päivän karsinassa, hengailee viikon ihan vaan tarhassa, sen jälkeen kaksi viikkoa käyntiä ja siitä sitten pikku hiljaa kohti normaalia treeniä. Jos ei uusia ongelmia ilmene, niin ei tarvitse mennä enää klinikalle.

2 kommenttia:

  1. Onpas tämä ollut kamalan pitkä projekti! Toivottavasti sairaslomat oli nyt tässä ja pääsette taas kisaradoille! Ja onneks sulla nyt on sentään muitakin hevosia ollut työstettävänä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä! Toivotaan näin, olis jo korkea aika. Juu, tekemistä on kuitenkin riittänyt muiden kanssa :)

      Poista