torstai 4. helmikuuta 2016

Suomipoika belgialaisen oppiin

Elämme jännittäviä aikoja! Viikonloppuna meidän seura (TS Ratu) järjestää kenttäratsastusklinikan, jossa valmentajana toimii belgialainen olympiakenttäratsastaja Hendrik Degros. Osallistun valmennukseen Röllin kanssa.

Lauantaina on jokaisella yksityinen koulutunti, jossa vähän tsekkaillaan sitä perusratsastuksen tasoa. Siis sitä, että uskaltaako ratsukoita edes päästää sunnuntaille hyppäämään ;) Sunnuntaina hypätään maastoestetyylisiä tehtäviä rataesteillä.

Jännittää tästä tekee sen, että opetus on englanniksi. En ole itse ennen ollut kuin suomenkielisessä opetuksessa. Toki olen katsonut tuntitolkulla Youtubesta englanninkielisiä kenttäklinikoita, valmennuksia ja selostettuja kilpasuorituksia. Muistinvirkistykseksi kertasin vähän sanastoa googlesta bongaamasta suomi-englanti hevossanastosta. Toivottavasti siis pärjätään!


Lauantaina meidän koulutunti alkaa kello 14.45.

Sunnuntaina ollaan Röllin kanssa ns. klinikkaryhmässä, jossa Hendrik Degros kertoo enemmän harjoiteltavien tehtävien tarkoituksesta yleisölle. Klinikkaryhmiä on kaksi, molemmissa kaksi hevosta.

Meidän suokkiryhmä aloittaa kello 12. Meidän parina hyppäämässä on suomenhevosten hallitseva koulumestari Jalopeno, lainakuskinsa Iiriksen kanssa. (Iiris on muuten työskennellyt ja kisannut Degrosin tallissa Belgiassa, postaus Iiris Belgiassa)

Toinen klinikkaryhmä on nuoret hevoset, jossa ratsastavat Aino Lavonen & Kingston ja Esti Laaksonen & Prime Berta.

Sunnuntaina yleisöllä on mahdollisuus tulla paikan päälle katsomaan ja oppimaan! Lippu katsomoon kustantaa 10 euroa ja siihen sisältyy kahvi. Paikalla on myös buffetti, josta saa nälän yllättäessä ostettua pientä syötävää :)

2 kommenttia:

  1. Vitsit kun meillä on kisat tuona sunnuntaina! Ei tuo pitkä matkakaan haittaisi tuollaista klinikkaa tulla katsomaan. Varmasti upea kokemus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Intsinä odotellaan minkälainen kokemus onkaan :) Tsemppiä teille kisoihin!

      Poista