sunnuntai 14. syyskuuta 2014

Aluemestaruudet rataesteillä

Lounais-Suomen henkilökohtaisista aluemestaruuksista rataesteillä kisailtiin tänään Artukaisissa. Osallistuin Riksun kanssa suokkien aluemestaruuteen, joka ratsastettiin tasolla 95 cm ja arvotelulla AM5 eli puhtaat uusivat korotetussa uusinnassa.



Otin ennen radankävelyä ravia ja laukkaa taivutellen sekä pari hyppyä pienelle pystylle ja okserille. Meitä ei suokkiluokassa ollut kuin 8 ratsukkoa ja Riksun kanssa oltiin lähtönumerolla 6. Rata oli ihan kiva, mutta hämminkiä aiheutti linjojen välit. Jokainen oli mitannut vähän eri metrit ja ratamestari oli sanonut vielä jotain muuta :D Ehdin katsoa pari rataa, linjojen askelmäärien toteutuksissa oli varmaan yhtä paljon toteutuksia kuin oli mittaajia. Kun piti omasta suunnitelmasta kiinni, niin se yleensä toimi.

Hyppäsin ennen omaa rataa vielä pari kertaa isompana pystyä ja okseria. Riksu otti verkassa vain yhden puomin alas, mutta samanlaista energisyyttä ja innokkuutta ei ollut havaittavissa kuin viime viikolla Ypäjällä.



Rata lähti hyvin masentavasti, sillä heti ykkönen tuli alas.... Paikka oli ihan hyvä, mutta hyppy hidas ja löysä, joten puomi etujaloilla. Kakkoselle Riksu yritti jotain mutkitella, mutta sain korjattua. Neloselle nypin turhan lähelle, mutta Riksu kiipesi puhtaasti yli. Nelonen, vitonen ja kutonen olivat taas s-kiemuralla. Olin tyytyväinen s-kiemuran ratsastukseeni vaikka nelonen ei ollutkaan niin tyylipuhdas suoritus. Sarjalle lähestyessä olin saanut satulan jotenkin vinoon ja se häiritsi vähän omaa keskittymistä. Riksu koputteli molempien osien puomeihin, mutta ne pysyivät onneksi kannattimilla. Kasille kääntäessä Riksu jäi vähän hitaaksi ja meinasi valua ulos vasemmalle, mutta siinä olin ihmeen hyvin ajantasalla ja ehdin taas korjaamaan. Pientä mutkittelua tuli myös ysille. Selvittiin kuitenkin loppurata ilman puomeja.

Ärsyttävä ykkösen tiputus! Kolme ratsukkoa selvitti perusradan puhtaasti, joten he uusivat mitaleista. Verryttelyssä oli hyvin tilaa, joten ravailin aikani ennen kuin lähdettiin takaisin kotiin.


Pitkästä aikaa vaihdoin banneria! Uuden bannerin on tehnyt Hilla Sippola, kiitos :) Mitäs tykkäätte?

4 kommenttia: