lauantai 14. kesäkuuta 2014

Rölli estetunnilla

Maanantaina olin pitkästä aikaa Maija Yli-Huhtalan valmennuksissa. Eka tunti oli kisoihin valmisteleva koulutunti Riksulla ja heti perään estetunti Röllillä.

Mulla on kuolainten kokeilu edelleen Röllin kanssa käynnissä. Asiaa vaikeuttaa herran iso pää, sillä kaikkia kuolaimia ei löydy koossa 14,5. Kolmipalalla se kiihdyttelee ja roikkuu kädellä, jolloin en pääse ratsastamaan jalalla. Sitten kokeilussa oli kaverilta lainatut kuolaimet (tämän tapaiset), mutta suora suuosa ei mun mielestä ollut hyvä, vaikka muuten kuolaimet toimivat ihan kivasti. Ajattelin ostaa Kimblewickit nivelellä, mutta niistä ei kokoa... Suorana Kimblewickiä tietenkin löytyisi, mutta sitä en halua. Nyt oon ratsastanut Olympialla, jossa nivel. Tällä pystyy ratsastamaan paremmin kuin perus kolmipalalla, mutta kuolain on aika hidas. Lisäksi myötäämisessä tuntuu, että tarvii myödätä tosi paljon ennen kuin kuolain "vapautuu". Kuolainten metsästys jatkuu...


Sitten itse valmennukseen. Itsenäisen verkan jälkeen aloitetiin ravipuomeilla ja käyntisiirtymillä. Alkuun Rölli kiirehti puomeilla, mutta siirtymät saivat sen paremmin odottamaan. Laukassa ylitettiin kahta kavalettia. Rölli keilaili kavaletteja aika huolella. Sain Maijalta ohjeeksi vain ratsastaa esteille kevyellä kädellä ja Röllin pitää itse oppia ylittämään ne. En saa alkaa suojelemaan Rölliä, vaan sen täytyy itse alkaa miettimään.


Kavalettihommien jälkeen hypeltiin tehtäviä ja lopuksi rataa. Välillä Rölli lähti laukassa viemään eikä mulla ollut kontrollia. Niimpä hypättiin paljon ravissa. Puomeja tipahteli muutamia. Kääntämisessä ja suoristamisessa on vielä aika paljon treenaamista. Hypättiin nyt ekaa kertaa vesimattoa ja Rölli meni sen tosi hienosti ilman pienintäkään ihmettelyä :)







Loppuverkkailun jälkeen käytiin vielä kahlaamassa vesiesteessä. Rölli 4v sai myös toimia vetoapuna muille tuntilaisille :)


Kuvaajana ja apuna hevosten vaihdossa toimi Lotta, kiitos :)

2 kommenttia:

  1. Meillä samanlainen kuolainongelma ja ollaan päädytty hissikuolaimeen kumisella suuosalla. Toimii! Pitää itse vaan olla myödätessä super nopea! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me mennään tällä hetkellä babypelhamilla kolmipalana, joka toiminut ihan mukavasti :) Uskon, että Röllin kanssa ongelmat korjaantuu paremmalla perusratsastuksella. Tavoite olisi päästä jatkossa ratsastamaan mahdollisimman pehmeällä kuolaimella :)

      Poista