keskiviikko 11. kesäkuuta 2014

Kisareportaasi: Ypäjän kenttäkisat 10.6.

Ypäjän kisaviikko alkaa aina kenttäratsastusluokilla, minkä kunniaksi mekin otettiin suunnaksi Ypäjä. Riksun kanssa startattiin tuttaria. Meidän koulustartti oli onneksi vasta joskus kymmenen maissa eikä heti kahdeksalta. Kerrankin heräsin tarpeeksi aikaisin letittäämään, kun useimmiten sykeröiden kanssa tulee kiire. Sykeröistä tuli jopa yllättävän hyvät, paremmat kuin mun tekemistä yleensä :D

Verkassakin oli hyvin aikaa ennen omaa vuoroa. Tein pieniä väistöpätkiä käynnissä ja ravissa yrittäen saada Riksua yhtä hyväksi molemmilta puolilta. Vasemmalta oli taas kerran vaikeampi.




Kouluradan kanssa samalla kentällä sai valmistautua pari ratsukkoa ennen omaa suoritustaan. Siellä Riksu tuntui aika reippaalta ja nopealta reagoimaan apuihin. Siitä tuli hetken ajaksi jopa laukkaherkkä, ja Riksu tarjosikin laukkaa pienemmästäkin mahdollisesta avusta. 

Kouluohjelmana meillä oli tuttarin oma ohjelma eli Tutustumisluokan kouluohjelma 2009 (rata B). Jo heti kouluaitojen sisällä Riksu tuli vähän hitaaksi ja jäi pohkeen taakse. Radalla s-kiemuralla en saanut oikein kumpaakaan kaarta taivutettua rehellisesti. Eka laukka nousi ihan hyvin, toinen viiveellä. Lopputervehdyksessä Riksu vielä liikahteli vähäsen.








Tulokseksi saatiin 61,67 % eli virhepisteinä -57,5. Tässä vaiheessa oltiin jaetulla 16. sijalla, kun lähtijöitä oli mun luokassa 28. Voittaja oli pikkasen ylivoimainen koulukokeessa, tuloksena reilu 76 % :D

Tuomarin loppukommentit: "Huolellista, mutta hevonen saisi käyttää rohkeammin takaosaansa = sujuvammin eteen + siirtymät kantaen :)"



Koulun jälkeen vaihdoin rauhassa varusteet esteille sopivaksi ja iskä laittoi Riksulle hokit. Esterata ratsastettiin Derbykentällä ja verkka oli Metsäkentällä. En taaskaan käynyt kävelemässä rataa, sillä näissä kisoissa esteradan kävelyyn oli varattu tietty aika, eikä se sopinut omaan aikatauluun. Yleensä kenttäkisoissa esteradan saa käydä kävelemässä milloin vain kunhan väistää suorittavaa ratsukkoa.

Ida ystävällisesti kertasi mulle radan ja ainoan suhteutetun välin pituuden. Rata oli varsin looginen ja vaikutti ihan kivalta, joten ei paniikkia.

Verkassa Riksu oli hippasen vaikea suoristaa vasemmalta. Lisäksi se oli taas vähän omapäinen ja kiihdytteli esteille ja hyppäsi laakoja loikkia koputellen puomeja. Kuitenkin vain yksi puomi okserilta tuli mukaan. Derbykentällä ei ollut enää mahdollista saada verkkahyppyjä, joten kiertelin vain vähän kentällä ennen rataa. Riksu ei katsonut tai ihmetellyt mitään :)


Radalla Riksu tuntui aika matalalta. En halunnut, että se kerää puomeja laakahypyillä, joten jäin väleissä pitämään. Täysin turhaa se (taas) oli, sillä nyt tuli aikamoisia rytmimuutoksia... Ainoa suhteutettu linja onnistuttiin mokaamaan lisäämällä ylimääräinen askel, tuloksena puomi matkaan. Seuraavalle okserille Riksu kääntyi vähän huonosti jääden vinoksi vasemmalle, puomi kolisi muttei tippunut. Kuudes este radalla oli pysty, jolle tuli aivan liian laaka ja matala loikka, joten tiputus taas. Loppurata sentään meni puhtaasti. Tuloksena 8 virhepistettä, joka lisäsi virhepistepottia tulokseen -65,5. Esteiden jälkeen oltiin 23./28.

Derbykenttä ei ollut ihan helppo kohde kuvaamiseen, mutta tässä kuitenkin jonkinmoista videota.


Esteiden jälkeen muutaman tunnin huilaus, sillä maasto alkoi kahdelta. Kävelin maastoradan kahteen kertaan. Rataan kuului paljon erilaisia esteitä, ei enää menty perinteisellä tukki-tukki-tyylillä :D Kuvat maastoradan esteistä mun kuvasivulla (myös harrasteen rata).

Maastoverkka oli Keskikentällä, minne oli tuotu kolme maastaria hypättäväksi. Hyppäsin ristikon pari kertaa, samaten tukin ja valkoisen vene-esteen. Ennen lähtöalueelle siirtymistä avasin laukkaa ja tulin tukin ja veneen vielä kertaalleen. Riksu hyppäsi rohkeasti ja reippaasti, joten hyvillä mielin starttiin.






Pituutta tuttarin radalla oli 1500 metriä, tempo 450 m/min ja ihanneaika täten 3 min 20 sekuntia. Riksu suoritti radan oikein mukavasti :) Talosarjalle otin aika paljon kiinni, samaten ylöshyppy-kapea -linjalle. Alkuradalla otin esteille kiinni varuiksi, mutta loppuradalla pitikin laukata esteille reippaasti kun aika alkoi hupenemaan. Maaliin tultiin estevirheittä ajassa 3.18




Maastossa ei juurikaan tullut virheitä, joten puhdas maasto ei paljon tuloksissa nostanut. Lopputuloksissa oltiin 19./28 tuloksella -65,5.

6 kommenttia:

  1. Riksu on hieno! Ja noi teiän maastovärit on ihanat :) eiks ollukki muuten ihana se derbykentän pohja? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Oli oikein toimiva ja hyvä! Oon viimeks ratsastanu siellä Tumpin kanssa joskus junnumiitissä vesisateessa, silloin ei ollut ihan niin miellyttävä ;)

      Poista
  2. Siisti ja tasainen koulurata, kaunista katsottavaa! :) ihania kuvia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Iskäkin on jo päässyt vähän jyvälle kuvaamisessa niin materiaalia riittää :)

      Poista
  3. Kiva postaus ja kivoja kuvia jälleen. :) Itsekin olin kisaamassa keskiviikkona, mutta me ei päästy maastoon asti. Harmi, oli kivoja esteitä!

    VastaaPoista