keskiviikko 19. helmikuuta 2014

Irtohypytystä

Suokkipojat pääsivät tänään kirmailemaan vapaana maneesiin ja hyppelemään ilman ratsastajaa :) Rakensin aamulla maneesiin kujan, johon laitoin kaksi pystyä ja okserin. Tein linjan samanlaiseksi kuin laatuarvostelussa on eli maapuomi, 2,8 m pystylle, 6,5 m toiselle pystylle ja 7 m okserille. Kaikki tutustuivat kujaan puomien ollessa maassa, josta lähdettiin sitten nostamaan kaikille esteitä isommaksi.

Pojat pääsivät hyppäämään ikäjärjestyksessä nuorimmasta vanhimpaan, jotenka ekana vuorossa oli Rölli. Se vaikutti jo alkuraveja juoksuttaessa varsin laiskalta, vaikka sillä oli eilen vapaapäivä. Eipä se esteilläkään kummemmin innostunut... Meni kyllä kiltisti, mutta pomppi varsin löysästi. Muutamia puomeja tuli mukaan Röllin laiskotellessa. Ei nostettu okseria kovin isoksi, se oli ehkä jotain 80-90 cm, en mitannut. Rölli oli helppo saada kiinni, kun se juoksi aina hyppyjen jälkeen kauraämpärille. Sen pää on niin iso, että välillä ämpäri jäi kiinni turpaan, kun Rölli nosti pään ylös. Olisi pitänyt saada kuva siitä! :D



Röllin jälkeen irtohypystä kävi kokeilemassa pari nuorta suokkia, niiden jälkeen oli Riiviön vuoro. Riiviö ei vaikuttanut ihan heti tajuavan kujan ideaa, ja mietinkin jo että mitäköhän tästäkin tulee. Mutta Riiviö yllätti positiivisesti! :) Se hyppäsi hyvin ja juoksi muutaman kerran ihan itse kujaankin innoissaan :D Videolta meno näyttää välillä vähän kiireiseltä, mutta luonnossa meno oli varsin rentoa. Riiviölle okseria nostettiin 110 cm asti, jonka Riiviö ylitti kahdesti. Molemmilla kerroilla ilmavaraa oli aika niukasti, mutta puhtaasti meni yli.





Riksu hyppäsi yllättävänkin innoissaan kujan esteet, yleensähän se ei oikein mistään tunnu innostuvan. Riksulle irtohypytys on kaikkein tutuinta, sillä se on harjoitellut monta kertaa ja myös laatuarvosteluissa näyttänyt taitojaan irtohypytyksessä. Laatareissa on vaan se ero, että kuja kiertää koko maneesia, joten isolla aluella ei pääse kirmailemaan. Tänään Riksu oli varsin possu ja ryykäili irti välillä kun oltiin matkalla kujalle. Loppua kohti se tuli kuuliaisemmaksi ja pysyi paremmin hallinnassa.

Riksun hyppyinto riitti aina 115 cm okserille asti. Kun siitä vielä nostettiin vähän ja meinattiin ottaa jo vika kierros, niin Riksu kyllästyi. Se jarrutteli jo ekassa välissä eikä meinannutkaan hypätä okseria. Okserista otettiin takapuomi pois ja laskettiin korkeutta parilla reiällä. Ei Riksu vieläkään ollut ihan tyytyväsenä menossa, mutta hyppäsi kuitenkin sen pari kertaa ennen kuin lopetettiin.



4 kommenttia:

  1. Riksulla hiukan intoa mukana, ihana :D Hyvältä kyllä näyttää kaikkien hypyt, hienoja hevosia sulla kyllä ;)

    VastaaPoista
  2. Hyvältä näyttää :) Kiva blogi muutenkin :)

    http://rakaspikkuriivio.blogspot.fi/

    VastaaPoista