sunnuntai 13. lokakuuta 2013

Kuka pelkää Rölliä?

Rölli on vihdoin päässyt takaisin töihin. Se ruunattiin heinäkuun lopulla, mutta otti vähän pidemmän saikun, kun haava tulehtui. Lepokausi tuli kuitenkin ihan sopivaan aikaan, sillä Rölli on vielä varsin takakorkea, joten se sai kasvaa rauhassa.


Orina Rölli oli varsin hermostunut ja rauhaton. Se käveli tai ravaili oman laitumensa aidan viertä ja vahti kaikkien muiden hevosten puuhia. Se laihtuikin aika paljon, koska ei malttanut syödä. Tallissa se sähläsi ja huuteli ulkona oleville hevosille, eikä sen kuntoonlaitto ollut mitään järin rentouttavaa puuhaa. Harvemmin uskalsin laittaa takasuojia, sillä hevonen saattoi yhtäkkiä seilata käytävällä puolelta toiselle. Taluttaessa se ei ollut myöskään rento tai rauhallinen, vaan ravaili ja puhisteli vaikka mitä. Peilit ja peilaavat ikkunat olivat pahimpia, sillä kyllähän sille kuvajaiselle piti jotai ruveta haastamaan. Ruunauksen jälkeen meni yllättävän kauan kunnes Rölli rauhoittui.

Mutta se rauhoittui kuitenkin. Ekaan kengitykseen se rauhoitettiin rauhoituspastalla varmuuden vuoksi. Sen jälkeen se on ollut oikein nätisti. Nykyään Rölli seisoo kiltimmin käytävällä kuin Riksu! :D


Työntekoon Rölli palaili ensin juoksuttaen. Oikeaan kierrokseen se meni kuin mahtavin mallioppilas, mutta vasempaan suuntaan oli hieman hankaluuksia. Rölli temppuili niin, että toinen sivuohja sekä juoksutusdeltan toinen solki hajosivat... Lopuksi ravi sujui ihan ok myös vasemmalle.


Viime torstaina kiipesin kesän jälkeen ekaa kertaa Röllin satulaan (joka tosin on oikeasti Tumpin satula). Kääntämisessä on vielä tekemistä, mutta muuten heppa tuntui oikein mukavalta. Laukkaakin testailtiin, olikin yllättävän vahva laukka. Oikeaan kierrokseen tarjosi ensin pari kertaa vasenta laukkaa, mutta löytyi se myötälaukkakin toistoilla.







Nyt Rölli on treenaillut edelleen kentällä perusjuttuja. Se ei pelkää juurikaan mitään: kavalettikasat, pujottelutörpöt, kaivurit, koirat ja mökkiä remontoivat miekkoset eivät vaikuta menoon. Parilla viimeisella ratsastuskerralla olen poistunut jo kentältäkin. Ekaksi mentiin vain loppukäynneiksi pikkuinen lenkki radalla. Eilen kierrettiin sekä alku- että loppukäynneiksi pidempi kierros. Rölli vähän huuteli muille hevosille, muttei yrittänytkään lähteä mihinkään suuntaan.

Kyllä tästä vielä tykki saadaan! :D Ja otsikon kysymykseen vastauksena: En minä ainakaan!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti