keskiviikko 14. elokuuta 2013

Koulua ja kärryilyä

Tumppi on palaillut kunnon koulutreeniin pikkuhiljaa kevyemmän jaksonsa jälkeen. Viime lauantaina treenattiin oikein kunnolla. Ravissa tehtiin väistöjä suoralla sekä ympyrällä, Tumppi alkoi toistoilla toimimaan tosi hyvin. Laukassa treenattiin lyhennystä ja pidennystä ympyrällä. Oikeaan kierrokseen lyhennys meni mahtavasti ja rennosti, sitä olisi voinut jatkaa loputtomiin :) Vasen kierros oli edelleen vaikeampi, siinäkin lyhensi kivan pienille askelille, mutta ihan samaa rentoutta ei ollut kuin toiseen kierrokseen. Tehtiin ympyrällä vaihtoja niin, että Tumpin piti vaihtaa myötälaukasta vastalaukkaan kuitenkin pysyen ympyrällä. Alkuun oma paino heilahteli miten sattui, varsinkin jos Tumppi ei heti vaihtanut. Kun muistin pysyä keskellä ja käyttää selkeitä apuja, vaihdot onnistuivat. Jes! Se oli kiva harjoitus, joten täytyy tehdä myöhemminkin uusiksi. Käynnissä tehtiin muutamia takaosakäännöksiä, jotka meni ihan ok. Tumppi oli vähän hidas eikä tallustelu ollut kovin aktiivista. Takaosakäännöksen sukua olivat kuitenkin ne yritykset, joita tehtiin.


Riksulla hyppelin metrin rataa viime viikonloppuna, siitä lisää myöhemmin. Riksu on tehnyt myös kouluhommia, treenissä on ollut etenkin peruutukset ja väistöt. Käynnissä heppa pysyy mukavasti suorana ja astuu ristiin, mutta ravissa meno näyttää enempi madon muikertelulta. Laukassa yrityksenä on ollut saada aktiivista laukkaa ilman että heppa "leviää". Olen tehnyt paljon asettelua ulos, jolloin saan ulkokyljen haltuun ja Riksun kääntymään paremmin.


Riiviö on treenannut sekä ratsun että ravurin juttuja. Iskä ajeli sen kanssa radalla viime viikolla ensin "testin" eli muutaman kierroksen hölkkäilyä kokeillakseen miten heppa toimii. Ja hyvinhän se toimi. Viime sunnuntaina hyppäsin itse Riiviön kärryille. Iskä ajoi Reippaan kanssa samaan aikaan. Alkuun piti mennä niin, että Reipas menisi edellä ja Riiviö jolkottelisi perässä. Ei ihan mennyt suunnitelmien mukaan, sillä Riiviöllä oli kauheat menohalut, enkä saanut sitä jarruttamaan. Vaihdettiin toisinpäin, minkä jälkeen Riiviö rauhoittui. Ajelin ravissa noin 6 kilsan lenkin radalla. Riiviö jaksoi hyvin, vaikka lopussa alkoi hikipisarat lentämään kuskin naamalle. Siinä vaiheessa kaipasin suojalaseja...




Tänään ratsastin Tumpin maneesissa. Se tuntui alusta asti varsin kivalta. Verryttelyn jälkeen työskentelin ilman jalustimia. Ravissa tein väistöjä, joiden aikana käyntisiirtymä. Laukassa myöskin väistöjä ja pätkän jälkeen laukanvaihto uuteen suuntaan. Tumppi teki ihan hallittuja vaihtoja, eikä sellaisia epämääräisiä pomppuja kuin toisinaan. Muutamia ympyröitä keskilaukkaa ennen loppuverryttelyä. Taas huomasin oman vinouteni, kun toisen puolen lihakset alkoivat kipeytyä. Oikeaan kierrokseen pystyin istumaan rennosti, mutta vasemmassa kierroksessa heti vasemman reiden lihaksissa tuntui ikävästi. Välikäynnit istuskelin kunnon tuoli-istunnassa, laitoin jalat oikein satulasiipien päälle huilaamaan. Loppua kohti itse onnistuin rentoutumaan paremmin, jolloin Tumppikin liikkui rennommin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti