tiistai 27. elokuuta 2013

Kisareportaasi: Kangasalan kenttäkisat 24.8.

Kangasalla järjestettiin 24.-25.8. alue- ja kansallisen tason kenttäkisat. Kisoissa oli viisi luokkaa, joista neljä ratsastettiin yksipäiväisenä: lauantaina oli harraste ja tuttari, sunnuntaina sitten helppo ja vaativa. Suokkien kenttämestaruus (tasolla suomenhevosten vaativa) oli ainut luokka, joka oli kaksipäiväinen. Mun hepat meni harrastetta ja vaativaa, joten tehtiin molempina päivinä reissu Kangasalle. (Piti oikein tarkistaa Wikipediasta, miten Kangasala taipuu, heh)

Lauantaina siis oli Riksun kisapäivä ja harrastetta mentiin. Koulustartti oli vasta kello 11 jälkeen, joten ei pitänyt lähteä kauhean aikaisin. Vasta puoli kahdeksalta siis, mitä luksusta! :D

Traikku ajettiin Pohtiolammen kentän viereen parkkiin. Kangasalla osakokeet eivät ole kaikki samalla alueella, koulu ja maasto ovat Wääksyn kartanon mailla ja esteet Pohtiolammen kentällä. Pohtiksella oli kanslia, jossa kävin näyttämässä rokotukset ja sain numeron. Sitten heppa kuntoon ja metsän läpi hyvät alkukävelyt Wääksyyn.

Koulukokeita pyöri Wääksyssä kahdella kentällä ja maneesissa. Kaikkien verkka oli yhteisesti isolla kentällä, ja aikamoinen hulina siellä olikin. Sain kuitenkin verkkailtua Riksun kivaksi. Se liikkui rennosti ja reagoi jalkaan heti avusta eikä kolmen askeleen kuluttua. Keskiravipätkillä se tuntui jopa hiukan venyttävän askelta, kun välillä tapana on vain lähteä kipittelemään kovaa vauhtia.







Ratana meillä oli jo jokuisia toistoja kerännyt Tutustumisluokan kouluohjelma 2009 (rata B). Riksu tuntui radan läpi kivan eteneväiseltä. Laukkakin tuntui ihan aktiiviselta. Käyntisiirtymä tuntui radalla löysältä, mutta videolta katsoessa olikin varsin kiireinen.

Koulun jälkeen oltiin jaetulla 12. sijalla. Saatiin tulokseksi 63,89 % (-54,2). Pisteet olivat suurimmaksi osaksi 6 ja 7, mutta myös yksi 5 ja yksi 8. Vitonen tuli lopputervehdyksestä.. Tuomarilta kommenttina "Hyviä pätkiä. Ravissa aktiivisemmaksi, jottei valu etupainoiseksi."


Koulun jälkeen käveltiin takaisin Pohtikselle. Kävin kävelemässä esteradan, sitten Riksulle vyön vaihto panssariin ja suojat jalkaan. Ehdittiin juuri harrasteen vuoroon, kun aikaa oli ruhtinaalliset 12 minuuttia jäljellä. Tuttarin ja harrasteen estekorkeutta siis vaihdettiin kentällä puolen tunnin välein. Verkassa otin pari hyppyä pystylle ja okserille, sitten radalle.

(c) Susanna Kauranen
(c) Susanna Kauranen
(c) Lotta H.
(c) Lotta H.
(c) Lotta H.
(c) Heidi Lammi
(c) Heidi Lammi
(c) Lotta H.
(c) Heidi Lammi
(c) Heidi Lammi
(c) Heidi Lammi



Esteet meni puhtaasti, vaikka kakkoselle ja kasille paikka olikin vähän lähellä. Noustiin jaetulle 10. sijalle.

Esteiden jälkeen oli muutama tunti aikaa ennen maastoa. Pyöräiltiin iskän kanssa Wääksyyn kävelemään maastorata. Ennen maasto-osuutta oli myös hyvin aikaa kuvailla suomenhevosten vaativan estehyppelyt, kuvat löytyvät mun kuvasivulta, jos kiinnostaa katsella.

Harrasteen maastot alkoivat kello 14.30, mutta mun vuoro oli vasta 15.40. Maastorata näytti aika kivalta, ei mitään pelottavia esteitä tai kummempia tehtäviä. Vedellä ei ollut edes mitään estettä, piti ratsastaa vain veden läpi ja lippujen välistä (joka oli siis numeroitu esteeksi). Tuttarin ratakaan ei ollut kummoisempi, tuttarin 14 esteen rataan kuului 7 harrasteen estettä... Kuvat maastoesteitä taas mun kuvasivulla.

Harrasteen maastorata oli 1140 metriä pitkä ja siinä oli 11 estettä ja 10 hyppyä. Temmoksi oli tällä kertaa valittu 450 m/min, yleensä käytetään alempaa tempoa (400 m/min).






(c) Lotta H.
(c) Mirella Ruotsalainen
(c) Mirella Ruotsalainen




Maastorata meni ihan ok. Etenemistä hiukan jarrutti ratsastus puskaan, hups :D Kolmosen jälkeen kurvattiin oikealle lehmuskujalle, jolla myös 4. este oli. Kuja ei kuitenkaan ollut kokonaan "umpinainen" vaan vasemmalla puolella oli aukko pellolle. Valuttiin kaarteessa ulos ja Riksu oli menossa jo pellolle. Jäin roikkumaan sisäohjaan ja sitten mentiin puskaan. No ei muuta kun reitille takas ja matka jatkui. Puska oli sen verran kaukana esteestä ettei tullut mitään kieltoa tai muuta. Estevahti ja muutama kuvaaja/katsoja oli vähän ihmeissään kun sinne päin kurvailin. Riksu oli vähän hitaalla puskan jälkeen eikä nostanut laukkaa, niimpä hypättiin nelkku ravista. Matka jatkui sujuvasti yli haudan, kunnes vedellä oli vähän mutkittelua. Otin raville, koska en jaksanut alkaa tappelemaan kylkimyyryä viistävän Riksun kanssa. Ravissa veden läpi ja siitä laukassa loppumatka.

Yliaikaa tuli 7 sekuntia, joka tiputti vähän sijoitusta (virhepisteitä -2,8). Lopputuloksissa noustiin kuitenkin sijalta 10 sijalle 8 :) Luokka oli Prix de Hööks, joten saatiin Hööksiltä lahjakortti ja tavarapussi. Mun pussi sisälsi satulasaippuan, pesusienen, shamppoon ja harjan. Luokassa sijoittui 11 ratsukkoa, mutta palkintojen jakoon tuli ratsain vain me ja yksi toinen :D

(c) Heidi Lammi



2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Jep. Täytyy ens kerralla pistää sinivalkoista päälle ni voittoruusuke mätsää ;)

      Poista