sunnuntai 1. heinäkuuta 2018

Treeniviikko: sunnuntai

Treeniviikko huipentui maastoestetreeniin, joka suoritettiin Niinisalossa. Rölli lastattiin auton kyytiin ja lähdettiin kesäretkelle. Saatiin treeniseuraakin, kun mukaan lähti Olga ja FWB-ruuna Roni.

Suomenhevosten kenttämestaruudet ratkotaan Niinisalossa 14.-15.7. eli parin viikon päästä. Alunperin mun piti ottaa molemmat hevoset suokkien kenttämestaruustaistoon, mutta nyt mitalijahtiin lähteekin vain Rölli. Mestaruusluokka on tasoltaan suomenhevosten vaativa (koulu helppo A, rataesteet 105 cm, maastoesteet 100 cm). Se tarkoittaa Röllille luokkanousua, sillä takana on vasta tuttareita ja suokki helppoja. Vaikka Rölli on tehnyt vahvaa nollaa maastossa, päätin kuitenkin lähteä Niinisaloon treenaamaan isompia esteitä.

Pientä lisävarustetta oli käytössä ekaa kertaa, nimittäin kenttägeeliä. Kenttägeeli on valkoista geeliä, jota laitetaan hevosen jalkoihin vähentämään kitkaa risuilla. Rölli sai geeliä testiin, kun hänellä välillä nuo etujalat roikkuu siihen malliin. Kenttägeelin avulla vaan liu'utaan esteistä yli tarpeen tullen. Laitoin nyt vain pienen kerroksen etujalkoihin, eikä Rölli enempää olisikaan tarvinnut.


Rölli tunnisti treenipaikan ja oli alkuverkoista asti into piukkana. Alkuverkkana hypättiin pari harrasteen estettä ja tuttarin pöytä. Juuri se pöytä, jolla Riksu kaatui toukokuun kisoissa. Monet ovat kysyneet, jäikö mulle jotain kammoa/traumoja siitä kaatumisesta. Vastaus on ei. Siinä se pöytä oli nytkin kuin este muiden joukossa. Ei ollut mitään jännitystä, Röllikin teki oikein kivan hypyn siihen.


Hyppäsin alle vielä helpon verkkaesteistä penkin ja olympiarenkaat. Intoa oli, mutta renkailla taas mielenkiintoinen jalkatekniikka. Etupolven kenttägeelit taisi olla paikallaan ;)

Muuten Rölli hyppeli taitavasti ja nosteli jalkojaan. Vähän jotain viilaamista vauhdissa ja suoruudessa, mutta kaikki esteet ylittyi helposti ja innokkaasti, ei ongelmaa. Banketti-rengaseste-tehtävän, haudan ja mökin puolicoffinin sekä tukkiokserin tulin kahteen kertaan ihan vaan rutiinin vuoksi. Nuolenkärjet, urut, kulma ylittyi tuosta noin vaan. Rölli oli oikein taitava!

Järvellä oli kovan tuulen myötä aallokkoa, mitä Rölli ekalla polskuttelulla vähän jännitti, mutta vesitehtävillä ei ollut mitää meininkiä jäädä aaltoja katselemaan. Lopuksi käytiin laukkamassa pari pätkää pidemmällä rantaviivalla rennosti. Hyvien loppuverkkojen jälkeen iloisin mielin kotimatkalle :)


6 kommenttia:

 1. Mistä ostit tota kenttägeeliä ja minkä merkkistä se on? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ostin mun kaverilta hänen tarpeettoman purkin. Joskus Kivihevonen myi, mutta en tiedä mistä kätevimmin saisi nykyään. Tämä on merkiltään NAF.

   Poista
 2. Kivan näköistä menoa :)
  Saako mestaruuksien kouluosuuden mennä kangilla? (Ja jos saa, niin aiotko mennä?)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Kentässä saa mennä kangilla vasta kahden tähden luokissa, joten me kisaillaan ihan nivelsuitsituksella.

   Poista
 3. Voi ihanaa kun Rölli näyttää niin innokkaalta esteillä!.. vaikka varmasti välillä ei olisi kuskin mielestä ehkä ihan yhtä hauskaa jos vauhti vain kasvaa :D
  Kiinnostaa myös tuo aiemmin kysytty kanki kysymys!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva se on kun hevoset liikkuu, tosin välillä vähempikin riittäisi :D Laiskoista hevosista en tykkää yhtään!

   Poista