torstai 5. heinäkuuta 2018

Röllin kankidebyytti

Rölli debytoi kankien kanssa koulukisoissa pari viikkoa sitten. Olisin mielelläni kisannut 1-tasolla, mutta ei sattunut osumaan kohdalle hyviä kisoja. Joten lähdettiin siis 2-tason kisoihin Artukaisiin kokeilemaan onneamme.

Rölli jatkoi samaa seesteistä olotilaa kuin Ypäjän kenttäkisoissa. Kisapäivä oli taas lämmin, mutta se ei niinkään tuntunut Rölliin vaikuttavan. Oltiin taas Nellin kanssa liikenteessä heppa-autolla, ja onneksi päivän viimeisen luokan aikaan parkkipaikka oli jo tyhjentynyt sopivasti. Sivupurkuista heppa-autoakaan ei nyt ihan mihin tahansa koloon voi pistää parkkiin. Löydettiin tilava parkkipaikka, jossa Röllikin saatiin helposti purettua ja lastattua. Kuntoonlaitossa ratsu oli taas oikein kiltisti paikallaan.


Verkassa Rölli tuntui kivalta ja vastaanottavaiselta avuille. Sen verran vähän olen mennyt kahdella ohjalla, että ohjia lyhentäessä helposti myös kankiohja lyhenee turhanpäiten. Rölli on aika herkkä suustaan ja jos jään vetämään kädellä, se aukoo helposti suutaan. Kangilla tämä ongelma korostuu, kun on tuplamäärä tavaraa suussa. Kun muistaa välillä hellittää, niin hevonenkin on rennompi.

Väistöt, keskiaskellajit ja siirtymiset onnistui sujuvasti verkassa, niin itse verkkakentällä kuin kisakentälläkin valmistautuessa radan viereisissä kouluaidoissa.


Rata lähti ihan mallikkaasti liikkeelle. Pitkän sivun kahden kirjainvälin keskiravit tuntui tosi lyhyiltä, ensimmäinen näistä oli parempi. Väistöissä ensimmäinen taas oli huonompi, siinä takaosa jäi vähän jälkeen. Keskilaukoissakaan ei ihan ehditty esittää parastamme, kun pätkä jo loppui. 

Vastalaukasta Rölli kokosi ihan hyvin ja saatiin kiva siirtyminen käyntiin. Ajatuksenkulku laukka-käynti-siirtymän jälkeen oli lähes seuraavanlainen: "olipas kiva siirtyminen, oho ompa pehmeä kulma, ollaan tässä nyt jo kävelty, mitäs seuraavana olis tulossa, ainiin laukka, voi himputti". Videolta kun katsoin, niin siirtyminen ei ollut edes mikään erityisen hyvä, mutta aiheutti kuitenkin toimintasarjan, joka johti radan unohdukseen. Kun vihdoin pienen sekunnin paniikin jälkeen muistin nostaa laukan, olisi pitänyt samantien lähteä pääty-ympyrälle, mutta se hukkui ajatuksista. Olin jo melkein lähettämässä Röllin toiseen keskilaukkaan, kun tuomarin pilli soi. Kyllä se ympyrä siitä heti muistui mieleen ja palattiin unohduskulmaan jatkamaan rataa. Sain onneksi radasta taas kiinni, eikä unohdus jäänyt sen enempää kaivelemaan mieleen.

Toisen vastalaukan jälkeen ravisiirtymisessä Rölli oli vähän vahva, mikä vaikeutti myös seuraavaa ravi-käynti-siirtymistä. Käyntiosuus ei ollut enää ihan niin jännittynyt kuin Ypäjällä, mutta ei vielä täysin hyväkään.

Unohduksesta tietenkin se -2 pistettä. Verkassa oli näkynyt hienoja kouluhevosia, ja ajattelinkin että meillä ei olisi mitään asiaa sijoille varsinkaan nyt unohduksen jälkeen. Avasin Röllin sykeröt ja huuhtelin hiet kaulasta ja selästä. Sitten poika koppiin, Equipesta tulosten tarkastus ja kotimatkalle.


Tuomari C: "Melko tasainen kokonaisuus. Saisi kuitenkin kantaa itsensä vielä tasaisemmin takaosallaan, lisää rohkeutta keskiraviin & laukkaan." 62,76%

Tuomari M: "Tasainen suoritus, vielä pehmeyttä siirtymisiin. Käyntiin lisää rentoutta selkään ja venyvyyttä askeleeseen." 63,97%

Lopputulokseksi saatiin 63,36%. Ei sillä tuloksella kovinkaan kauas jääty palkinnoista, vaan oltiin juuri jaetulla 7. sijalla kun 6 ratsukkoa sijoittui.

4 kommenttia:

 1. Kiva ja tasainen ja sujuva rata, hyvä kankidebyytti!
  Radan unohtaminen on ärsyttävää, hyvin sait kiinni loppuradasta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Joo yllättävän vähän radan unohdus vaikutti loppurataan!

   Poista
 2. Hieno Rölli ja kivannäköinen rata, siitä se lähtee! :)

  VastaaPoista