keskiviikko 28. helmikuuta 2018

Estetunti ja kotiläksyt

Talven estetreenit ovat jatkuneet tekniikan ja pienten esteiden parissa. Helmikuun alussa oltiin taas Tähkäpäällä Röllin kanssa treenaamassa Annan opastuksella. Tehtiin paljon kaaria ja tiukkoja teitä, mitkä on aina olleet mulle vaikeita molempien hevosten kanssa. Helposti jää vaan himmailemaan kaarelle, kun pitäisi laukata perille asti esteelle.

Annan tunnilla meillä oli kurvia kurvin perään. Hevosten piti pysyä samassa rytmissä koko radan ajan, mikä ei ollut aivan helppoa. Keskittyä piti kääntämiseen, laukan säilyttämiseen, hyvään reittiin, laukanvaihtoon ja omaan asentoon. Loppua kohti laukka lähti pitenemään ja oma asento leviämään ryhdistä siihen kaulalle hyökkäilyyn.

Pienempien esteiden kierroksella laukan rytmi säilyä paremmin, mutta kun esteitä taas lopuksi nostettiin, tuli rytmimuutoksia, kiirettä ja reittien valumista. Loppuun otettiin vielä korjaushypyt isommalle pystylle. Meille vaikeampi on selkeästi oikea kierros ja nyt sen huomasi taas. Käänsin pystylle sitten aikaisin tai myöhemmin, aina lähestyminen valui vasempaan reunaan. Rölli halusi olla kyllä yllättävän varovainen kuskista huolimatta ja teki ihan hienojakin loikkia.

Irinalle kiitokset videoinnista!


Estetunnin kotiläksyjä jatkettiin pari päivää myöhemmin kotosalla Riksun kanssa. Mukavuudenhaluisena rakensin kaaritehtävät vähän laajemmiksi kuin Annan treenissä oli. Kääntämistä ja laukkaamista siinä pystyi kuitenkin harjoittelemaan riittävästi.

Riksu yleensä etenee kaarteissa Rölliä sujuvammin eteen, mutta lavat jää helposti ulos roikkumaan jolloin suoristaminen ei onnistu. Vino hevonen ei hyppää yhtä hyvin kuin suora, se on monesti todettu. Riksun kanssa pidettiin korkeudet maltillisina ja keskityttiin vaan siihen kääntämiseen ja suoruuteen. Välillä sujui ja välillä ei. Radan poikki linjalla oleva okseri onnistui paremmin kun mietti linjaa juurikin suorana radan poikki eikä ympyrän kaarena.

Ei ole helppo laji tämä, kotiläksyjä riittää edelleen opeteltavaksi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti