sunnuntai 11. kesäkuuta 2017

Ritari ja kaksi puomia

Kaksi viikkoa sitten kisattiin Turun Ratsastajien estekisoissa Artukaisissa. Kisaratsuksi valitsin Riksun ja Rölli sai jäädä odottelemaan illan itsenäisiä estetreenejä. Kisat oli sen verran pienet, että kiireen välttämiseksi otin vain yhden hevosen mukaan.

Riksu osallistui avoimeen 90 cm luokkaan ja Suomi 100 -teemalla järjestettyyn suokkiluokkaan, joka kisattiin 100 cm korkeudella.

Kaikki kuvat © Henni-Leena Helenius


Tarkoitus oli tehdä ysikympissä tasaisella tahdilla nollaa perusradalla ja uusinnassa kiristää hieman tahtia ja oikaista pari mutkaa. Rata lähti ihan kivasti käyntiin, kunnes kaarre vitoselle valui ulos enkä saanut kunnolla suoristettua. Oman hitaan reagoinnin ja Riksun vinouden takia tuli pikkuaskel ja pudotus.

Koska uusintaan pääsy meni siinä, päätin testata pienet tiet siinä loppuradalla. Sarjalle lähestyessä tuli taas suoristamisongelma. Paikka a-osalle tuli lähelle, jolloin välissä piti reagoida heti eteen. Se onnistui ja selvittiin ilman puomeja. Viimeiselle esteelle saatiin taas jo paremmin rytmistä kiinni ja se ylittyi helposti. Oma puomiin johtanut moka jäi vaan ärsyttämään, kun Riksu muuten hyppäsi hyvin.Ysikympissä olin viimeinen lähtijä ja metrissä eka, joten ei paljon tarvinnut verkata. Hieman odottelua, jokunen hyppy ja radalle. Nyt yritys oli jättää ne tyhmät mokat tekemättä ja tehdä vaan puhdas rata.

Meni sekin suunnitelma mönkään heti kakkosella. Ykkösen jälkeen Riksu lähti hieman viilettämään oikoreittiä sen suunnitellun kaaren sijaan. Pulleampi kaarre tai edes pari pidätettä matkalla olisi tehnyt lähestymisestä kakkoselle toimivamman. Nyt itse olin työntämässä kaukaa ja Riksu teki pikkuaskeleen. Herkempi hevonen olisi varmaan kieltänyt, mutta Riksu suoritti urheasti. Paikka vaan oli niin pohjassa, ettei puomilta voinut välttyä.


Kakkosen jälkeen rata jatkui paremmin, mutta Riksu kaipasi selkeästi vahvempaa tukea jalalla kuin kysyäkseen, tietääkö se kuski siellä kyydissä nyt mitä haluaa. Maaliin päästiin kuitenkin vain yhden mokan saattelemana. Sillä tuloksella oltiin kolmen ratsukon luokassa toisia. Olisihan se voittajan saama satanen kyllä kelvannut... Lohdutuspalkinnoksi saatiin luokkasponsori Suomen Ratsutarvikkeen jakama lahjakortti ja lippis.


2 kommenttia:

 1. Hyvältä ja sujuvalta näyttää teidän radat!�� Ja tosi hienoja kuvia!
  - Ida R.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sujuvaan on vielä matkaa, mutta kiitos. Hensku ottaa kyllä kivoja kuvia :)

   Poista