maanantai 26. kesäkuuta 2017

Laiminlyödyt koulutunnit

Silloin kun Tumppi oli täydessä kisa- ja treenikunnossa, oli mun valmentautuminen kouluratsastuksenkin saralla varsin säännöllistä. Ja eihän siitäkään ole kuin noin neljä vuotta ;) Sen jälkeen ohjatut koulutreenit ovat olleet varsin vähäisiä ja hyvin epäsäännöllisiä.

Röllin kanssa sentään oli pientä yritystä skarppaamiseen asian suhteen, kun talvella valmentauduttiin koulutunneilla useammankin kerran. Ulkokauden alkaessa aikataulut meni sen verran ristiin, että treenit jäivät unholaan.


Viime keskiviikkona päästiin Röllin kanssa pitkästä aikaa koulutunnille, kun Annan valmennuksiin saatiin kouluryhmä pystyyn. Normaalisti treenataan Annan valvonnassa esteitä kahden viikon välein.

Kyllä tulikin hyvään saumaan koulutreeni. Isolla kentällä kun itsekseen ratsastaa, meininki on enemmän tai vähemmän haahuilua. Vaikka nyt tunnilla ei ihmeempiä tehtykään, tuli hevonen ratsastettua kuulolle ja varsin rennoksi. Myös kuskin istuntaa ja apujenkäyttöä saatiin taas (ainakin hetkellisesti) parempaan kuosiin.

Kotiläksynä ollaan harjoiteltu samoja juttuja, mm. ympyrän pienentämistä ja suurentamista, väistöjä kaikissa askellajeissa ja paljon paljon siirtymisiä keskittyen rentouteen ja pieniin apuihin. Kuulostaa helpolta, mutta kyllä niissä ihan puuhaa on riittänyt ja tulee riittämään. Jos vaikka tässä kesän mittaan ottaisi toisenkin tunnin!


Kenttähevosten monipuoliseen treeniin kuuluu paljon muutakin kuin vain koulu- ja esteratsastusta. Laukkaradalla pääsee näppärästi tekemään niin kevyet hölkkäilyt kuin kestävyystreenitkin. Riksun kanssa ollaan myös ajeltu kärryillä.

Rölli testaili viime viikolla juoksutusta kahdella ohjalla. Alkuun meinattiin mennä useammankin kerran solmuun, mutta takaa suoritetun ohjasajon kautta ympyrätkin onnistuivat kaikissa askellajeissa. Varusteina toimivat ravivaljaat rinta- ja häntäremmeineen, jotta Rölli vähän tottuisi niihinkin taas. Ehkäpä jossain vaiheessa uskaltaisi laittaa kärrytkin perään.

Vajaa pari viikkoa ehditään puuhastella ja treenailla vakavamminkin, ennen kuin on taas seuraavien kisojen aika. Niinisalon kenttäkisat kutsuvat kangasmetsiin 8.-9.7.

2 kommenttia:

  1. Hei missä saa noin tyylikkäästi hihaan brodeerattua :) ?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihan tekstit on painatettu (ei siis ommeltu) Metsämäen raviradan kupeessa toimivalla Hevosvarikolla :)

      Poista