tiistai 15. marraskuuta 2016

Kisatauolta koulukisoihin

Pitkästä aikaa pääsi Riksukin kisailemaan, sillä viime lauantaina suunnattiin Paimioon koulukisoihin. Kyseessä oli kivat 1-tason kisat, joihin valitsin meille ohjelmaksi tutun ja turvallisen K.N. Specialin.

Kun olen tottunut kotosalla ratsastamaan paljon yksin maneesissa, ei kisaverkassa aina ihan pysty keskittymään siihen omaan ratsastukseen samalla tavalla. Näin tälläkin kertaa. Ennen oman verkkaryhmän alkamista käytiin jokunen kierros kiertämässä lumisella kentälläkin, mutta siitä ei ollut juurikaan iloa, sillä Riksulle tuli kauheat tilsat.


Maneesissa sitten päästiin ottamaan ravia ja laukkaa. Riksu ei ollut millään maailman yhteistyökykyisimmällä tuulella, vaan vähän kyttäili ja puri kuolaimeen eikä ottanut pohkeitakaan ihan läpi. Vasen kierros on kotonakin ollut selvästi huonompi, samoin oli nyt. Varsinkin ravivolteilla oli vaikeuksia taivutuksen kanssa. Yritin jumppailla paljon ympyröillä ja kaarilla Riksua ohjan ja pohkeen väliin, mutta en saanut apuja läpi loppuun asti ja meno oli epätasaista.


Riksun vuoro oli verkkaryhmässä toisena, joten kauaa ei jouduttu jäähdyttelemään odottelualueella. Omalla vuorollamme siirryttiin kouluaitojen sisään ja Riksu oli kuin ekaa kertaa siellä. Se kyttäili kirjaimien koristeoksia ja kaikkea mahdollista. Ekalla kerralla tuomaria ohittaessa Riksu pompahti laukalle. Lupaavaa! Ehdin kiertää pari kertaa molemmista suunnista kaikki nurkat, ja sainkin Riksua hieman paremmin keskittymään työntekoon.

Riksu 8v ihan yksin kouluaidoissa. Ja sepäs on hyvin jännittävää!
Radalla oli sekä hyviä että huonompia kohtia. Loppufiilis jäi vähän latteaksi. Ravissa oli paljon epätasaisuutta niin tuntuman kuin tahdin suhteen. Käynnissä Riksu rentoutui yllättävän hyvin ja yliastuntaakin oli havaittavissa, ja arvosanaksi saatiin 7. Laukassa sain Riksua vähän paremmin jalasta eteen. Oikea laukka oli parempi, vaikka siirtymiset olisivat voineet olleet vielä pehmeämpiä ja sujuvampia.

Ei lähimainkaan mitään meidän parhaimpia suorituksia. Mietin jo, että miten olen tällä hevosella joskus voinut kisata helppoa A:ta hyvilläkin prosenteilla. Lisäksi kävi mielessä, että mahdetaanko saada edes 60 % rikki tällä suorituksella.

Tuomari kuitenkin antoi radasta tulokseksi 64,2 %. Loppukommentin kanssa olen kyllä samaa mieltä. "Hyviä pätkiä. Ajoittain saisi olla rehellisemmin peräänannossa. Vasemmassa kierroksessa saisi taipua rehellisemmin."

Tällä tuloksella sijoituimme kahdeksan ratsukon luokassa toiselle sijalle. Ruusukkeen lisäksi palkinnoksi saatiin suklaapukki ja joulukalenteri :D

4 kommenttia:

 1. Riksulla on vähän kertyny heinämahaa ��. Eipä näytä haittaavan menoa. Oikeen mukavan näköstä touhua. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on, siitä on tullut ihan pullukka! Kesäkuntoon 2017 projekti tulossa ;)

   Poista
 2. Riksu on kyllä niin kiva suokki! Voitko tehdä joskus postauksen että kumpi suokeista on enempi sun tyylinen ja miksi? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riksu on! :) Kiitos ideasta, täytyy laittaa asia haitumaan.

   Poista